Bonbons als ontbijt

Recensie Bonbons als ontbijt, Pamela Moore

Sharon: Voor even nam ik een kijkje in het leven van Courtney dat zich afspeelt in de jaren 50. Bonbons als ontbijt is een boek wat me aangreep en aan het denken zette.

Bonbons als ontbijt

| auteur: Pamela Moore | uitgeverij: Gibbon | paperback | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Bonbons als ontbijt

Inhoud

Als Courtney weggestuurd wordt van de kostschool waarop ze zit weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze besluit om bij haar moeder (een Hollywoodactrice) te gaan wonen. Echter is ze hier vaak alleen en valt ze “terug” in bekende gewoontes van haar. Ze gaat weer roken en drinken en al snel krijgt ze ook “de” aandacht van mannen.

Ook haar vriendin Janet (en oud kamergenoot van de kostschool) leeft op een manier die niet helemaal gezond is. Ook zij drinkt en rookt veel en heeft het bed al gedeeld met verschillende mannen.

Zouden Courtney en Janet hun leven kunnen beteren? Of zou er nog meer  gebeuren in het nog jonge leven van deze twee dames dat beter niet had kunnen plaatsvinden?

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Door de achterflap van het boek wist ik gelijk dat ik dit boek wilde lezen. Op de een of andere manier greep het leven van Courtney me aan. Ik wilde weten hoe het leven voor haar was met de depressie die ze had. Ik wilde weten hoe zij ermee omging in de tijd waarin het boek zich afspeelt.

Zo waande ik me in dit boek voor even in de jaren 50. Een tijd die ik altijd interessant heb gevonden, maar alleen maar kende van de verhalen van mijn oma. Bij het openslaan van dit boek merkte ik gelijk de prettige schrijfstijl van de schrijfster. Het zorgde ervoor dat het boek zich makkelijk weg las.

Wel is het een boek waar ik even in moest komen. De tekst die geschreven is in het boek is soms “zwaar”. De zware gebeurtenissen maken het aan de ene kant interessant. Echter zorgde het er ook voor dat ik soms het boek even aan de kant moest leggen zodat ik er even over na kon denken.

Al met al vind ik Bonbons als ontbijt een goed en aangrijpend boek. Ik vond het erg interessant maar op sommige momenten ook een beetje heftig.

Namens de uitgeverij mogen we een exemplaar van Bonbons als ontbijt weggeven aan een liefhebber die graag even terug de tijd in wil duiken in deze aangrijpende roman.

Winactie Bonbons als ontbijt gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 maart middernacht. De uitslag wordt daarna 1x per maand (aan het begin van de nieuwe maand) via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten