nodig

Recensie Nodig, Joelle Charbonneau

Wat heb jij nodig in het leven en wat heb je daar voor over?

nodig|Auteur: Joelle Charbonneau| Uitgeverij: Karakter | paperback en e-book| recensent: Carina Bouwers |

Recensie nodig

Inhoud

In deze Young Adult  thriller ‘Nodig’ draait alles om Kaylee. Ze heeft een broer, DJ, met een nierziekte. Om te overleven, heeft hij een nieuwe nier nodig. Ze is helaas zelf geen goede donor, en haar vader, op wie ze haar hoop gevestigd had, is van de aardbodem verdwenen.  Maar voor alle leerlingen van haar school is er een website in de lucht gegaan, ‘nodig’, waarop je je wensen kunt kenbaar maken als je iets nodig hebt. Ook Kaylee voert haar wens in en schrijft dat ze een nier voor haar broer nodig heeft.

Er gebeuren echter al snel allerlei vreemde dingen. Om je wens in vervulling te laten gaan, krijg je namelijk een opdracht van ‘nodig’. Als je een foto hebt gepost die bewijst dat je de opdracht hebt uitgevoerd, krijg je wat je nodig hebt. Velen hebben hun verzoeken al naar ‘nodig’ gestuurd.  De website gaat echter ver, want er beginnen zelfs doden te vallen, als gevolg van de opdrachten die men krijgt.

Haar beste vriend Nate, de enige vriend met wie ze nog contact heeft, probeert haar te helpen maar er gebeuren dingen waardoor ze hem ook niet meer vertrouwt. Haar moeder heeft haar ook alleen gelaten. Ze staat er helemaal alleen voor.

Wie zit er eigenlijk achter ‘nodig’? Gaan er nog meer doden vallen? Wat heeft men over voor de dingen die men nodig heeft? Vindt Kaylee haar vader en is Nate echt niet te vertrouwen? Kan DJ uiteindelijk geholpen worden?

 

Persoonlijke Leeservaring

Carina Bouwers: ‘Nodig’ leest lekker weg en wordt steeds spannender. Ik kon het op een gegeven moment nog maar moeilijk wegleggen.

Het boek zet je aan het denken over menselijk gedrag. Als we iets echt nodig denken te hebben, hoe ver gaan we dan? Kan onze eigen behoefte zo belangrijk worden, dat we er een mensenleven mee op het spel durven te zetten?

Elk hoofdstuk is vanuit het perspectief van een andere persoon geschreven.  Dat maakt het boek interessant en afwisselend,  waardoor je meer inzicht krijgt in de motivatie van de verschillende deelnemers van ‘nodig’.

‘Nodig’ heeft een erg interessant en spannend plot. Een schrijfstijl die me af en toe deed denken aan de Hongerspelen. Een Young Adult, die extra aandacht verdient en absoluut het lezen waard is!

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten