artikel 13

Recensie Artikel 13, Petra Spark

Artikel 13 is de debuutthriller van Petra Spark en ik moet toegeven….wat een verbeelding!

Stap uit je comfort zone en probeer eens iets nieuws!

artikel 13

auteur : Petra Spark | uitgeverij Houtekiet | paperback en e-book | recensent : Evy De Brabander

Recensie Artikel 13

Inhoud

Het verhaal speelt zich af in de eerste maanden van 2054, in een toekomst die hopelijk niet de onze gaat zijn. Alle schadelijke straling/voeding/drank is verboden en de mensen blijven veel langer in leven. Of de kwaliteit van het leven ook groter is geworden….dat is maar net de vraag!

Crystal is gelukkig getrouwd met Anton, ten minste, zo lijkt het voor de buitenwereld. Ze hebben het perfecte gezin, met hun drie kinderen. Enkel haar oudste dochter, Melissa, haat Crystal. Hoe meer toenadering Crystal zoekt, des te venijniger Melissa zich verzet tegen haar moeder.

Wat niemand weet is dat Crystal een dubbelleven leidt. Ze maakt nachtelijke uitstapjes naar een illegale club, waar ze een Nico-adept is en zich het genot dat daarmee samenhangt laat welgevallen. Crystal hoopt dat de inwijding van Melissa in dit ‘verboden’ leven voor meer toenadering zal zorgen…maar is dat wel zo?

Wat of wie is Nico? Wat gebeurt er precies in de club? En wáárom is het zo strafbaar wat daar gebeurt?

Persoonlijke Leeservaring

Evy: Dit is de debuutthriller van Petra Spark en ik moet toegeven….wat een verbeelding! Het toekomstbeeld dat geschetst wordt sluit perfect aan op alle bedreigingen en angsten waar de mensen anno 2017 mee te kampen hebben. Er worden veel thema’s kort aangestipt, die het boek zeker een meerwaarde geven maar toch de spanning niet uit het boek halen.

Aangezien ik al erg nieuwsgierig aangelegd ben van nature was dit boek een ware beproeving. Je wordt als lezer namelijk steeds maar kleine beetjes gevoerd van het grote mysterie en de rest blijft steeds net buiten je bereik.

De onderverdeling van het boek sprak mij erg aan, ik hou wel van een boek waar je als lezer makkelijk een structuur in kan herkennen. Dat leest op de één of andere manier veel vlotter. Ook de schrijfstijl is erg vlot leesbaar en zorgde er bij mij voor dat ik het boek in anderhalve dag uit had gelezen.

Ik zou deze thriller zeker aanraden aan mensen die houden van een Genre Melange met SciFi. Dit is misschien geen gesneden koek voor mensen die van een klassiek moordonderzoek houden. Maar ik zeg altijd…stap uit je comfort zone en probeer eens iets nieuws! Ik heb er in ieder geval van genoten!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten