Carl Mops Serie

Recensies 3 boekjes van Carl Mops

Carl Mops Serie


Het verhaal van Carl Mops, die verdwaalde en de weg naar huis weer vond

Het verhaal van Carl Mops

| auteurs: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach | illustrator: Joëlle Tourlonias | uitgeverij: Aerial Media Company | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Het verhaal van Carl Mops

Inhoud

Carl Mops is een klein mopshondje waardoor hij niet alles kan wat hij zelf wil. Hij kan niet zo lange afstanden lopen en spelen in het park is soms vermoeiend voor hem. Als Carl en zijn baasje boodschappen gaan doen, gaat het mis. Carl mag niet mee naar binnen bij de slager en moet buiten wachten. Als even later het baasje van Carl naar buiten komt, vergeet ze Carl mee te nemen. Carl blijft alleen achter, en als hij zich los heeft gemaakt wil hij graag weer naar haar toe. Echter weet Carl de weg niet, hij is verdwaald. Zou Carl de weg terug nog vinden?

Voorbeelden van illustraties

Het verhaal van Carl Mops   Het verhaal van Carl Mops   Het verhaal van Carl Mops

Behandelde thema’s: Hulp vragen

Op het moment dat Carl verdwaald raakt beseft hij dat hij zonder hulp niet thuis kan komen. Hij moet dus hulp vragen, iets wat hij erg lastig vindt. De schrijfster heeft dit op een leuke manier weten te verwerken. De gevoelens die ze beschrijft, zou iedereen kunnen hebben waardoor je je goed kan inleven in de situatie. De geruststellende woorden van de hond die hem helpt, en het feit dat hij daadwerkelijk wordt geholpen zijn ook realistisch. De schrijfster van dit boek heeft dit dan ook op een goede manier weten te verwerken.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit is echt een leuk voorleesboek. De manier van schrijven is prettig. De tekst is begrijpelijk en duidelijk. De gevoelens van Carl worden op een manier beschreven of je ze zelf zou kunnen voelen. De situaties waarin hij terecht komt zijn realistisch, en je zou ze kunnen terugkoppelen aan situaties uit je eigen leven of het leven van je kind. Hij/zij zal hierdoor kunnen leren van de situatie van Carl, en dat vind ik erg leuk.

De afbeeldingen in het boek zijn ook erg sprekend. Ze sluiten aan bij het verhaal en op sommige momenten zullen ze het verhaal verduidelijken. Wat ik ook erg leuk vind is dat er pagina’s tussen zitten met alleen plaatjes. Dit waardeer ik, en ook de kinderen zullen dit erg leuk vinden.


 

Het nieuwe avontuur van Carl Mops, die vredelijk verliefd werd en een vriendinnetje kreeg

Het nieuwe avontuur van Carl Mops

| auteurs: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach | illustrator: Joëlle Tourlonias | uitgeverij: Aerial Media Company | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Het nieuwe avontuur van Carl Mops

Inhoud

De avonturen van Carl het mopshondje gaan verder. Carl en Paula, zijn inmiddels echte vrienden geworden die elkaar alles vertellen. Zo ook als ze een dag op stap zijn geweest in de stad. Carl voelt allerlei gekken dingen, hij kan zich niet concentreren. Hij voelt allemaal kriebels in zijn buik en kan niet meer slapen in de nacht. Als hij verteld aan Paula dat hij zich zo raar voelt; weet Paula gelijkt wat er aan de hand is. Carl is verliefd op het hondje dat ze in de stad hebben gezien. Maar wie is het hondje? En zouden ze haar nog kunnen vinden?

Voorbeelden van illustraties

Het nieuwe avontuur van Carl Mops (   Het nieuwe avontuur van Carl Mops (   Het nieuwe avontuur van Carl Mops (

Behandelde thema’s Verliefdheid

Carl het mopshondje is verliefd. Een gevoel wat heel erg prettig is, maar ook gekke dingen met je doet. Je voelt je anders en dat is raar als je dat nog nooit gehad hebt. De schrijfster van dit verhaal heeft op een leuke en goede manier dit onderwerp in het verhaal weten te verwerken. De gevoelens die je krijgt als je verliefd bent worden levensecht beschreven.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): De schrijfster heeft ook in dit boek de zelfde schrijfstijl gebruikt. Je kan echt zien dat het een Carl Mops boekje is, wat ik erg leuk vind om te ervaren. De tekst in het boekje is duidelijk, prettig en begrijpelijk. Het boekje lees je dan ook makkelijk voor en het kind zal zich er snel in kunnen herkennen. Het gevoel van verliefdheid wordt levensecht beschreven, waardoor het kind het kan projecteren op zichzelf. 

De afbeeldingen in het boek zijn op dezelfde manier getekend als in het voorgaande boek. Ze zijn duidelijk, sprekend en herkenbaar. Wat ik erg leuk vond, is dat er op de eerste pagina de kaft van het eerste boek verwerkt is in de afbeelding.

Ik vind dit boek dan ook echt een aanrader.


Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops, die plotseling een gezin heeft…

Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

| auteurs: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach | illustrator: Joëlle Tourlonias | uitgeverij: Aerial Media Company | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

Inhoud

Carl en Coco zijn nog steeds verliefd. Zo erg intens dat ze zelfs verkering hebben. Als de baasjes van Carl en Coco besloten hebben om samen te gaan wonen zijn Carl en Coco door het dollen heen. Ze kunnen nu voor altijd bij elkaar zijn en dat vinden ze erg prettig. Als alle spullen verhuist zijn is er iets geks aan de hand met Coco. Ze voelt zich raar en reageert soms een beetje boos naar Carl en Paula. Carl weet zich geen raad meer en probeert erachter te komen wat er aan de hand is. Als Carl erachter komt dat Coco zwanger is, weet hij dat zijn leven gaat veranderen. Zou dit goed komen?

Voorbeelden van illustraties

Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops       Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops     Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

Behandelde thema’s Zwangerschap

Carl en Coco worden papa en mama, een gebeurtenis die het leven van de hondjes veranderd. De weg naar het ouderschap wordt op een leuke en begrijpbare manier beschreven. De “klachten” die een vrouw kan hebben tijdens een zwangerschap komen aan bod. Op een begrijpbare en luchtige manier worden ze besproken. Maar ook de gevoelens na de bevalling, of het feit dat je het als ouders druk hebt met een pasgeborene komen aan bod.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit is het derde boek van Carl Mops wat ik lees. Ik ben persoonlijk dan ook fan geworden van deze boekjes. De luchtigheid waarin ze alle drie geschreven zijn spreekt me aan. Maar ook de leuke en passende afbeeldingen zijn geweldig.

De tekst is ook in dit boekje duidelijk, en begrijpelijk. Eigenlijk vind ik het heel lastig om nog iets te kunnen zeggen wat ik in de voorgaande stukjes nog niet heb gezegd.

Mijn conclusie is dan ook dat ik een fan ben geworden van de Carl Mops boekjes. Ze spreken erg aan en zijn op een leuke manier geschreven/verwerkt. Ik vind ze een must have voor in je (kinder) boekenkast.

Winactie Alle drie de boekjes van Carl Mops gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je deze boekjes wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 11 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten