13 minuten

Recensie 13 minuten, Sarah Pinborough

In 13 minuten worden geheimen ontrafeld en het zet vraagtekens bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan.

13 minuten| Auteur: Sarah Pinborough | uitgeverij: van Goor | hardcover & e-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie 13 minuten

Inhoud

Natasha wordt op een morgen in de rivier gevonden. Op wonderbaarlijke wijze weet ze het te overleven, maar ze is 13 minuten dood geweest. Hoe is ze in de rivier terecht gekomen? Dat is het grote raadsel dat opgelost dient te worden. Natasha is haar geheugen kwijt dus ze heeft zelf geen idee. Haar beste vriendinnen Hayley en Jenny doen erg geheimzinnig. Hebben ze iets te verbergen?

Natasha’s jeugdvriendin Becca komt ook weer in beeld. Welke rol speelt zij in dit verhaal? Langzaam wordt er steeds meer duidelijk over wat er precies gebeurd is die nacht. Maar niets is wat het lijkt.
In 13 minuten worden geheimen ontrafeld en het zet vraagtekens bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Een aanrader voor fans van 13 Reasons Why en Pretty Little Liars.

Persoonlijke Leeservaring

Inge Hogevonder: De cover van dit boek is echt prachtig. Het is een hardcover en je ziet Natasha tussen de takken in het water van de rivier liggen waarin ze 13 minuten dood is geweest. De cover sluit dus erg goed aan bij het verhaal.

13 Minuten is een enorm meeslepende Young Adult. Vanaf de eerste bladzijde wordt je meegesleept in de intriges van een stel tienermeiden en ze laten je niet meer los. De schrijfstijl is erg vlot en spannend. Door de korte hoofdstukken vloog ik door het boek. Je wilt iedere keer nog een hoofdstuk lezen want bijna ieder hoofdstuk is een cliffhanger voor de volgende.

Wat ik vooral erg goed vind is de onvoorspelbaarheid. De schrijfster weet je ontelbare keren te verassen door de gebeurtenissen net een andere wending te geven. Maar ook voor emoties is veel ruimte in dit boek. Je leert de hoofdpersonages erg goed kennen, ze hebben veel diepgang. Ik ging erg met ze meeleven waardoor ik gedurende het boek een rits aan emoties heb meegemaakt. Boos, verdrietig, opgelucht en verbaast.

Het einde is echt spectaculair, onverwacht en spannend. Ik zat met open mond te lezen en moest even bijkomen. Al met al een erg goede Young Adult die je niet meer weg kunt leggen!

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten