Bij zonsondergang

Recensie Bij Zonsondergang, Nora Roberts

Bij Zonsondergang is een echte Nora Roberts!

Recensent Cindy ervaart het boek als een spannende roman, geen thriller.

Bij de juiste verwachting een boek dat menig fan zal bekoren!

Bij zonsondergang

| auteur: Nora Roberts | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Cindy Strijkers- Brakel |

Recensie Bij Zonsondergang

Inhoud

Alice

Alice Bodin loopt weg op de trouwdag van haar zus Maureen. Alice is het zat, zij wil haar eigen leven leiden.

Twee jaar later wil Alice terugkeren naar de familie ranch waar zij is opgegroeid. Als zij naar huis loopt, stopt een man die haar een lift aanbiedt. Ze neemt de lift aan, maar dit betekent wel het einde van het leven dat zij kende en wat zij graag wilde.

De ontvoerder stopt Alice weg in een donkere kelder en geeft haar een andere naam. Hij neemt haar tot zijn vrouw en Alice is gedoemd haar leven vastgeketend, als slaaf van haar ontvoerder, voort te zetten.

Bodine

In de tijd dat Alice gevangen zit, heeft Maureen 3 kinderen gekregen en vijfentwintig jaar later, is de ranch is een zeer succesvol familiebedrijf geworden. Alles lijkt voor de wind te gaan.

Bodine, de dochter van Maureen runt het bedrijf en doet dit boven verwachting. Het is haar passie, haar levenswerk. Als Callen, een kennis van vroeger, op de Ranch komt werken, roept dit verborgen gevoelens op bij Bodine.

Dan worden er 2 vrouwen dood aangetroffen, vermoord. Beide vrouwen hebben banden met het familiebedrijf. Wie kan deze moorden op zijn geweten hebben?

Alice

Niet veel later wordt Alice langs de kant van de weg gevonden, ze is zwaar gewond en weet niet meer wie ze is. Als zij herenigd wordt met haar familie herkent zij hen in eerste instantie niet. Door geduld en liefde bloeit ze langzaam op en komt de familie meer te weten over de ontberingen die zij heeft moeten doorstaan. Maar wie heeft haar toentertijd ontvoerd? En wat heeft Callen met de moorden te maken?

Het leven op de ranch zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn.

Persoonlijke Leeservaring

Cindy: Als groot fan van Nora Roberts was ik zeer blij dit boek te mogen lezen. Alhoewel ik denk dat dit boek met open armen zal worden ontvangen door de meeste van haar fans, was ik licht teleurgesteld. Het boek is geen thriller in mijn ogen, maar meer een spannende roman.

Net als haar andere boeken is de schrijfstijl door de niet te lange en makkelijk te lezen zinnen heerlijk snel. Ik had het boek in 2 dagen uit. De personages zijn zodanig uitgeschreven dat ik wist wie ze zijn, maar er genoeg blijft genoeg over voor eigen invulling.

Het verhaal van Alice vond ik schrijnend, maar speelt helaas in het boek een ondergeschikte rol. Voor mij kwam daardoor het verhaal niet echt van de grond. Juist omdat de achterkant van het boek over haar ging, was ik aan het wachten op het moment waarop er meer informatie over haar kwam en het leven bij haar ontvoerder. Het kwam op mij meer over als een verhaal over het familiebedrijf, onderlinge familiebanden en de liefde.

Mits men de juiste verwachtingen heeft, is dit een heerlijk boek!

Externe recensies

Vanaf bol.com enkele quotes:

Familie, liefde en Spanning. Deze drie trefwoorden zitten in door het hele boek verweven, wat mij betreft een echte Nora Roberts en een echte aanrader! 4 sterren.

Een prachtige afwisseling van romantiek en spanning. Nora Roberts weet de personages weer zo neer te zetten, dat het onmogelijk is om niet met hen mee te leven. De sterke familiebanden en zorgzaamheid van vier generaties vrouwen binnen deze familie is prachtig. 5 sterren.

Had meer spanning in mogen zitten. 3 sterren.

Fans van Nora Roberts zullen genieten van deze nieuwe roman. Indien je dit boek graag wilt lezen. Onlybyme mag een exemplaar weggeven met een winactie. Doe gerust mee!

Winactie Bij Zonsondergang gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 18 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten