Aan het hof van eden

Recensie Aan het hof van Eden, Joelle Charbonneau

Inge: Ik kan ‘Aan het hof van Eden’ aanraden aan liefhebbers van Divergent en de Hongerspelen.

Aan het hof van eden

| auteur: Joelle Charbonneau | uitgeverij: Karakter | paperback en e-book | recensent:  Inge Hogevonder |

Recensie Aan het hof van eden

Inhoud

In het koninkrijk Eden is in oorlog en buiten de muren liggen nog meer gevaren op de loer. De koning lijkt het echter allemaal onder controle te hebben. Samen met zijn zoon en troonopvolger Micah gaat hij naar het slagveld. De koningin blijft met hun twee andere kinderen, de tweeling Carys en Andreus vol vertrouwen achter. Echter keren de koning en kroonprins niet meer levend terug.

De koningin wordt overmand door verdriet en kan niet meer regeren, maar wie dan wel? Wie van de tweeling is de rechtmatige troonopvolger?

Niemand weet het en daarom wil de Raad van Ouderen een nieuwe lijn op de troon zetten. Daarom zit er voor Carys en Andreus niks anders op dan de strijd aan te gaan met de Raad van Ouderen, maar ook tegen elkaar. Carys en Andeus waren altijd samen één, maar langzaam worden ze uit elkaar gedreven. Beiden blijken geheimen voor elkaar te hebben.

Kunnen ze elkaar blijven steunen? En is zijn de koning en kroonprins wel vermoord in de strijd? Wie probeert de macht in Eden over te nemen? En welke rol speelt de Raad van Ouderen hier eigenlijk in, staan ze wel aan de kant van Eden?

Vele geheimen zullen tijdens de strijd onthuld moeten worden.

Persoonlijke Leeservaring

Inge H (33): Aan het hof van Eden heeft een prachtige cover. Dit is voor mij alleen al een reden om het boek te gaan lezen. Na de succesvolle Test-trilogie van Joelle Charbonneau had ik hoge verwachtingen van dit boek en deze verwachtingen zijn zeker waargemaakt.

Het verhaal is origineel, spannend en kent vele onverwachte wendingen. De schrijfster heeft een erg prettige schrijfstijl. Ze  schrijft op zo’n manier dat het boek makkelijk weg leest, maar ook dat het heel erg spannend is! Je leest het boek zo uit, omdat je moet weten hoe het verder gaat en alle geheime ontrafelen.

Alle geheimen en intriges die in het verhaal verweven zijn zorgen ervoor dat dit boek je blijft bezig houden. Alle personages zijn zo met elkaar verweven en goed weergegeven dat je niet kunt voorspellen wie nou eigenlijk wat heeft gedaan. Wie draagt welk geheim met zich mee? Wat is er nou precies aan de hand? Wie is de goede en wie is de slechte? Wie zal de nieuwe troonopvolger worden, Carys of Andreus?

Allemaal vragen en puzzelstukjes die langzamerhand duidelijker worden en op hun plaats vallen. En het leuke is dat je denkt dat je het weet en vervolgens werd ik iedere keer toch nog verrast. Het einde is spetterend en verrassend. Dit open einde doet me echt smachten naar meer. Hopelijk kruipt Joelle Charbonneau dan ook snel in de pen om verder te gaan met de intriges aan het hof van Eden.

Ik kan dit boek aanraden aan liefhebbers van Divergent en de Hongerspelen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten