Onverschrokken

Recensie Onverschrokken, Lesley Livingston

Inge: Lesley Livingston heeft in Onverschrokken een hele originele setting gekozen

voor haar eerste deel in een nieuwe serie. 

Onverschrokken

| auteur: Lesley Livingston | uitgeverij: Van Goor | paperback en e-book| recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Onverschrokken

Inhoud

Fallon is de dochter van de koning van de Cantii-stam. Ze wordt zeventien en dat betekend dat ze oud genoeg is om door haar vader in de koninklijke oorlogstroep te worden opgenomen. Dat is waar ze altijd van heeft gedroomd en voor heeft getraind. Ze wil in de voetstappen treden van haar zus Sorcha. Sorcha was een legendarische strijdster maar helaas omgekomen toen de legioenen van Julius Ceasar het Eiland van de Machtigen, waar de Cantii-stam deel vanuit maakt, binnen vielen. Fallon heeft er dus alles voorover om te kunnen strijden en wraak te nemen op Ceasar. Echter heeft haar vader andere plannen.

In plaats van aan te kondigen dat Fallon een nieuwe strijder is in de koninklijke oorlogstroep wordt ze uitgehuwelijkt. Fallon is zo overstuur dat ze wegloopt. Alleen dan beginnen de problemen pas echt. Ze wordt gevangengenomen door een slavenhandelaar en naar Rome gebracht. Hier wordt ze verkocht aan een school voor vrouwelijke gladiatoren en is ze eigendom van niemand minder dan Julius Ceasar.

Weet Fallon zich staande te houden als gladiatrix? En kan ze al vechtend haar eer en leven weten te redden?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Een erg origineel en vernieuwend verhaal. Lesley Livingston heeft met dit eerste deel in een nieuwe serie gelijk de aandacht weten te trekken. De schrijfstijl is kort en krachtig met veel actie maar toch weet ze ook heel verhalend te vertellen. De hoofdstukken zijn niet te lang en hebben een goede afsluiting waardoor het prettig lezen is van hoofdstuk naar hoofdstuk.

Erg origineel is vooral de setting waarin het zich afspeelt. De wereld van Rome en de gladiatoren is een wereld die niet heel vaak voorkomt in Young Adult boeken en dat maakt het des te leuker. Ik vond het erg interessant en vernieuwend om te lezen hoe dit allemaal in een spannend verhaal was verwerkt.

Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik al in het verhaal en heb het daarna met moeite weg kunnen leggen. Het draait niet alleen om actie en geweld, maar er is ook veel ruimte voor liefde, vriendschap en familie. Langzaam leer je de personages steeds beter kennen. Ook wordt er teruggeblikt op het verleden en leer je waarom personages bepaalde keuzes maken en hebben gemaakt. Dit geeft het verhaal juist een diepere laag. Door al deze aspecten heb ik heel erg meegeleefd met Fallon. Ook was het verhaal absoluut niet voorspelbaar. Iedere keer gebeurt er weer iets dat je niet verwacht wat zorgt voor een nieuwe lading spanning.

Het einde is erg spectaculair en zorgt ervoor dat ik heel nieuwsgierig ben naar het volgende deel. 

Winactie Onverschrokken gesloten

Namens de uitgeverij mogen we een exemplaar van dit eerste deel ‘Onverschrokken’ van een nieuwe serie van Lesley Livingston weggeven met een winactie. Ben jij een Young Adult Fantasy Fan? Doe mee! Of maak een dierbare blij met dit boek!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 26 maart middernacht. De winnaar wordt daarna aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten