Knipselavontuurmetstaartjes

Recensie Avontuur met staartjes, Dani van Doorn

Avontuur met staartjes is een spannend kinderboek waar toch ook om kan worden gelachen.

Avontuur met staartjes

| auteur: Dani van Doorn| illustrator: Raymond Zachariasse | uitgeverij: Eigenzinnig | paperback | recensent: Wendy van de Berg en dochter Quinty | 

Recensie Avontuur met staartjes

Inhoud

Wendy: Vicky is 11 en heeft een neefje van 9, Benny met NLD. Hierdoor reageert hij vaak anders, want hij is al drukker en daarnaast heeft hij veel uitleg nodig. Als ze bij elkaar op de camping zijn besluit Vicky om met Benny samen op avontuur te gaan. Ze had een tijdje terug geweerschoten gehoord op een veldje bij een boerderij en wil nu onderzoeken wat daar aan de hand is.

Quinty(10): Als Vicky en Benny het veldje bereiken, staat er een bord met “Verboden Toegang”. Toch gaan ze verder en ze horen weer een schot. Benny bedekt zijn oren en wil weg. Maar dan staan ze tegenover een jager die heel boos is en zegt dat ze weg moeten gaan anders schiet hij de boot lek. Ze doen net of ze weggaan, maar maken een omweg om toch bij de boerderij te komen die Vicky zo graag wil onderzoeken.

Ze gaan het schuurtje in, door een gat wat in de muur zit en daar ontdekken ze een nest puppy’s. Maar ineens komt de jager aan met de mama hond en ze moeten zich verstoppen. Ze zien wel nog dat de jager, de puppy’s in een zak doet en naar buiten loopt.

Vicky en Benny zijn vastbesloten de puppy’s te redden van de jager.

Persoonlijke leeservaring

Wendy: De kinderen vormen een leuk stel. Vicky probeert de puppy’s te redden met Benny naast zich die niet zo goed weet wat rustig doen betekent en veel vragen stelt omdat hij wil weten wat ze gaan doen en hoe. Hierdoor komt er wel humor in het boek en vaagt de spanning een beetje weg. Ik denk dat het een leuk boek is voor jongens en meisjes tussen de 8 en 11 jaar.

Quinty: Het is een leuk boek. Het verhaal is spannend maar je kan er ook mee lachen. Het is niet zo spannend dat je er nachtmerries van krijgt maar wel zo dat je door wilt lezen. Je kan goed merken dat Benny anders is want sommige dingen snapt hij nog niet terwijl hij al 9 is.

In het laatste stuk van het boek staat uitgelegd wat NLD is maar dat vind ik nog net te moeilijk want ik snap niet alles wat er staat. Het plaatje op de voorkant is heel leuk en je ziet er veel van het verhaal in terug. Wat ik jammer vind is dat de plaatjes in het boek niet in kleur zijn.

Gerelateerd: 

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten