Achter de voordeur

Recensie Achter de voordeur, Alex Marwood

Hoe goed ken jij je medebewoners? Is iedereen wel te vertrouwen?

Achter de voordeur

| auteur: Alex Marwood | uitgeverij: Meulenhoff Boekerij | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Achter de voordeur

Inhoud

Wat gebeurt er toch allemaal in het huis waar 6 bewoners in een bouwval wonen? Iedereen doet zijn ding niet wetende dat iedereen zijn eigen reden heeft om in dit huis te verblijven. De bewoners leven dan ook, op het eerste oog, individueel een divers leven.

Bewoners:

Zo woont de oude dame, Vesta, al haar hele leven in het huis op de begane grond. Het riool is geregeld verstopt waardoor haar hele kamer besmeurd raakt met de drek uit het riool. Wie gebruikt er toch zoveel vet? Vesta is een echte moeder voor de bewoners in het huis en vangt geregeld 1 van de bewoners op.

Hossein, immigrant, wil graag werken in Londen maar zijn asielaanvraag is nog steeds niet rond. Hij spreekt al een aardig woordje Engels en de bewoners zien hem graag.

Cher, heeft al veel mee moeten maken in haar jonge leven en leeft, om te overleven, in het criminele circuit. Alleen zo lukt het haar om de hoge huur te betalen. Collette zit in de knoop met haarzelf en vlucht al 3 jaar voor de schimmen uit haar verleden. Zijn haar schimmen een gedachtegang of zijn ze toch echt?

Thomas is een bewoner die erg op zichzelf is. Op zijn kamer leeft hij zijn eigen leven en hij ontloopt de andere bewoners zo veel mogelijk. Gerard is een muziekdocent die veel aan het werk is.

De inhalige baas komt alleen maar langs om de hoge huur voor de kamers, liefst contant, op te halen. Hij weigert de bewoners geregeld te helpen met het achterstallige onderhoud welke steeds erger wordt. Ondanks zijn beloftes om het op te lossen, gebeurt er niks. Sterker nog, hij heeft zijn eigen manier om de woning te bewaken. Desondanks krijgt de buurt steeds meer bekendheid onder de rijkere elite.

Verhaallijn:

Als er op een dag bij Vesta wordt ingebroken en de inbreker overlopen wordt, zitten de bewoners met hun handen in het haar. De inbreker blijkt de huisbaas te zijn die nu zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Hij is per abuis doodgeslagen door Vesta. Maar wat moeten ze met het lijk? Gezamenlijk bedenken ze een plan om van het lijk af te komen. Zal het ze lukken om hun leven voort te zetten in dit armoedige bouwval?

Ondertussen gebeuren er individueel in het priveleven van de bewoners van alles. Zo ontstaat er een romance, wordt 1 van de bewoners ontmaskert en worden vermiste personen onverwachts gevonden. Lukt het de bewoners hun leven uiteindelijk weer op te pakken? 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Achter de voordeur is een boek waar je echt voor moet gaan zitten. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages geschreven wat in het begin veel verwarring schept. Het eerst deel is echt doorbijten.

Zodra het verhaal wat meer inhoud begon te krijgen en de personages duidelijk werden, begon het verhaal voor mij te leven. Toch heeft het mij niet echt kunnen bekoren. Het verhaal is wat vergezocht en de schrijfwijze is niet geheel mijn stijl. Een verhaal moet mij vanaf de eerste pagina pakken en meezuigen in de gebeurtenissen. Ik heb echt moeten bikkelen de eerste 70 pagina’s.

Het boek heeft een vrij hoge, psychologische inhoud. Elk personage heeft een verborgen agenda en de nodige inhoud in zijn levensrugzakje. Het eind is leuk bedacht maar net teveel over de top. Het boek is voor mij meer een verhaal en niet, zoals ik had gehoopt, een boek met inhoud waarbij je het gevoel heb met de personages mee te leven.

Ik vind dit boek wel beter dan haar eerste boek ‘Waar is ze’. Alex Marwood heeft een eigen schrijfstijl waarvan je moet houden. Het is voor mij een schrijfwijze waar ik minder van gecharmeerd ben.

 

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten