Recensie Alleen voor jou, Luke Allnutt

Wat als je alles verliest? Alleen voor jou is een prachtig debuut over het verlies van je kind.

Alleen voor jou| auteur: Luke Allnutt | uitgeverij: Boekerij | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Alleen voor jou

Inhoud

Rob Coates en Anna hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie. Rob studeert informatica en Anna is economiestudent. Al snel zijn ze onafscheidelijk en besluiten na een paar jaar graag kinderen te willen. Nadat ze twee keer een miskraam hebben moeten meemaken wordt Jack geboren. Wat zijn ze trots op hun prachtige zoon.
Wanneer Jack vijf is begint hij af en toe te vallen. In het begin denken ze dat het toeval is totdat Anna wil dat hij door een dokter gezien wordt. Het onmogelijke krijgen ze te horen. Jack blijkt een hersentumor te hebben die operatief goed weg te halen valt.

Rob wil alles weten van deze tumor en zoekt geheel internet af. Hij ontdekt een forum waar hij veel steun vindt, ondanks de berichten van ouders waarbij hun kind het niet overleefd heeft. Jack ondergaat alles in het ziekenhuis en hij lijkt weer de oude te zijn. Samen met Rob pakken ze hun hobby fotograferen weer op. Dan zakt Jack tijdens een optreden op school in elkaar. Hun wereld stort in als de artsen zien dat de hersentumor is teruggekomen en nu verspreid zit in zijn hersenen.

Rob leert via het forum Nev kennen. Zijn zoon is in een kliniek in Praag geholpen en weer de oude. Anna gelooft niks van deze berichtgeving maar Rob blijft twijfelen. Wanneer Rob, zonder overleg met Anna, met Jack naar Praag toe gaat gelooft hij dat Jack echt op de goede plek is. Jack kan niet dood gaan. Anna is furieus als ze ontdekt dat Rob toch met de doodzieke Jack in de kliniek in Praag verblijft. Ze haalt ze daar op en gezamenlijk gaan ze terug naar Engeland.
Jack overlijdt korte tijd later.

Anna en Rob kunnen geen steun bij elkaar vinden.

Ze gaan uit elkaar. Rob zoekt zijn heil in de drank en raakt zichzelf kwijt. Wanneer hij een persbericht ziet dat er een arts in Praag is opgepakt gaan bij Rob alle alarmbellen rinkelen. Heeft Anna dan toch gelijk gehad? Is hij voor de gek gehouden?

Zijn studie informatica komt nu van pas en hij besluit het forum te hacken. Hij schrikt als hij het account van Nev gekraakt heeft. Waarom heeft Nev hem deze kliniek aanbevolen? Is zijn zoon echt nog in leven? Rob besluit naar Amerika af te reizen en Nev te confronteren met al zijn vragen. Zal Nev de waarheid vertellen over zijn zoon?

Ondertussen schrijft Rob op het forum van zich af en naws09 biedt hem een luistert oor. Wie zit er achter dit profiel?
Rob heeft zijn hobby fotografie weer opgepakt en zet zijn foto op zijn site De Lucht Is Van Ons. Hij hoopt dat Jack zijn foto’s van uit de hemel kan zien. Dan ontvangt hij van iemand waar hij zo van houdt nog foto’s die Jack gemaakt heeft. Zal Rob zijn leven weer op de rit krijgen? Zullen Rob en Anna elkaar weer terug vinden?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Wat kan Luke Allnutt schrijven zeg! Alleen voor jou is een boek dat je raakt en niet meer loslaat. Wat zijn ze gelukkig als gezin en wat een verschrikking als ze hun dierbare zoon moeten loslaten.

De strijdt die zowel Anna als Rob vechten om Jack bij zich te houden is voelbaar tot in je diepste vezel. Beiden vechten op hun eigen manier. Wat zou ikzelf hebben gedaan, is geregeld door mijn hoofd gegaan. Wat als dit 1 van mijn dochters zou overkomen?

Ik begrijp dat Rob elk strohalm aangrijpt en heb respect voor zijn zoektocht naar Nev wanneer hij vragen heeft over de waarheid. Ook de berichten die Rob op het forum plaatst zijn zo echt. Je wilt hem bijna zelf een bericht sturen. Wanneer hij uiteindelijk uit het dal kruipt en zijn gedeelde hobby met Jack, fotograferen, weer oppakt weet Luke Allnutt het boek prachtig af te sluiten. Ik weet zeker dat ik andere werken van Luke Allnutt wil lezen. Hij schrijft zo intens echt dat dit boek je wel naar de strot moet grijpen.

De emoties die hij prachtig verweeft in het verhaal laten de personages leven. Het zou zo maar echt gebeurt kunnen zijn. Daarnaast zette dit boek mij tot denken. Wat als ik Rob was geweest? Hoe zou ik omgaan met dit nieuws en deze strijd?

Complimenten voor dit prachtig debuut. Alleen voor jou komt hoog op mijn rankinglijst van 2018 te staan.

 

Winactie Alleen voor jou

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Alleen voor jou wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 11 maart middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten