Recensies 3 boekjes van Carl Mops

Carl Mops Serie

Carl Mops Serie


Het verhaal van Carl Mops, die verdwaalde en de weg naar huis weer vond

Het verhaal van Carl Mops

| auteurs: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach | illustrator: Joëlle Tourlonias | uitgeverij: Aerial Media Company | Hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root |

Recensie Het verhaal van Carl Mops

Inhoud

Carl Mops is een klein mopshondje waardoor hij niet alles kan wat hij zelf wil. Hij kan niet zo lange afstanden lopen en spelen in het park is soms vermoeiend voor hem. Als Carl en zijn baasje boodschappen gaan doen, gaat het mis. Carl mag niet mee naar binnen bij de slager en moet buiten wachten. Als even later het baasje van Carl naar buiten komt, vergeet ze Carl mee te nemen. Carl blijft alleen achter, en als hij zich los heeft gemaakt wil hij graag weer naar haar toe. Echter weet Carl de weg niet, hij is verdwaald. Zou Carl de weg terug nog vinden?

Voorbeelden van illustraties

Het verhaal van Carl Mops   Het verhaal van Carl Mops   Het verhaal van Carl Mops

Behandelde thema’s: Hulp vragen

Op het moment dat Carl verdwaald raakt beseft hij dat hij zonder hulp niet thuis kan komen. Hij moet dus hulp vragen, iets wat hij erg lastig vindt. De schrijfster heeft dit op een leuke manier weten te verwerken. De gevoelens die ze beschrijft, zou iedereen kunnen hebben waardoor je je goed kan inleven in de situatie. De geruststellende woorden van de hond die hem helpt, en het feit dat hij daadwerkelijk wordt geholpen zijn ook realistisch. De schrijfster van dit boek heeft dit dan ook op een goede manier weten te verwerken.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit is echt een leuk voorleesboek. De manier van schrijven is prettig. De tekst is begrijpelijk en duidelijk. De gevoelens van Carl worden op een manier beschreven of je ze zelf zou kunnen voelen. De situaties waarin hij terecht komt zijn realistisch, en je zou ze kunnen terugkoppelen aan situaties uit je eigen leven of het leven van je kind. Hij/zij zal hierdoor kunnen leren van de situatie van Carl, en dat vind ik erg leuk.

De afbeeldingen in het boek zijn ook erg sprekend. Ze sluiten aan bij het verhaal en op sommige momenten zullen ze het verhaal verduidelijken. Wat ik ook erg leuk vind is dat er pagina’s tussen zitten met alleen plaatjes. Dit waardeer ik, en ook de kinderen zullen dit erg leuk vinden.


 

Het nieuwe avontuur van Carl Mops, die vredelijk verliefd werd en een vriendinnetje kreeg

| auteurs: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach | illustrator: Joëlle Tourlonias | uitgeverij: Aerial Media Company | Hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root |

Recensie Het nieuwe avontuur van Carl Mops

Inhoud

De avonturen van Carl het mopshondje gaan verder. Carl en Paula, zijn inmiddels echte vrienden geworden die elkaar alles vertellen. Zo ook als ze een dag op stap zijn geweest in de stad. Carl voelt allerlei gekken dingen, hij kan zich niet concentreren. Hij voelt allemaal kriebels in zijn buik en kan niet meer slapen in de nacht. Als hij verteld aan Paula dat hij zich zo raar voelt; weet Paula gelijkt wat er aan de hand is. Carl is verliefd op het hondje dat ze in de stad hebben gezien. Maar wie is het hondje? En zouden ze haar nog kunnen vinden?

Voorbeelden van illustraties

Het nieuwe avontuur van Carl Mops (   Het nieuwe avontuur van Carl Mops (   Het nieuwe avontuur van Carl Mops (

Behandelde thema’s Verliefdheid

Carl het mopshondje is verliefd. Een gevoel wat heel erg prettig is, maar ook gekke dingen met je doet. Je voelt je anders en dat is raar als je dat nog nooit gehad hebt. De schrijfster van dit verhaal heeft op een leuke en goede manier dit onderwerp in het verhaal weten te verwerken. De gevoelens die je krijgt als je verliefd bent worden levensecht beschreven.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): De schrijfster heeft ook in dit boek de zelfde schrijfstijl gebruikt. Je kan echt zien dat het een Carl Mops boekje is, wat ik erg leuk vind om te ervaren. De tekst in het boekje is duidelijk, prettig en begrijpelijk. Het boekje lees je dan ook makkelijk voor en het kind zal zich er snel in kunnen herkennen. Het gevoel van verliefdheid wordt levensecht beschreven, waardoor het kind het kan projecteren op zichzelf. 

De afbeeldingen in het boek zijn op dezelfde manier getekend als in het voorgaande boek. Ze zijn duidelijk, sprekend en herkenbaar. Wat ik erg leuk vond, is dat er op de eerste pagina de kaft van het eerste boek verwerkt is in de afbeelding.

Ik vind dit boek dan ook echt een aanrader.


Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops, die plotseling een gezin heeft…

Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

| auteurs: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach | illustrator: Joëlle Tourlonias | uitgeverij: Aerial Media Company | Hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root |

Recensie Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

Inhoud

Carl en Coco zijn nog steeds verliefd. Zo erg intens dat ze zelfs verkering hebben. Als de baasjes van Carl en Coco besloten hebben om samen te gaan wonen zijn Carl en Coco door het dollen heen. Ze kunnen nu voor altijd bij elkaar zijn en dat vinden ze erg prettig. Als alle spullen verhuist zijn is er iets geks aan de hand met Coco. Ze voelt zich raar en reageert soms een beetje boos naar Carl en Paula. Carl weet zich geen raad meer en probeert erachter te komen wat er aan de hand is. Als Carl erachter komt dat Coco zwanger is, weet hij dat zijn leven gaat veranderen. Zou dit goed komen?

Voorbeelden van illustraties

Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops       Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops     Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

Behandelde thema’s Zwangerschap

Carl en Coco worden papa en mama, een gebeurtenis die het leven van de hondjes veranderd. De weg naar het ouderschap wordt op een leuke en begrijpbare manier beschreven. De “klachten” die een vrouw kan hebben tijdens een zwangerschap komen aan bod. Op een begrijpbare en luchtige manier worden ze besproken. Maar ook de gevoelens na de bevalling, of het feit dat je het als ouders druk hebt met een pasgeborene komen aan bod.

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit is het derde boek van Carl Mops wat ik lees. Ik ben persoonlijk dan ook fan geworden van deze boekjes. De luchtigheid waarin ze alle drie geschreven zijn spreekt me aan. Maar ook de leuke en passende afbeeldingen zijn geweldig.

De tekst is ook in dit boekje duidelijk, en begrijpelijk. Eigenlijk vind ik het heel lastig om nog iets te kunnen zeggen wat ik in de voorgaande stukjes nog niet heb gezegd.

Mijn conclusie is dan ook dat ik een fan ben geworden van de Carl Mops boekjes. Ze spreken erg aan en zijn op een leuke manier geschreven/verwerkt. Ik vind ze een must have voor in je (kinder) boekenkast.

Winactie Alle drie de boekjes van Carl Mops gesloten

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je deze boekjes wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 11 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Eerder verschenen blogs

62 Reacties

 1. Lisette Kleiweg

  Wat schattig, ik doe mee want dit is zo leuk om voor te lezen !

 2. Wat een geweldige boeken met een.mooie boodschap .ik zou ze graag willen winnen

 3. Ik doe graag mee. Wat is de illustratie mooi. Benieuwd naar de boekeb

 4. wat een superleuke boeken om mijn kleindochter te gaan voorlezen, ik doe graag mee.

 5. Baert Katrien
  katrien62baert @gmail.com
  Heel graag wil ik meedoen aan deze winactie
  Bedankt voor de gekregen kans!!

 6. Wat leuk! en wat een mooie illustraties. … Hier zou ik mijn zoontjes graag uit voorlezen. ..

 7. Wat een leuke illustraties! Hier kan ik mijn 3 kinderen en mijzelf erg blij 🌞 mee maken. Wij zijn echte hondenmensen en gek op lezen of voorlezen aan de jongste van de drie. Dus ja ik doe graag mee 🐶😍📚🍀

 8. Te snoezig!!! (!!!!!!!)
  😀

 9. Geweldig! Mijn zoontje is dok op de verhalen van Oscar de Rottweiler, dus Carl zal ie zeker ook fantastisch vinden

 10. Ik loot graag mee voor deze leuke boekjes

 11. Mira Schuttevaar

  Wat een leuke actie! Zl is dol op boekjes en er moet dan ook elke dag voorgelezen worden. Een uitbreiding met nieuwe boekjes zou perfect zijn!

 12. Wat een prachtige tekeningen. Het lijken wel foto’s zo mooi. Hier zou ik heel veel overblijfkindjes blij mee maken

 13. Wat een mooie boekjes en wat een prachtige tekeningen. . Zou er heel blij mee zijn.

 14. Wat een schattige boekjes met lieve mops hondjes geweldig!

 15. Wat een leuk hondje en met drie dochtertjes zijn drie boekjes makkelijk te delen. Al leest de oudste de jongsten voor

 16. Ik ben een fervent verzamelaar van boeken met honden of katten in de hoofdrol en het zou prachtig zijn als ik deze mooie boekjes aan de verzameling mag toevoegen. Ben nu al verliefd op dit mopshondje.

 17. Wat een leuk idee wij doen voor de hondenboekjes mee 😉 geen Facebook maar hopen toch mee te kunnen dingen.

 18. Wat leuk! Ik maak graag kans op de boekjes over/met de mopshondjes 🙂

 19. wat een prachtige tekeningen!!! loot graag mee voor Stan, die gek is op honden

 20. Stefanie Ollebek

  Ik doe erg graag mee! Hebben zelf een mopshondje. Deze is de beste vriend van mijn dochtertje wat lijkt het mij heerlijk om haar Savonds voor het slapen dan nog extra te kunnen verwennen met een verhaaltje over een mopshondje!

 21. hahahah wat een super leuk boekje! ik doe heel graag mee voor mn dochtertje

 22. wauw leuk ik doe mee voor de kindjes in de BSO!

 23. Ik ben weg van dit schattige hondje en doe graag mee . Deel 1 staat hier al in de kast dus mocht ik winnen dan gaat die naar m’n neefje .

 24. Ik zou graag deze boekjes voor mijn zoontje van bijna 3 willen winnen. Wat een prachtige tekeningen… het doet niets onder aan de Disney tekeningen. Echt heel erg mooi. Ik geniet er zelfs als ouder nog van… 😉

 25. Hele geinige boekjes!! Doe heel graag mee

 26. Oooh die zien er zo schattig uit! Ik doe heel graag mee om die mooie boekjes te kunnen winnen!

 27. Carolena Poortvliet

  Wat een prachtige boekjes: om voor te lezen en plaatjes te kijken met mijn kleindochtertje Medley❣Ik doe graag mee

 28. Schattige boekjes. Die wil ik graag winnen

 29. Wat een prachtige illustraties, heel mooi. Ik kan niet wachten tot ik oma ben en lekker kan voorlezen.

 30. Wat zijn dit leuke boekjes, ik houd me aanbevolen.

 31. leuk, leuk, leuk ik doe graag mee

 32. Ik deo graag mee voor de boekjes van Carl Mops

 33. Heel erg leuk voor mijn kleine neefje. Ze hebben zelf thuis ook een mopshondje dus dat maakt het extra leuk.

  Ik volg je via facebook (lieke van veen), instagram (liekevv24) en twitter (_liekeee)

 34. ooh deze ken ik nog helemaal niet, super leuk ik doe graag mee!

 35. Mopshondjes zijn mijn favoriete hondjes! Zelf heb ik een Amerikaanse Bulldog, maar mijn kinderen weten dat mijn hart ligt bij pugs 😀

 36. Wat een enige boekjes. Ik ga daar mijn lieve schoonzus mee verblijden; zij heeft 2 mopshondjes en is straalverliefd op die gekke koppies. Mijn schoonzus is door ziekte veel aan huis gebonden en ik gun haar deze gezellige boekjes

 37. Ik doe mee! Interesssante verhalen en mooie tekeningen leuk voor jong en oud!

 38. Leuk! Ik doe mee voor deze boekjes..!

  Facebook: An Na

 39. Dit lijken me leuke boekjes. Mijn zoontje en ik houden erg van honden en samen lezen, en doen dus graag mee!

 40. deze boeken zou ik wel willen winnen en meenemen naar mijn werk

 41. Maaike Manheim

  Super leuk, ik zou deze graag winnen voor een lief klein meisje wat gek is van hondjes!

 42. Heel cool ik loot graag mee!

 43. Wat liefff! Ik doe graag mee voor deze boekjes

 44. Wat een lieve en grappige boekjes.
  Echt iets voor mijn kleinkinderen.
  Voor hen doe ik graag mee.
  Ik volg je op Bloglovin, maar heb geen Facebook.
  Hopelijk mag ik meedoen.

 45. ik maak graag kans op de drie boekjes van Carl Mops

 46. Anita te Gussinklo

  Super leuk, ik doe mee!

 47. Erg leuk! Ik doe graag mee!!

 48. Wat een lieve boekjes,ik wil er graag samen met de kinderen van genieten.

 49. Leuk! Doe graag mee voor onze oudste van 4,5 denk dat ze prima bij zijn belevingswereld passen.

 50. die leuke boekjes kijk ik zelfs nog graag in

 51. Wat een leuke boekjes. Doe graag mee.

 52. Leuk! Die boekjes zien er super uit :-). Ik maak dan ook graag kans om te winnen.

 53. Superleuk voor mijn zwangere collega die gek is op lezen en honden….dit gaat ze zeker doorgeven aan haar zoon/dochter….zou haar hiermee willen verassen.

 54. Wat superleuk, die boekjes zullen ervoor kunnen zorgen dat mijn neefjes en nichtje zich niet vervelen als ze hier zijn en het regent.

 55. Dit lijken me echt geweldige boekjes. Ik zou deze graag willen winnen.

 56. Zo schatiig!! Ik doe graag mee 🙂

 57. Anneliese de Waal

  Wat prachtig en schattig, ik doe graag mee !!, zullen de kinderen ook prachtig vinden 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 58. Ik maak graag kans, volg je op facebook, twitter en bloglovin’

 59. Ik doe mee voor Geertje van 5. Wat een schattig boekje! En ook leerzaam.

 60. Susanne van der Veen

  Mijn dochtertje heeft al een eigen boekenkastje met boekjes; net als haar mama houdt ze al erg van (voor)lezen!! Carl Mops zou daar geweldig bij passen!

 61. Wat een leuke verhalen en plaatjes! Ik doe heel graag mee!

 62. Ik maak graag kans op de boekjes van Carl Mops daar ons dochterje dol is op ‘lezen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge