monsters in de school

Recensie Monsters in de school, Heike Wiechmann

Monsters in de school is herkenbaar, de illustraties zijn kleurrijk en zorgen ervoor dat je je nog beter kunt inleven in het verhaal.

monsters in de school

auteur: Heike Wiechmann | uitgeverij: Kluitman | hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root

Recensie Monsters in de school

Inhoud

Ali en Emma lopen na de lunchpauze naar school. Ze hebben zo taalles, maar eigenlijk hebben ze daar geen zin in. Als ze langs een oud huis komen, zien ze dat er allerlei spullen buiten staan. Oude dozen, stoelen en een grote houten kist. In de houten kist zit een oud boek waarin toverspreuken staan. Emma besluit het mee te nemen en er in te gaan lezen. Als ze een toverspreuk hardop zegt, verandert er iets in de school. Alle wc’s raken verstopt. Zou dit komen door de toverspreuk die Emma heeft uitgesproken? Kunnen Ali en Emma dit oplossen?

Voorbeelden van illustraties

Monsters in de school 1

Monsters in de school 2

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Monsters in de school is echt een boek voor kinderen die net kunnen lezen. De korte en begrijpelijke zinnen zorgen ervoor dat een kind het boek zelf kan pakken en kan gaan lezen. Voor kinderen die (nog) niet kunnen lezen is het boek ideaal, het is namelijk ook zeer geschikt om te worden voorgelezen.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat door dit boek je fantasie tot leven komt. Je weet namelijk dat hetgeen wat in het boek beschreven staat niet werkelijk kan gebeuren. Kinderen zullen het echter met plezier lezen. Vaak zitten de kinderen die net kunnen lezen in een fase waarin monsters voorkomen. Hier worden ze vaak bang van. Dit boek speelt hierop in en geeft er een leuke wending aan. Deze monsters doen namelijk niemand kwaad.

Ik denk wel dat je vooraf even moet kijken of het verhaal echt past bij jouw kind. Het is een leuk verhaal, maar ik denk dat het niet voor iedereen geschikt zal zijn. Dit kinderboek vooral jongens aanspreken is mijn vermoeden.

Al met al vind ik Monsters in de school een leuk en grappig verhaal. Het is herkenbaar, de illustraties zijn kleurrijk en zorgen ervoor dat je je nog beter kan inleven in het verhaal. Een echte aanrader dus.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten