Blind date

Recensie Blind date, Marelle Boersma

Actuele thema’s in Blind date: Tinder, internetdaten en bloggen.

Een leuk boek, als je er rekening mee houdt dat het aan de “softe” kant van het thriller-genre zit.

Blind date

| auteur: Marelle Boersma  | uitgeverij: De Crime Compagnie | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Blind date

Inhoud

Moon is vrijgezel en date er lustig op los. Meestal (of is het eigenlijk altijd?) met haar blog in het achterhoofd, waarin ze anoniem haar belevenissen bespreekt. Tot haar verbazing wordt haar blog door steeds meer mensen gelezen en wordt er zelfs zeer regelmatig op gereageerd. Alleen haar beste vriendin Amy weet wat Moon in haar vrije tijd uitspookt.

Als haar bazin Tanja contact opneemt omdat ze een samenwerking aan wilt gaan (hoe toevallig 😉 ), waarbij ze allebei de dollartekens al voor zich zien, krijgt Moon het even benauwd. Hoe moet ze dit aanpakken? Ondertussen heeft ze weer leuk contact gekregen met een ex, Nick. Hem heeft ze ook op de hoogte gebracht van haar geheim en hij komt met de perfecte oplossing; hij zal als haar zakenpartner naar buiten treden en in onderhandeling gaan met Tanja.

Nick moedigt Moon aan om vooral te blijven daten, alles voor haar blog! Moon heeft daar in het begin moeite mee, ziet Nick hun contact niet als iets dat kan uitgroeien tot een serieuze relatie? En wie is toch die Utrechtse dater, die regelmatig enge reacties op haar blogs plaatst?

De verschillende, veelal korte hoofdstukken worden verteld vanuit Moon, Tanja en Amy. Het leuke is dat alle drie de dames een dubbele agenda blijken te hebben. Zal dat uitkomen en zo ja, wanneer en hoe?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Blind date leest net als de andere boeken die ik van Marelle Boersma heb gelezen heel vlot, al heb ik de echte spanning wel wat gemist. Het boek is heel actueel, met thema’s als bloggen, Tinder en internetdaten. Naar mijn idee is er een achterliggende boodschap in het verhaal verwerkt, namelijk dat het niet voldoende aandacht geven aan of zelfs negeren van een traumatische gebeurtenis veel schade aan kan brengen.

Nu ik er dieper over nadenk valt me ook op dat er een soort van waarschuwing in het boek zit; als er een kind in het gezin is dat veel aandacht opeist, vergeet dan zeker het andere kind of de andere kinderen niet. Vraag me af of de schrijfster zelf zulke situaties van dichtbij heeft meegemaakt of dat het helemaal niet zo bedoeld is.

Conclusie: Blind date is een leuk boek, als je er rekening mee houdt dat het aan de “softe” kant van het thriller-genre zit.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten