Alpengloed

Recensie Alpengloed, Eva Linden

Alpengloed is de spannende opvolger van Maanziek!

Alpengloed

| auteur: Eva Linden | uitgeverij: Livane | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Alpengloed

Inhoud

Net zoals het in het eerste deel, is ook dit deel verdeeld in 3 delen; twee delen zijn vanuit Mathis ogen bekeken en één deel vanuit Mila’s ogen.
Mathis en Mila hebben elkaar bijna een jaar geleden voor het eerst ontmoet. De Yua proberen ze samen te verslaan om zo eindelijk uit de Grijze Zone te kunnen ontsnappen. Deze zone is de wereld tussen het dromen en waken in.

Desondanks blijven de Yua hun maar te slim af te zijn. Zal het Mathis ooit lukken om uit de Grijze Zone te blijven? Wie kan hij allemaal vertrouwen?

Mathis heeft ondertussen wel geleerd om zijn lucide dromen beter te beheersen. Hoe graag Mila ook Mathis wil helpen om uit de Grijze Zone te komen, hij moet er alleen zien uit te komen omdat het zijn dromen zijn. Ze steunt hem waar ze maar kan.

Mila en Mathis belanden desondanks van de ene nachtmerrie in de ander. Ze willen de strijd winnen maar hoe? Ze zullen eerst moeten achterhalen waarom de Yua het op Mathis heeft voorzien om een plan te bedenken ze te slim af te zijn. Samen met hun vrienden Tarina, Zed en Ewan doen ze er alles aan uit de nachtmerries te raken. Het moet een keer ophouden.

Daarnaast ontmoeten we in dit tweede deel een kat. Deze speelt een belangrijke rol in Alpengloed. De avonturen volgen elkaar snel op met een open einde. Laat het derde deel maar snel verschijnen!

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41):  Alpengloed is het tweede boek over de avonturen van Mathis. Het begint met een korte introductie over het eerste boek, Maanziek. Wij konden de boeken achtereen lezen maar voor diegene die dit niet kunnen is het een groot pluspunt. Hierdoor zit je zo weer in het verhaal. Ook nu kon ik genieten van veel fantasy en horrorachtige elementen. Evan Linden weet deze lijn goed vast te houden in dit tweede deel.

Het tweede deel heb ik met meer plezier gelezen nu ik de schrijfwijze van Eva Linden kende en ik de verhaallijn beter begreep. Ik lees normaal gesproken geen young adult maar ik was verrast over de vlotte aanhoudende verhaallijn in dit tweede deel. De vlotte pen en de diverse personages houden het verhaal levendig en spannend. Het is een boek die lezers van fantasy zeker zullen bekoren. Ik denk dat ik deel 3 wil lezen omdat ik stiekem nieuwsgierig zal zijn na het vervolg op de gebeurtenissen.


Devika(15): Alpengloed is een mooie opvolger van Maanziek. Ondanks dat ik de delen achter elkaar kon lezen vond ik het een pluspunt dat de lezer in het begin van het boek kort bijgepraat wordt over het eerste deel. 

Ook nu mocht ik genieten van een heerlijk vleugje horror. Echt leuk dat de schrijfwijze hetzelfde bleef. Ik vond het verhaal dit keer sneller op gang komen dan in Maanziek. Misschien omdat ik de personages al kende van het eerste deel.

Ook nu had ik momenten dat ik het best lastig vond om de dromen en werkelijkheid uit elkaar te houden. Ik ben benieuwd naar het derde deel. Hoe zal het nu toch gaan aflopen? Ik heb begrepen dat deel drie bijna klaar is. Ik zal dit deel ook gaan lezen omdat ik de avonturen wil blijven volgen. 

 

 

Winactie Alpengloed

 • Regels voor deelname:(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)
  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

  Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten