Blonder wordt het niet

Recensie Blonder wordt het niet, Ellen Berg

Ellen Berg heeft met Blonder wordt het niet een feelgood roman weten te schrijven die zich onderscheidt van alle standaard verhalen. In dit boek niet alleen maar liefde en zonneschijn, maar problemen die je niet zo snel zou verwachten.

Blonder wordt het niet

| auteur: Ellen Berg | uitgeverij: Xander  | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Blonder wordt het niet

Inhoud

Maja-Maria Müller is eind dertig en heeft haar leven goed voor elkaar. Ze heeft er hard voor moeten werken, maar ze heeft haar eigen kapsalon en daar is ze trots op. Het is haar lust en haar leven. Het is Maja haar passie om mensen zich beter te laten voelen door hun haren. Vandaar ook de naam van het kapsalon Haren goed, alles goed.

De vaste klanten in het kapsalon voelen als familie voor Maja. Daarbij heeft ze in haar privé leven ook alles naar wens. Ze heeft een leuke zoon, Willi, waar ze gek op is. Hij zit in de pubertijd, maar Maja gelooft erin dat alle problemen die daarbij komen kijken vanzelf over gaan. Verder heeft ze een leuke vriend Robin waar ze gelukkig mee denkt te zijn. Enkel dan komt alles in 1 dag op zijn kop te staan.

De tante van Maja, tante Ruth, komt terug uit Italië en neemt een stagiaire voor haar mee. Dit zeventienjarige meisje, Olga, voldoet alleen absoluut niet aan Maja haar wensen. Platina blond haar, grote boezem,  mini jurkje en mega hakken. Oftewel niet geschikt in een kapsalon!

Daarbij weet Olga direct het haar te verknallen van een rijke kerel die Maja dreigt aan te klagen voor een bedrag waar Maja alleen maar van kan dromen. Dan wordt het leven van Maja nog erger. Ze komt erachter dat Willi problemen heeft, grote problemen. Als dan ook haar vriend Robin nog voor gedoe zorgt.

Hoe gaat Maja uit al deze ellende komen? Wordt haar leven ooit nog zoals het was?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: De cover en de flaptekst doen vermoeden dat Blonder wordt het niet een leuke, grappige feelgood roman is. Echter gebeurt er in deze roman zo veel meer. Ellen Berg heeft een feelgood roman weten te schrijven die zich onderscheidt van alle standaard verhalen. In dit boek niet alleen maar liefde en zonneschijn maar problemen die je niet zo snel zou verwachten.

Het verhaal leest makkelijk weg doordat er veel dingen gebeuren en er iedere keer een nieuwe wending in het verhaal zit en het daardoor ook spannend blijft. Daarbij komt er een grote dosis humor aan te pas, waardoor het verhaal absoluut niet verveelt.

Het enige minpuntje vond ik dat de problemen zich maar blijven opstapelen. Naar mijn  idee kon er op een gegeven moment niks meer mis gaan en dan gebeurde dat toch nog weer. Het rampenscenario werd daarom wat mij betreft net iets te ver doorgetrokken. Enkel toen ik dat punt bereikte zat er al snel een positieve wending in het verhaal, waardoor ik weer helemaal vrolijk werd.

De karakters in het boek zijn allemaal uniek en stuk voor stuk goed weergegeven en uitgewerkt. Ik kon helemaal voor me zien hoe Olga in de kapsalon stond te paraderen, hoe Alexander van Maybach Maja aan wil klagen en hoe alle vaste klanten hun eigen leventje in en rond het kapsalon leven.

Aan het einde van het boek komt uiteindelijk alles weer goed, of wordt het zelfs beter, zoals je van een echte feelgood roman mag verwachten. De ontknoping is erg origineel en grappig en ik heb het boek dan ook met een ‘big smile’ weggelegd.

Al met al een leuke, originele feelgood roman die iedereen deze zomer moet lezen!

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten