pup in huis

Een pup in huis: leven in de brouwerij!

Een pup in huis – Lady is nu bijna 9 maanden oud.

Vandaag haar eerste ontmoeting met sneeuw!

Elke ochtend vaste prik. Aankleden, naar beneden en wandelen. De laatste tijd blijft Riana (6) soms thuis, het is ook maar een klein rondje voor de eerste plas behoeftes. 😉 Vanmorgen was het even anders dan anders. Er ligt zowaar een klein laagje sneeuw. Eerder vorige week lag er ook al wat her en der, maar nu echt de stoep totaal wit, dus Lady is nieuwsgierig deze witte wereld gaan verkennen.

pup in huis

Uiteraard deel ik graag even een paar van de foto’s inclusief deze selfie, zo op de vroege zaterdagmorgen 😉 .

Een pup in huis geeft leven in de brouwerij!

Lady is nu bijna 5 maanden bij ons. Ze is 4 maanden in de roedel gebleven en geboren op 14 april 2016. Inmiddels heeft ze haar eerste loopsheid overleefd en ik overweeg serieus of ik haar over een tweetal zal maanden laten steriliseren. Het is een schitterende Havanezer, totaal volgens de fok richtlijnen. Enkel weet ik niet of ik dat wel echt zou willen, de verantwoording voor het fokken van een rashond. Het is niet iets wat je ‘even’ doet, vind ik. Daar komt dan veel studie en ook investering bij kijken. Dus in overdenking.

Tijdens de loopsheid was ze duidelijk totaal alles wat ze had geleerd aan gedragsregels kwijt, of besloot ze er gewoonweg niet naar te luisteren. Ze weet heel goed wat ‘NEE’ een ‘UH UH’ betekent, maar ik had duidelijk tijdelijk wat meer overredingskracht nodig om haar ook daadwerkelijk in het gareel te houden. Gelukkig heb ik eerder een pup opgevoed en is dit ras me bekend. Dat scheelt!

Lady in huis nemen: de beste keuze ooit!

Na het afscheid van Mickey wist ik al direct, er komt een nieuwe hond in huis. Toch wilde ik even wachten tot we dit goed hadden verwerkt. Nog steeds wordt er bij het zien van sterren naar Mickey gezwaaid. Hoewel hij maar enkele maanden bij ons heeft mogen doorbrengen hadden Riana en ik hem diep in onze hart gesloten. Lees hier het aangrijpende verhaal toen we erachter kwamen dat hij geen 7 maar 12 jaar bleek en heel erg ziek!

Ruim vier maanden in Huize Onlybyme

Nu is het al ruim 4 maanden verder dat ik Lady ging ophalen bij de fokker. We hadden niet lang nodig om de beste vriendinnen te worden. Ze is een enthousiaste pup die de wereld met nieuwsgierigheid betreedt. Doordat ze langer in de roedel heeft rondgelopen, inclusief grotere honden, is ze niet onder de indruk als er een grote hond haar komt besnuffelen, sterker nog, ik moet haar wat beteugelen in haar enthousiaste speelbehoefte. De staart staat dan ook standaard in de kwispelstand.

In februari gaan we beginnen met de cursus gehoorzaamheid 1 bij de plaatselijke hondenvereniging. Gezien haar snelle manier van dingen aanleren en met niet al te veel moeite luisteren naar de eerste basisregels (buiten de loopsheid om), vermoed ik dat ze deze cursus met veel plezier zal gaan doorlopen. Als ze het echt leuk blijft vinden, is wellicht behendigheid als hondensport voor haar een leuk vervolg daarna.

Pup in huis: Plastic en papier is niet veilig!

Hoewel ik haar vanaf het begin genoeg speelgoed heb aangeboden blijkt de behoefte juist andersoortig ‘speelgoed’ te hebben aanwezig, dus laat ik haar tegenwoordig even tijdelijk tekeer gaan met een lege petfles en als ze de kans krijgt is iets van papier al snel versnippert tot zeer kleine snippers. Een doos met zakdoeken is uiteraard heel leuk om totaal leeg te trekken (zucht) en nadat ze een heel krant aan gort heeft staat ze erbij te kijken met een blik van totale onschuld als ik het weer opruim en in de papierbak deponeer.

Hier in huis is het dus meerdere malen per dag de vloer aanvegen, zeker de eerste zomerse maanden toen ze zo in en uit de tuin in liep. Zand ging in grote hoeveelheden op en neer van tuin naar de stenen vloer en weer terug. Bezigheidstherapie zogezegd.

Alleen thuis blijven

Vanaf het eerste moment heb ik Lady aangeleerd dat ze alleen thuis kan zijn. Niet dat ze standaard hele dagen alleen wordt gelaten, maar indien nodig kan ze meerdere uren alleen thuis verblijven inmiddels. Wel heb ik bewust gekozen voor een ruimere plek dan een bench. Inmiddels hebben we het bureau verbouwt tot ren. Daarvoor stond er een 2 bij 1 meter ren van staal in de woonkamer, nu is het meer beschut en uit de loop voor Lady, iets wat haar meer rust geeft en daarbij de woonkamer ‘look’ een gezelligere uitstraling geeft.

20170106_092823

Slaapplek

Hier ligt Lady voor haar bureau ren op het net gearriveerde nieuwe kussen.  Bij de webshop Dogs Companion Hondenbed, kwam ik bovenstaand kussen tegen. De omschrijving op hun site trok me meteen aan bij het kussen. Een betere slaap plek kan je je hond niet gunnen bedacht ik me. Dus heb ik deze website benadert en een review-exemplaar aangevraagd. 😉

Vuilafstotende hondenkussens voor binnen- en buitengebruik

Onze outdoor hondenkussens zijn van hoge kwaliteit en daardoor goed bestand tegen invloeden van buitenaf. U kunt ze natuurlijk afnemen met een vochtige doek, de coatingstof maakt het hondenkussen afwasbaar. De hoezen zijn ook uitstekend op 60 graden in de wasmachine te wassen. Daarnaast zijn ze bovendien geschikt om in de droger te doen. De speciale EPS-vulling in het hondenkussen is niet giftig, en past zich aan naar de lichaamstemperatuur van uw hond. De outdoor hondenkussens zijn naast gebruik buiten ook uitstekend geschikt voor gebruik in de auto, een kennel of een caravan. Zo heeft uw hond altijd z’n favoriete bed in de buurt. Maar omdat het hondenkussen waterproof is is het ook prima binnen te gebruiken. Sterker nog in de meeste gevallen wordt het daar ook voor gebruikt!

Mijn eerste bevindingen zijn zeer positief te noemen. Het kussen voegt zich geheel naar Lady. Uiteraard is het nog niet tot schoonmaken of in de was doen gekomen, daar het kussen pas net is gearriveerd. Al vermoed ik dat dat geen enkel probleem zal geven. Het kussen oogt van zeer goede kwaliteit en zal Lady zowel in de winter als de zomer voorzien van een heerlijke slaapplek, daar ben ik van overtuigd.

Een hond die niet blaft!

Ja ze bestaan! Lady heb ik in deze maanden toch wel 3 keer soort van horen blaffen en dan enkel denk uit speelsheid naar een andere hond. Nou ja blaffen, het zou voor een lichte kleine blaf hebben kunnen doorgaan. Het enige wat ze aan protest soms laat horen is wat zacht gepiep wat na een rustige correctie ook snel achterwege is. Ja en uiteraard hoor je haar een soort van ongenoegen aangeven als Riana te enthousiast met haar speelt. Verder weinig geluid dus uit haar keel. Wel heeft ze een intense speelbehoefte en komt ze dan ook gewoon vragen om speeltijd of knuffeltijd.

Haar favoriete plek is dan ook nooit ver bij mij vandaag en geregeld lekker warm op schoot. Vaak herbeleefd ze dan haar belevingen van de dag te in beweeglijke dromen. Vooral als Riana niet in de buurt is. 😉 Zo lief als ze Riana ook vindt, na veel gespeel en verrassende benaderingen is ze in de avond graag in dromenland naast baasje op de bank zonder onverwachte kinderhanden die haar overvallen in haar rustmoment. 😉

20161203_084603

Riana & Lady zijn zeer aan elkaar gewaagd en vriendjes voor het leven!

Het is een tijdje geleden dat ik wat over Lady heb geschreven, maar uiteraard zullen er meer updates blijven volgen. Ze is een maatje voor het leven ge worden voor zowel Riana als mijzelf. Ik zou haar liefst heel lang bij ons houden. Gelukkig staat de gemiddelde leeftijd van een Havanezer ons waarschijnlijk nog vele jaren plezier met haar te wachten. Ook zal haar eerste verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan hier op Onlybyme in april! 😉

Disclaimer: dit artikel bevat een samenwerking.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten