Carve the mark

Recensie Carve the Mark, Veronica Roth

Inge: ‘Na het overweldigend succes van de Divergent serie zijn de verwachtingen hooggespannen voor, Carve the mark, het eerste deel in een nieuwe sciencefiction serie. Die verwachtingen worden meer dan waar gemaakt!’

Carve the mark

| auteur: Veronica Roth | uitgeverij: Unieboek /Het Spectrum | paperback en e-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Carve the Mark

Inhoud

In Carve the Mark is het sterrenstelsel verbonden door stroom en heeft iedereen een gave. Cyra Noavek en Akos Kereseth wonen beiden op de planeet Thuvhe. Cyra is een Shotet, Akos is een Thuvhesiër. Twee verschillende naties die gescheiden op één planeet wonen.

Cyra haar gave is pijn. Ze heeft schaduwen die over en door haar stromen en die haar zelf ondraaglijke pijn geven. Haar broer Ryzek heerst over de Shotet en gebruikt Cyra als wapen. Op het moment dat Cyra iemand aanraakt stromen haar schaduwen en pijn over naar de ander. Ryzek maakt daar dan ook dankbaar gebruik van om zijn vijanden te martelen.

Akos heeft de gave dat de stroom niet door hem stroomt, hij kan daardoor iedere gave ongedaan maken. Zijn broer Eijeh is, net als zijn moeder, een orakel en kan de toekomst zien. Dat is dan ook de reden dat Eijeh wordt ontvoerd door de dienaren van Ryzek, ook Akos wordt meegenomen. Als gevangene maakt Akos kennis met Cyra. Alleen zijn gave kan Cyra verlossen van de pijn van haar gave. De reden van de ontvoering blijkt het lot te zijn.

De familie Kereseth en de familie Noavek zijn beide uitverkoren en hebben een lot. Aan een lot valt nooit te ontkomen maar Ryzek wil het toch proberen door Eijeh in zijn macht te krijgen. Weet Ryzek zijn doel te bereiken? Cyra en Akos worden voor belangrijke keuzes gesteld, maken ze de goede?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Na het overweldigend succes van de Divergent serie zijn de verwachtingen hooggespannen voor dit eerste deel in een nieuw sciencefiction serie. Die verwachtingen worden meer dan waar gemaakt!

Aan het begin van het boek staat het sterrenstelsel afgebeeld waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de wereld in het verhaal. Vervolgens maak je rustig kennis met de nieuwe wereld en personages. Toch zit ook de spanning er al snel in. Gedurende het verhaal krijg je een steeds beter beeld van de wereld waarin de personages leven, waardoor ik het steeds beter voor me zie. Ook de personages leer je steeds beter kennen maar zie je ook groeien, volwassener worden en zichzelf ontwikkelen, wat ik erg mooi vind. Het zorgt voor diepgang in het verhaal.

De schrijfstijl vind ik erg prettig. Veronica Roth schrijft vlot, duidelijk en vol met plotwendingen waardoor het spannend blijft. De hoofdstukken hebben iedere keer een goede afsluiting en worden afwisselend uit het oogpunt van Cyra en Akos geschreven. Om het niet verwarrend te maken staat bij ieder hoofdstuk vermeld vanuit wie het wordt verteld, wat ik erg fijn vond. Verder vind ik het erg leuk dat het verhaal zowel een vrouwelijke als mannelijke hoofdpersoon heeft, waardoor het verhaal een wat breder perspectief krijgt.

Het verhaal heeft een hoge spanningsboog, er gebeuren continu nieuwe en verrassende dingen. Hierdoor heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens het lezen. Carve the mark heeft een goede afwisseling tussen geweld, intriges en romantiek. Het einde heeft een plottwist en een open einde. Ik zal jammer genoeg nog een tijd in spanning moeten blijven zitten, deel twee zal namelijk nog zeker een jaar op zich laten wachten. Het boek is zeker een aanrader voor iedere Young Adult en Science Fiction Fan!

Ben jij een Fan van de boeken van Veronica Roth? Doe gerust mee met deze winactie! Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar aan een liefhebber weggeven. Succes!

Winactie Carve the Mark gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 februari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met de winactie van Carve the mark en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten