Recensie Billy en het geheim onder de trap

Billy en het geheim onder de trap is een spannend boek voor kinderen vanaf 8 jaar! Zal Billy niet meer hoeven te verhuizen na 12 keer?

Billy en het geheim onder de trap

 

| auteur: Krista Okma | illustrator: Chris Vosters | uitgeverij: Clavis | Hardcover | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie Billy en het geheim onder de trap

Inhoud

Billy Brandschoon is al 12 keer verhuisd. Zijn moeder vindt alles vies en daarom verhuizen ze keer op keer. Als Billy zijn buurmeisje Rosa ontmoet, sluiten ze al snel vriendschap. Rosa weet dat er en geheime gang is onder hun huis en vraagt of dit bij Billy ook zo is.

Samen beleven ze een hoop avonturen, met anderen vriendjes van school en uit de straat, in het gangenstelsel, die veilig onder de trap zit. Als Billy hoort dat zijn moeder weer wil verhuizen, verzinnen hij, Rosa en hun vrienden samen een plan om Billy niet te laten verhuizen.

Dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht. Billy wordt als held gezien en mag 1 wens uitspreken. Lukt het hem om hier te blijven wonen?

Laatste spellen 17 022 e1500907575227 Laatste spellen 17 017 e1500907603551 Laatste spellen 17 019 e1500907635906

Persoonlijke Beleving

Antoinette (40): Wat een leuk boek is dit boek voor kinderen zeg! Zowel om zelf te lezen als om voor te lezen. De spannende avonturen zijn een must om gelezen te worden. Billy heeft eindelijk vrienden en dan moet hij weer verhuizen. Dit boek is goed opgebouwd en zal menig kind (en voorleesouder) een hoop leesplezier laten beleven.

Katinka (12): Ik vond dit een leuk boek om te lezen. Terwijl ik al 12 ben. Het is een spannend verhaal en ik vind het echt passen bij de leeftijd vanaf 8 jaar. Ik weet zeker dat ik op het puntje van mij stoel zou zitten, als ik dit boek gelezen had toen ik jonger was.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten