Alles wat ik voel

Recensie Alles wat ik voel, Stine Jensen

In Alles wat ik voel worden 20 verschillende emoties besproken. Elke emotie heeft zijn eigen hoofdstuk. Hierdoor is het boek heel overzichtelijk en te gebruiken als naslagwerk.

Alles wat ik voel

| auteur: Stine Jensen | Illustrator: Marijke Klompmaker | uitgeverij: Kluitman | hardcover | recensent: Wendy en Quinty van den Berg |

Recensie Alles wat ik voel

Inhoud

De inleiding wordt gebruikt om uit te leggen wat emoties zijn en waar het woord vandaan komt. Er wordt uitgelegd dat er een verschil is tussen emotie en gevoel. Daarnaast wordt er uitgelegd dat er 4 basisemoties bestaan, dat er nog veel meer emoties zijn en hoe dit allemaal werkt. De auteur vertelt dat gevoelens en emoties er mogen zijn en hoe je er mee om kan gaan.

Elk hoofdstuk waarin een bepaalde emotie centraal staat, begint met een verhaal van een kind. Het probleem van het kind en de emotie die het daarbij voelt. Dan wordt verteld wat die emotie inhoudt en met je doet door meerdere voorbeelden te geven. Daarna wordt afgesloten met het vervolg van het verhaal van het begin. Tussendoor vind je vele illustraties en vragen die aan de lezer gericht zijn.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy (41): Door de mooie vormgeving nodigt ‘Alles wat ik voel’ je als het ware uit om het te lezen. Aan de illustraties binnen in het boek kan je merken dat er goed is nagedacht over hoe je een emotie weergeeft in een afbeelding.

Stine spreekt de lezer aan met je of we. Hierdoor wordt de band met de lezer sterk voelbaar. Je voelt je als lezer betrokken bij het boek door de je-vorm. De we-vorm laat merken dat je niet de enige bent met emoties.

Alle emoties worden goed en duidelijk uitgelegd zodat kinderen vanaf een jaar of 10 dit boek al kunnen lezen. Er worden veel voorbeelden gegeven zodat je je makkelijk kan identificeren met de persoon waar het over gaat, en dus ook met de emotie waar het over gaat.

Quinty (12): Ik heb veel geleerd van ‘Alles wat ik voel’. Het wordt allemaal heel duidelijk uitgelegd en sommige voorbeelden die genoemd worden, heb ik zelf ook ervaren. Soms zorgde dat ervoor dat ik sommige hoofdstukken deels heb overgeslagen. Ik voelde de emotie bij mezelf opkomen en dan kon ik niet meer verder lezen. Zo goed is alles uitgelegd en beschreven.

De plaatjes in het boek passen goed. De verschillende kleuren bladzijdes maken het boek wat vrolijk en daardoor pak je het toch snel weer op. Wat ik heel leuk vond, was dat achter in het boek alle afbeeldingen in het klein staan, die ook bij de hoofdstukken worden gebruikt.

Ik vond het een leerzaam boek en zal het zeker nog eens uit de kast halen om dingen op te zoeken.

 

 

Winactie Alles wat ik voel

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Alles wat ik voel wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 25 februari middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten