Boek der spiegels

Recensie Boek der spiegels, E.O. Chirovici

Boek der spiegels spiegelt de gedachten van personen die allen denken te ‘weten’ hoe en wat!

Boek der spiegels

| auteur: E.O. Chirovici | uitgeverij: AW Bruna | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Boek der spiegels

Inhoud

Peter Kats is literair agent en krijgt een deel van een manuscript met de titel ‘boek der spiegels’ in handen en gaat op onderzoek uit. Richard Flynn is de auteur van het manuscript ‘boek der spiegels’ en neemt Peter mee in zijn herinneringen van eind jaren tachtig. Toen hij werkte voor Joseph Wieder, een vooraanstaand hoogleraar.

De zaak rondom de gruwelijke moord op Wieder die destijds plaatsvond, is nooit opgelost. Richard Flynn haalt deze moord aan in zijn memoires, maar hoe loopt het geheel af? Peter probeert de rest van het manuscript in handen krijgen om het beeld geheel te krijgen. Steeds meer vragen en nieuwe onduidelijkheden volgen, als hij personen spreekt die destijds een rol in het geheel hebben gespeeld. Ook spreken details elkaar tegen.

Wie liegt er en wie spreekt de waarheid? Is Peter in staat die zaak van destijds op te lossen? Hij denkt dat het antwoord in het ontbrekende gedeelte van het manuscript zal staan, maar is dat ook zo? En is dat gedeelte nu na 25 jaar nog boven water te halen?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(39): Boek der Spiegels is het allereerste boek dat ik ‘luisterend’  tot me heb genomen. Ik wist al langer van het bestaan van luisterboeken af, maar dacht voorheen dat dat puur een ‘service uit nood’ was voor degenen die niet in staat zijn te lezen. De komst van steeds meer podcasts liet me willen ervaren hoe het is.

Een luisterboek, is dat een toevoeging aan het zelf lezen van boeken?

JA! Volmondig ja! Ongeveer de helft van het boek heb ik al luisterend achter het stuur van mijn auto doorgebracht. Het is tijdens het autorijden een aangename ervaring om op bekende stukken snelweg of in de file, naast het geautomatiseerd rijden naar de plek van bestemming, je gedachten te laten afdwalen naar het boek. De stem van Frank Rigter is zeer aangenaam om naar te luisteren en in mijn beleving totaal niet storend.

Enkel in bed luisteren (of te vermoeid luisteren) was geen handige optie, daar de stem dan bij mij werkte als een stem die me in slaap bracht of in ieder geval mijn gedachten liet afdwalen naar zo goed als niets, wat resulteerde tot het stukken dubbel beluisteren. 🙂 Geen vervelende ervaring overigens om bij een aangename stem in te sukkelen, enkel niet handig als je feitelijk je voorneemt nog een stuk boek te beluisteren. Dus in mijn geval werken audioboeken enkel als ik actief wakker ben. Na deze luisterervaring wil ik dit graag vaker doen. Al zal het voor mij nooit een vervanging worden van, enkel een nieuwe mogelijkheid.

Zeker voor mensen die veel op de weg zitten (woon-werk verkeer) kan ik luisterboeken erg aanbevelen!

Een verrassend boek vol spiegels!

Het boek zelf was voor mij een opeenvolging van telkens nieuwe spiegels die te voorschijn kwamen in het verhaal. Het verhaal bleef intrigerend vanaf het begin tot de uiteindelijke ontknoping en liet me door-luisteren. Ik wilde net als Peter Katz de waarheid achterhalen, die je uiteraard pas aan het einde van het boek tot je krijgt en die in mijn geval anders was dan ik had verwacht.

Ook al vroeg ik me tijdens het lezen al af waar de uiteindelijke twist op uit zou komen, de uiteindelijke ‘waarheid’ had ik in mijn beleving niet kunnen zien aankomen. Je wordt als lezer een heel andere kant op geleid, en hoewel ik me afvroeg of dat hetgeen ‘leek te zijn’ wel waar was, de uiteindelijke draai naar de oplossing was totaal verrassend. Knap werk van de auteur!

Winactie Boek der spiegels gesloten

LET OP!

Deze winactie is onderdeel van het tweejarig bestaan van Onlybyme en heeft daardoor afwijkende voorwaarden!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Enkel volgers van Onlybyme op de Facebookpagina en/of de rechtstreekse mail ( je kan je in de zij kolom daarop abonneren ) komen in aanmerking voor het winnen van de 12 winacties die vandaag online komen.
  • Ben je nog geen volger, wordt dat dan meteen. De winnaars worden geloot en gecheckt op deze voorwaarden.
  • Deze 12 winacties zullen slechts zeer kort lopen. Later vandaag (zondag 9 april) wordt op Facebook bekend gemaakt wanneer de acties zullen sluiten.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten