De Boekfanaten Club

NIEUW bij Onlybyme: De Boekfanaten Club

Vanaf vandaag start Onlybyme met De Boekfanaten Club!

Wat dat is? Hoe je daaraan mee kunt doen? Lees verder en je bent totaal op de hoogte! 

Het eerste boek dat in de De Boekfanaten Club wordt gelezen is:

De roman Controle van Esther van der Ham.

De Boekfanaten ClubDe Boekfanaten Club

Zoals je als (vaste) volger van Onlybyme weet, hanteren wij hier bewust een afwijkende manier van recenseren. We geven bewust een persoonlijke draai aan het recenseren van boeken. (In recensies wordt vaak geen persoonlijke beleving vermeld, wordt het boek doormidden gezaagd op details. Ook worden naar onze mening vaak veel te veel inhoudelijke details benoemd, waardoor je als lezer haast het boek niet meer hoeft te lezen. De behoefte meer te willen weten wordt weggenomen. Juist het persoonlijke toevoegen is voor ons essentieel!)

We geven lezers een indruk van de inhoud van het boek en daarnaast een extra toevoeging: onze persoonlijke beleving. Een voor ons zeer belangrijke toevoeging, want hoe je iets beleeft kan totaal anders zijn dan hoe een boek door anderen wordt beleefd. We maken de recensies persoonlijk!

Bij persoonlijk hoort ook het willen verkleinen van de afstand van de auteur naar de lezers. We denken dat er behoefte is van beide kanten naar kleinschalige leesclubs waarin boeken worden gelezen door een groep liefhebbers. De basis is vergelijkbaar met andere leesclubs, enkel kiezen we bewust voor een andere invulling.

Hoe werkt De Boekfanaten Club?

De boeken worden via de Facebookpagina op Onlybyme onder de aandacht gebracht als nieuw boek voor een leesclub, daarbij worden de aantal beschikbare boeken vermeld. Bij interesse in dit boek kan je je inschrijven op De Boekfanaten Club. Op deze groep wordt een inschrijving voor de betreffende leesclub geopend met een deadline. Daarna wordt onder de belangstellenden geloot en mogen de ‘winnaars’ deelnemen aan de leesclub. Ze ontvangen het boek thuis en gaan vooral genieten van het lezen.

Voor elke leesclub wordt een groep aangemaakt waar de lezers, de auteur en de moderator toegang toe krijgen. In deze groep kan door de deelnemers vrij worden gesproken over de inhoud van het boek. Ook kunnen rechtstreeks vragen worden gesteld aan de auteur die, door de snelle interactie van Facebook,  snel hierop kan inspringen. Genieten van het lezen staat in alles voorop!

Wat doen we bewust niet?!

Als je het boek hebt gelezen wordt er niet van je verwacht dat je hele lijsten aan ‘saaie’ vragen dient te beantwoorden, ook willen we geen saaie uitgekauwde recensie van je ontvangen. Die zijn op andere sites al voorhanden en we willen ons juist graag onderscheiden.

Wat willen we juist wel?!
  • Van iedere deelnemer een persoonlijke belevingsrecensie van het boek van minimaal 150 woorden. Het gaat ons om de ervaring die je had tijdens het lezen. Wat vond je gevoelsmatig van het boek. Ook krijg je de vraag hier een aantal sterren (1-5) aan te koppelen. De sterren zijn een vertaling van jouw persoonlijke beleving. De ‘gevoelsmatige waarde’ van het boek.
  • De persoonlijke belevingen van de deelnemers worden verzameld en indien nodig enkel taalkundig aangepast. Jouw mening is hetgeen dat telt zonder correcties. Daarna worden alle persoonlijke belevingen van het boek verwerkt in een totale blog over de betreffende leesclub en gepubliceerd op Onlybyme. Dit kan indien gewenst anoniem of met naamsvermelding.
  • Als laatste wordt aan jou gevraagd om jouw mening te delen op Bol.com en/of Hebban.nl met de voorkeur voor beide sites. Dit min of meer als ‘bedankje’ richting de uitgeverij/auteur voor het mogen lezen van het boek. De recensie die je plaatst op Bol.com en/of Hebban.nl dient wel in dezelfde lijn te zijn als je persoonlijke beleving en aantal sterren die je voor het boek hebt gegeven.
  • Dus in het geval dat een boek tegenvalt en bijvoorbeeld maar 2 of 3 sterren van jou krijgt, is het ook de bedoeling dat aantal sterren op de betreffende site(s) achter te laten. Hiermee houden we een transparante manier van recenseren aan, iets wat Onlybyme erg belangrijk vindt.

Nog steeds interesse? Misschien is het eerste boek echt iets voor jou?!

Het eerst boek in De Boekfanaten Club is:

Controle van Esther van der Ham

ControleDe eerste leesclub gaat nog deze maand November 2016 van start. Hou jij van romans? Dan is het boek Controle een boek dat ik persoonlijk kan aanbevelen. Vorige week is er een recensie van het boek (met nog lopende winactie) gepubliceerd op Onlybyme. Via een leesclub in De Boekfanaten Club kan jij, indien je ingeloot wordt, dit boek gaan lezen in onze eigen ‘Controle Leesclub’.

Heb je je al aangemeld bij de Facebook groep De Boekfanaten Club? Dan kan je daar jezelf inschrijven voor dit eerste boek. Indien je liever wacht op een volgend boek in een ander genre, dat kan ook. De hoeveelheid aan leesclubs is afhankelijk van het aantal aanmeldingen door auteurs/uitgeverijen. Het kan dus zijn dat er de ene periode meer leesclubs actief draaien dan de andere.

Krijg je al zin om je in te gaan schrijven voor deze roman of ‘enkel’ alvast lid te worden op de Facebookgroep De Boekfanaten Club? Je bent van harte welkom!

Hopelijk ga je veel plezier beleven van De Boekfanaten Club! 

——–

Zelf auteur en interesse?

Indien jij een auteur bent, dan nodig ik je van harte uit om contact te leggen via de mail met Onlybyme. In principe is elk boek welkom, enkel beslissen de lezers of ze interesse hebben in het boek en willen deelnemen aan een leesclub. Een leesclub gaat dan ook enkel van start indien het minimale aantal van 5 belangstellenden zich hebben ingeschreven.  Verder informatie is via rechtstreeks contact beschikbaar.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten