arrowood

Recensie Arrowood, Mick Finlay

Arrowood is een thriller met een verrassende mix van humor en speurwerk.

arrowood

| auteur: Mick Finlay | uitgeverij: HarperCollins | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie Arrowood

Inhoud

William Arrowood is privédetective in Londen. Jammer genoeg is daar ook Sherlock Holmes, tot grote frustratie van Arrowood. Hij heeft namelijk het gevoel dat Holmes beter betaald wordt, meer in de publiciteit komt, meer steun krijgt van de politie en de interessante zaken krijgt. En dat allemaal ten onrechte, natuurlijk! Want Arrowood vindt zichzelf de betere privédetective.

Wanneer Caroline Cousture hem inhuurt om haar broer Thierry te vinden, ziet Arrowood hier zijn kans om zijn superieure speurwerk te laten zien aan de rest van Londen. Samen met zijn employé, Norman Barnett, komt hij er al snel achter dat de zaak ingewikkelder is dan wat Madame Cousture op het eerste zicht liet uitschijnen. Ze krijgen ook de indruk dat Madame Cousture niet helemaal eerlijk was tegen hen.

Thierry werkte voor Stanley Cream, dé koning van de criminaliteit in dit deel van Londen, én een oude bekende van Arrowood en Barnett. De vorige keer dat hun paden kruisten had dit een minder goede afloop en het speurdersduo wil absoluut geen herhaling van het verleden krijgen. Zullen ze bloedvergieten kunnen vermijden op hun zoektocht naar Thierry? Welke rotzooi zal er komen bovendrijven op hun weg naar de waarheid?

Persoonlijke Leeservaring

Evy (33)Op de prachtige cover van het boek staat ‘De rijke Londenaren gaan met hun problemen naar Sherlock Holmes. De rest gaat naar Arrowood.’ Dat riep bij mij al een bepaalde verwachting op, maar ik kan je zeggen… ik ben alsnog erg verrast! Mick Finlay gebruikt de bekendheid van Sherlock Holmes zo mooi in Arrowood. Het hoort er gewoon bij, én heeft tegelijkertijd helemaal niets met het verhaal te maken! Elke keer als de naam valt, ontschiet Arrowood in een woede en dit geeft wel de meest grappige scènes.

Het hoofdpersonage, William Arrowood, is mooi neergezet en goed uitgewerkt. Het ene moment menslievend en hulpvaardig, het andere moment opvliegend en bijna agressief. Net zoals het hem uitkomt, een tikje egoïstisch dus! Het maakt hem sympathiek en menselijk. Geef toe, wie is er nu altijd lief en aangenaam?

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Norman Barnett, het hulpje van Arrowood. Hij benoemt de zwakke en sterke, innerlijke en uiterlijke, kenmerken van zijn baas erg treffend.

Het is een detective, dus het plot is erg belangrijk. Er zijn vrij veel personages, die niet allemaal goed uit de verf komen. De zoektocht naar Thierry wordt gecombineerd met de oude vete die Arrowood en Barnett hebben met Stanley Cream en alle ontwikkelingen die zich voordoen tijdens al het speurwerk. Het verhaal is gelukkig erg vlot geschreven, waardoor alles toch op zijn pootjes terecht komt, maar er waren wel één of twee momenten waarop ik door de bomen het bos niet meer dacht te zien. Gelukkig ligt het tempo mooi hoog in het verhaal en stapte ik er snel overheen om kort daarna de draad wel weer volledig op te pakken.

Ik heb genoten van dit boek. Het is een aanrader voor wie houdt van de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle en Agatha Christie. Het straalt een beetje dezelfde sfeer uit en is daarnaast ook nog doorspekt met humor.

 

Winactie Arrowood

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Arrowood wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 22 april middernacht.
  • De winnaars van de gesloten winacties worden in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt. Indien je hebt gewonnen ontvang je altijd persoonlijk via de mail bericht.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten