IMG 7113

Ons weekend met Booch

Zondag hebben we Booch aan het einde van de dag terug gebracht naar het gezin dat hem opvangt. Dit lag totaal niet in de planning, maar uiteindelijk moest ik deze keuze maken in het belang van Booch en mijn dochter Riana.

Lees hier het hele verhaal.

Zaterdagochtend – de ontmoeting met Booch

Zaterdag ochtend ging we vanwege de warmte al vroeg richting Booch om kennis te maken. Hij kwam rustig over en gedroeg zich keurig. We liepen een stukje en Riana speelde in de speeltuin (op de foto ver op de achtergrond).

IMG_7113

Daarna besloten we om te beginnen met een aantal logeerweken om goed te kunnen bepalen of Booch het fijn zou hebben in ons gezin.

Zaterdag – alles leek soepel te gaan

De eerste dag verder geen echte problemen, buiten dat het Riana gelijk al opviel dat Booch haar zo goed als negeerde en telkens mijn aandacht zocht. In mijn bijzijn was hij erg lief tegen Riana en verder erg rustig. Hij at en dronk, poepte en plaste, wandelde zeer enthousiast, ondanks de warmte en daarna lag hij heerlijk te luieren op de koude stenen of dit matje.

13153374_1147284861983100_122189253_n

De nacht verliep ook zonder problemen, geen kick gaf hij, ging rustig slapen en was blij ons de volgende ochtend weer te begroeten.

Zondag – het signaleren van ‘het’ probleem tussen Booch en Riana

Het duurde niet lang na het wandelen voor me iets begon op te vallen. In mijn bijzijn (in het zicht) gedroeg Booch zich buitengewoon lief naar Riana. Onderging haar knuffels en toenadering zonder enige vorm van irritatie, rustig en zonder dat je ook maar vermoed dat hij het niet fijn vindt. Enkel zodra ik het niet kon zien (maar wel horen), begon hij te grommen als Riana toenadering zocht. Eerste keer zachtjes, maar daarna heb ik die situaties heel bewust opgezocht en ik bemerkte bij elke volgende keer een harder gegrom en Riana deed dan nog niets, enkel hem benaderen. Ze merkte ook dat Booch haar niet aardig vond en zei dat tegen mij, zeer teleurgesteld.

Doordat mijn hondenkennis tekort schiet en ik niet garant kan staan voor nooit een moment tussen dochter en Booch zonder toezicht. Durf ik het niet aan hem in ons gezin op te nemen.

(Indien Booch een pup was geweest zonder heftig verleden, dan had ik dat wel aangedurfd en duidelijk gekregen, maar hij heeft een rotleven in Rusland gehad en in mijn ogen ook nog eens een pittige tijd op het laatste bij zijn laatste gezin. Waar hij nu werd opgevangen waren geen jonge opgroeiende kinderen aanwezig en ik snap zijn reactie wel, waarmee hij aangeeft rust te willen.)

IMG_7223-2

Booch is een rustige hond die een rustige mand verdient met veel warmte!

Het wandelen was werkelijk een genot, hij luistert best goed, weet de basis tekens en is met duidelijke hand goed te leiden, stemverheffing is niet eens nodig.

Door zijn verre verleden in Moskou en recente verleden in Nederland met een scheiding tussen zijn baasjes, is hij nu op zoek naar een rustige veilige mand, waar veel aandacht is voor wandelen en hij verder lekker rustig mag liggen tot de volgende wandeling.

Het is een hond die niet speelt en die in mijn ogen niet in een gezin met opgroeiende kinderen hoort. Hij is volgens zijn papieren 5 jaar oud, maar gedraagt zich als een oudere heer en zou heel goed passen bij een actief 55+ echtpaar, dat graag uren wandelt.

Met tranen in onze ogen hebben we Booch zondag tegen de avond teruggebracht en daar werd hij weer liefdevol opgenomen in de roedel. Hij blijft daar tot er een geschikt gezin voorbij komt voor deze lieverd. Inmiddels heb ik vernomen dat het erg goed met hem gaat en gezien zijn korte verblijf hier in huis, merk ik dat Riana er snel overheen lijkt te stappen. Zelf heb ik er meer moeite mee, gezien ik zijn leed kon aanvoelen en hem liefst die warme mand had geboden, die hij zocht. Enkel had het voor zowel Booch als Riana geen goede oplossing geweest. Dat wetende is het beter zo.

Dus mocht je iemand kennen die op zoek is naar een volwassen hond die de perfecte wandelmaat is voor het leven en tussendoor tevreden is met af en toe een korte knuffel/aai en verder veel rust. Laat het me gerust weten, dan geef ik met liefde de gegevens door, waar Booch nu verblijft.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten