Ben je wel wie je wil zijn

Recensie Ben je wel wie je wil zijn

Sylvia de Goede heeft een missie in het boek Ben je wel wie je wil zijn:

Jou als mens bewust te maken van je werkelijke identiteit. Je inzicht te geven in je gedrag en je bewust te maken dat er keuzes zijn.

Ben je wel wie je wil zijn

| auteur: Sylvia de Goede | uitgeverij: Desingo| paperback | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie Ben je wel wie je wil zijn

Inhoud

Het boek gaat over persoonlijke ontwikkeling, de belangrijkste voorwaarden hiervoor en je eigen verantwoording om tot deze ontwikkeling te komen. Over familiepatronen en het gedrag dat hieruit ontstaat. Dat we dit verwarren met wie we zijn.

De stelling, volgens Sylvia, hiervoor is: “Je bent niet je gedrag. Gedrag is aangeleerd.”

 

Hoe zou het voor je zijn als je een leven vanuit vrijheid leeft? Dat jij je niet meer laat regeren vanuit twijfel, onzekerheid, frustratie, conflict of angst, maar een leven leidt vanuit vertrouwen?

Zowel mannen als vrouwen zoeken een weg om het leven voluit te kunnen leven. Ze weten dat ze zoveel meer zijn dan alleen de kostwinner, de verzorger, de partner of wie dan ook.

Met dit boek biedt Sylvia de Goede je een kans om naar dat punt van vrijheid te gaan. Niet omdat haar waarheid de enige waarheid is, maar om je inzicht te geven hoe ook jij kunt leven vanuit je volledige potentie. Want dat ben je aan jezelf en de wereld verplicht.

In conflict doorleven of onbevreesd jezelf kunnen zijn. Wat kies jij?

bron quote: achterflap boek

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Het boek is geschreven met gedrevenheid. Ik proef het enthousiasme van Sylvia om haar boodschap over te brengen op haar lezer.  Sylvia vraagt zich af of je werkelijk degene bent die je denkt te zijn. Ze probeert je inzicht te geven in jezelf en attent te maken op je onbewuste gedrag en het verschil in wat je voelt en wat je doet.

“Studies geven aan dat je je mentaal niet kunt ontwikkelen met informatie alleen. We worden overspoeld met informatie, maar we hebben een chronisch tekort aan ervaringen.”

Persoonlijk vertaal ik dat met: al doende leert men, ofwel naarmate je leeftijd vordert leer je deze levenslessen vanzelf. Als je hiervoor open staat hoef je natuurlijk niet eerst ouder te worden om dit door ervaring te leren. Dit boek kan je helpen hierover na te denken vóórdat je door leeftijd en ervaring wijzer bent geworden. Als je die ervaring nog niet hebt moet je er wel voor open staan. Enkel geldt dat niet voor alles?

Ik vond het boek interessant om te lezen. Ik denk niet dat dit boek voor iedereen genoeg is om tot zelfinzicht te komen, maar misschien is de persoonlijke coaching van Sylvia de Goede dan een oplossing. Anders is wachten tot je ‘oud en wijs genoeg’ bent misschien een andere optie.

Ik denk dat het goed is voor iedereen dat je jezelf accepteert zoals je bent en dat je af en toe kritisch naar jezelf blijft kijken.

Winactie Ben je wel wie je wil zijn

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 16 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten