1989

Recensie 1989, Susanne Wittpennig

 1989 Is deel 1 van de Time travel girl serie. Lisa is bevriend met Zac, die een tijdmachine heeft gebouwd. Zij is proefkonijn en laat zich de toekomst insturen. Naar 2018.

1989

| auteur: Susanne Wittpennig | uitgeverij: Kok | paperback | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie

Inhoud

Lisa is een meisje van 16, ze woont in bij haar broer en zijn vriendin nadat haar ouders enkele jaren geleden zijn overleden. Het botst geregeld tussen Lisa en de vriendin van haar broer omdat Lisa zich dikwijls afzondert en niet echt een populair meisje op school is. Ze heeft één beste vriendin, Brit en een goede vriend, Zac. Zac is een nerd eerste klas maar ontzettend rustig en aardig.

Lisa is al een tijdje verliefd op Momo. Zijn echte naam is Morgan. Op de basisschool hebben ze elkaar leren kennen maar nu merken ze, naarmate ze ouder worden, dat ze toch heel verschillend zijn. Momo begint steeds afstandelijker te reageren op Lisa en ze trekken steeds minder met elkaar op.

Zac zijn vader is een bekende natuurkundige die ook al een prijs heeft gewonnen. Dit is voor Zac zijn grote voorbeeld en wil nog beter dan zijn vader worden. Zac werkt aan een tijdmachine waarbij Lisa als proefpersoon fungeert. Wanneer de teleportatie plaatsvindt, komt Lisa in 2018 terecht. Ze ziet daar haar toekomstige ik. Terugkeren is niet mogelijk.

In haar toekomstige tijd ontmoet ze Mr Ash die geen goede bedoelingen heeft. Lisa wordt gewaarschuwd dat ze weer moet omgaan met Momo omdat hem anders wat zal overkomen. Weet Lisa zich staande te houden in de toekomstige tijd?

Tijdens haar toekomstige tijd maakt Lisa veel mee waarbij de lezer geregeld op het verkeerde been wordt gezet. Hoe zal het Lisa vergaan?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Toen ik begon aan het verhaal was ik sceptisch. Een verhaal met een tijdmachine en jonge mensen, het zal wel. Toch is het een goed geschreven young adult met vele plotten, verrassingen en gebeurtenissen. De 23 hoofdstukken hebben allemaal een passende titel zodat de lezer weet waar het over gaat.

Het is een trilogie waarbij de auteur de lezer een tipje van de sluier geeft hoe het straks verder gaat in deel 2. Dit nodigt echt uit om het vervolg ook te willen lezen.

Ik vind echt een aanrader voor de young adult lezers die houden van tijdsverschillen. Wordt echt goed beschreven en de lezer waant zich eerst ook echt in die tijd. Het is ook leuk voor de jonge lezers. Het zijn de verhalen die ze ook herkennen van hun ouders vermoed ik zo.

Sussanne Wittpennig heeft met een mooi begin gemaakt om de volgende delen spannend te houden. Kom maar op met Time travel girl 2.

Katinka (12): Wat is een super leuk boek! Ik heb het met veel plezier gelezen. De auteur, Sussanne Wittpennig, kende ik nog niet maar ze trekt de lezer echt mee in het boek, vind ik.

Soms had ik moeite om het boek weg te leggen, omdat het op dat moment dan heel spannend was! Daarom vind ik dit boek zeker en aanrader voor mijn leeftijdsgenoten! Ik vond het echt heel cool dat Zac zo’n tijdmachine kan maken. Dus op naar het volgende deel! Ik weet zeker dat ze nog veel meer gaan meemaken. 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten