paradijsvogels

Recensie Paradijsvogels, Nathalie Pagie

What happens on the island, stays on the island!

paradijsvogels

|auteur: Nathalie Pagie | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek|

Recensie Paradijsvogels

Inhoud

De slogan “One happy Island” is velen bekend! Aruba, het eiland van de witte stranden en ontspannend vermaak, iets wat journaliste Tara dan ook totaal niet aantrekt om een rapportage over te ‘moeten’ gaan maken. Ze wordt echter min of meer gedwongen deze klus aan te nemen. Deze rapportages kunnen de krant van haar ondergang redden.

Tara stemt uiteindelijk in met het in haar ogen idiote plan van de eindredacteur om een commerciële reeks artikels te schrijven over Aruba voor een som geld. Niet van harte, maar zo kan ze haar jeugdvriendin weer zien, iets waar ze veel behoefte aan heeft.

Eenmaal op Aruba blijkt als snel dat er niet veel overblijft van ‘One Happy Island’. Dat heeft Tara heel snel door. Ze komt tijdens tijdens een feestje al snel achter de andere kanten van Aruba en ontmoet een meisje dat duidelijk hulp nodig heeft. Tara bijt zich hierin vast, iets wat ze wellicht beter niet had kunnen doen, hoe goed haar intenties ook zijn.

Haar vriendin gedraagt zich ook maar vreemd in Tara’s ogen. Als ze erachter komt wat er met haar aan de hand is, besluit ze haar te willen helpen. Enkel is niet iedereen blij met Tara’s hulp. Sterker nog de slogan: “What happens on the island, stays on the island!” Is er niet voor niets!

Gesteund door haar collega Diego die vanuit Nederland enkele personen natrekt, probeert Tara het meisje en haar vriendin te helpen, terwijl ze ook nog moet zorgen voor de gewenste artikels voor de krant. Stof om over te schrijven vindt ze genoeg, maar of het ook verstandig is? Lukt het haar om uit de problemen te blijven? Lukt het Tara het meisje te helpen? Waar is haar vriendin in verwikkeld en hoe loopt dat af?

Persoonlijke indruk

Barbara: Het is een makkelijk weg te lezen boek. Een zomerthriller met vaart waar genoeg in gebeurd, wat eventueel echt zou kunnen zijn gebeurd, als is het wel wat bizar allemaal. De wereld is echter bizar, dus stel dat het echt zo gebeurd is? 

Het vermaak laat je snel doorlezen en er gebeurd genoeg om je aangenaam bezig te houden. Het is geen literair hoogstandje, maar wie wil dat nu met een zomerthriller? Ik niet! Lekker lezen en de verhaallijn tot je laten komen. Iets wat zeer goed gelukt is en me best nieuwsgierig maakt naar eerder werk van de auteur Nathalie Pagie. 

Overige recensies

De meningen zijn verdeeld. Sommigen zijn teleurgesteld na de twee eerdere boeken die van deze auteur zijn verschenen, anderen erg enthousiast. Gemiddeld gezien scoort het boek 3 sterren en dat verdient het dan ook zeker. Het vermaakgehalte is zeker goed aanwezig, maar een literair hoogstandje is het niet.

Toch hoeft dat geen belemmering te zijn om het boek niet te willen lezen. Mocht je een boek zoeken dat je even terug neemt naar de zomer met een thriller die met wat fantasie echt zou kunnen zijn gebeurd, dan kan ik je Paradijsvogels zeker aanbevelen. Het leest vlot en laat je doorlezen doordat er genoeg gebeurd. Ook zit er een extra verhaallijn in, die suggereert dat er iets niet goed pluis is, enkel kom je er niet snel achter wat er precies is gebeurd. Kortom, leuke vermaak als ontspanning!

Kijk hier voor een inkijkexemplaar om de schrijfstijl zelf te ervaren.

Geïnteresseerd geraakt in dit boek? Onlybyme mag namens de uitgeverij een boek weggeven met een winactie. Doe gerust mee voor jezelf of voor een bekende waarvan je weet dat hij of zij erg van dit genre houdt.

Winactie Paradijsvogels GESLOTEN

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je dit boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven –  ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust naar nog andere lopende winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten