Blijf nog even

Recensie Blijf nog even, Marloes Otten

De 17-jarige, sportieve Fleur heeft een spierziekte. Rowell is 20 en heeft een persoonlijkheidsstoornis. In Blijf nog even sluiten ze een deal om het einde van Fleurs leven vast te leggen.

Blijf nog even

| auteur: Marloes Otten | uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Wendy van den Berg |

Deze recensie is onderdeel van een blogtour. De vorige recensie was op Valeries Boekenwereld op 11 juni. De volgende recensie komt 15 juni online op Craving Pages.

Recensie Blijf nog even

Inhoud

Fleur is een sportieve meid van 17. Ze is wielrenster. Als de spierziekte, die al jaren in haar lichaam slaapt, wakker wordt, weet ze dat dit het einde gaat worden. Langzaam moet ze afscheid gaan nemen van alles wat ze kan. Met het wielrennen als eerste. Het valt haar zwaar.

Rowell komt per toeval in haar leven. Hij heeft een passie voor tekenen maar vindt het moeilijk contact te leggen met mensen. Hij heeft zich voorgenomen om mensen te gaan schetsen, en daar nadrukkelijk de emotie in te tekenen. Dit geeft hem houvast. Thuis wordt hij niet zo gewaardeerd en zijn ouders zien hem maar amper. Hij vindt het niet erg want hij is graag alleen. Alleen met zijn gedachten en zijn tekeningen.

Fleur en Rowell sluiten een deal. Rowell gaat haar tekenen in de belangrijkste fases van nu tot haar onvermijdelijke dood. Fleur echter, trekt Rowell mee in haar gezin, want die belangrijkste fases zijn natuurlijk in hun bijzijn.

Hoever kan Rowell gaan zonder dat de contacten te lastig worden? Kan hij Fleur inderdaad tekenen zoals hij wil? En Fleur, zij zal afscheid moeten nemen van iedereen en alles om haar heen. Hoe houdt ze zich staande?

Persoonlijke Leeservaring

Wendy (42): Blijf nog even is een geweldig boek. Het leven van Fleur en Rowell staat centraal. Marloes weet de strijd die Fleur doormaakt, heel goed te beschrijven. Het afscheid nemen van dingen die ze niet meer kan. De laatste ronde wielrennen bijvoorbeeld. Tranen welden op in mijn ogen.

De vriendschap tussen de twee personages vond ik erg mooi. Ieder zijn eigen sores maar er toch zijn voor elkaar. Prachtig vind ik dat. Rowell heeft ook mijn hart gestolen. De manier zoals hij leeft met zijn ouders die nauwelijks naar hem omkijken. Ik was blij dat Fleur in zijn leven kwam. Ze heeft hem zoveel goeds meegegeven.

Van lachen naar huilen en weer terug. Dat beschrijft de emotie in dit boek. De missers door het stuntelige van Rowell tegenover de strijd van Fleur en haar gezin.

Het boek zit goed in elkaar. De cover is heel toepasselijk. Voor het lezen had ik dat nog niet echt door, maar toen ik het boek dichtdeed nadat ik het uit had, bleven mijn ogen even over de cover dwalen. Dan snap je de intentie pas en dat is mooi.

Blijf nog even is een geweldig boek dat een mooie inkijk geeft in twee bijzondere levens.

 

Winactie Blijf nog even

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten