alles tussen ons

Recensie Alles tussen ons, Anna McPartlin

Wow wat een mooi boek is alles tussen ons! Tranen liepen over mijn wangen.

alles tussen ons

Auteur: Anna McPartlin | uitgeverij: AW Bruna Uitgevers B.V. | Paperback en Ebook | recensent: Sharon Op ’t Root

Recensie Alles tussen ons

Inhoud

Wat doe je als je erachter komt dat je beste vriendin uit het verleden binnen wordt gebracht in het ziekenhuis en jij haar zal moeten gaan verzorgen? Lily maakt het mee en weet niet zo goed hoe ze zich erbij moet voelen.

Twintig jaar geleden had een ruzie een einde gemaakt aan hun hechte vriendschap. Al waren ze elkaar nooit vergeten. Vaak dachten ze nog aan elkaar, maar de vriendschap herstellen kon niet dachten ze. Nu Eve zwaargewond in het ziekenhuis is beland, nadat ze aangereden werd door een dronken automobilist, staan hun beide levens op z’n kop.

Eve moet noodgedwongen haar eerste echte liefde Ben loslaten. Terwijl Lily geconfronteerd wordt met haar verleden, waarna ze zich realiseert dat ze niet gelukkig is met haar man, haar jeugdliefde Declan. Langzaam groeien de twee vriendinnen weer naar elkaar toe, waarna ze elkaar helpen om hun leven op een goede manier op te pakken.

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Wow wat een indrukwekkend boek, tranen liepen over mijn wangen bij het dichtslaan. Het verhaal raakte me en ik wil zeker meer van deze schrijfster gaan lezen.

Alles tussen ons is een boek wat zowel pluspunten als minpunten heeft. Zo vond ik het bijvoorbeeld wennen dat de hoofdstukken ongeveer 40 pagina’s lang waren. Persoonlijk vond ik dit wat aan de lange kant, waardoor ik voor het slapengaan langer aan het lezen was dan “normaal”.

Het was erg bijzonder dat elk hoofdstuk begon met een brief uit de jaren 90. Eve en Lily schreven elkaar brieven om zo de zomervakantie door te komen zonder elkaar. De schrijfstijl van de brieven is duidelijk en herkenbaar aan de manier van schrijven van je eigen tienerjaren. Iets wat ik erg leuk vond.

Ook in de rest van het boek is de schrijfstijl prima. De duidelijke zinnen en de mysterie die verwerkt zat in het verhaal zorgde ervoor dat je door wilt lezen. Want waarom hebben deze twee goede vrienden toch ruzie gekregen? Hoe zal het gaan met Eve? En zal Lily voor zichzelf durven op te komen?

Mijn conclusie is dan ook dat “Alles tussen ons” een bijzonder boek is. Het heeft me geraakt op een manier die ik zelf niet verwacht had. Ik vind dit boek dan ook echt een aanrader voor liefhebbers die houden van een boek dat geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal en/of van romans.

Namens de uitgeverij mag Onlybyme twee exemplaren aan liefhebbers weggeven met een winactie. Een ideaal boek voor in de (na)zomer in de tuin of op vakantie! Doe mee voor jezelf of een dierbare!

Winactie Alles tussen ons

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Alles tussen ons wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 16 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten