Beestenbende

Recensie Beestenbende, David Baddiel

Beestenbende, wat als je niet van dieren houdt en op schoolreisje gaat naar een boerderij?

Beestenbende

| auteur: David Baddiel | illustrator: Jim Field | uitgeverij: Veltman | Hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Beestenbende

Inhoud:

Max is een jongen die helemaal niet van dieren houdt. Zijn familie gaat het liefst elke week naar de dierentuin en thuis hebben ze ook al veel huisdieren. Max wil daarom ook een laptop voor zijn verjaardag en weet zeker dat hij deze krijgt. Niks is minder waar. Hij krijgt een huisdier en de bevestiging dat hij toch mee mag op schoolreisje. Zijn ouders konden dit eigenlijk niet betalen. Maar nee…. dan blijkt het schoolreisje naar een boerderij te zijn. Nog meer dieren.

Na een rondleiding op de boerderij ontmoet Max een geit. Wat kijkt hij Max toch raar aan? Dan gebeurt er iets wat Max nooit had verwacht. Hij wordt zelf een dier! Een schildpad nog wel. Hè? Hij spreekt ook hun taal. Hoe kan dit toch allemaal. Waarom mist niemand van school hem?

Zijn moeder belt naar de boerderij om te horen hoe het met Max gaat. De meester denkt dat hij buiten is. Elke dag veranderd Max in een ander dier. Wie veranderd hem toch steeds? Hij wil geen dier zijn, hij wil gewoon Max zijn!

Nadat Max in heel veel dieren is veranderd, waaronder in een kat, varken, hond en aap lukt het hem om in de buurt van zijn huis te komen. Hij is namelijk een duif geworden en vliegt de wijde wereld in.

Waarom ziet niemand dat hij een mens is? Zal het Max lukken om weer in de mensenwereld te komen? Zal Max dieren nu wel leuk vinden nu hij in zoveel soorten is veranderd?

 

Persoonlijke Beleving

Antoinette(40): Beestenbende is echt een superleuk boek voor de doelgroep, 10-12 jaar. De auteur heeft er voor gekozen om mee te gaan in de spreektaal van deze tijd en deze zeer geregeld te gebruiken.

Daarnaast is de keuze om vaak te wisselen van diersoorten voor de kinderen erg leuk. Bij elk diersoort maakt Max iets passends mee wat hilarische verhalen oplevert.

Ik heb het boek met een lach gelezen. Het boek is educatief op een grappige wijze. Ik denk dat dit boek, kinderen die niet van lezen houden, zeker aan het lezen kan krijgen. Het is zo van deze tijd geschreven dat het kinderen aanspreekt.

Een leuk boek om cadeau te geven of om zelf aan te schaffen voor je kind.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten