Mijn niet zo perfecte leven

Recensie Mijn niet zo perfecte leven

 Mijn niet zo perfecte leven is de nieuwste voltreffer van Sophie Kinsella.

Mijn niet zo perfecte leven

| auteur: Sophie Kinsella | uitgeverij: The House of Books | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Mijn niet zo perfecte leven

Inhoud

Katie Brenner hoopt het helemaal te gaan maken in Londen. Ze verlaat de boerderij in Somerset en laat haar vader daar met zijn vriendin Biddy achter. Ze heeft een baan weten te bemachtigen bij een reclamebureau, waar de excentrieke Demeter de scepter zwaait.

Ontwerpen is Cat’s passie (bij een nieuwe start hoort volgens haar ook een nieuwe naam), maar voorlopig mag ze zich bezighouden met het invoeren van enquêteresultaten en het bijwerken van de uitgroei van haar bazin. Vastbesloten om Demeter ervan te overtuigen dat ze meer kan blijft Cat in haar eigen tijd ontwerpen maken en probeert die bij Demeter onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd doet ze tegenover haar vader en Biddy voor komen dat ze een hele leuke baan heeft met behoorlijk wat verantwoordelijkheden.

Als zij besluiten de boerderij nieuw leven in te blazen met het opzetten van een glamping, vragen ze Katie om hulp. Omdat het haar wel goed uitkomt neemt Katie een “sabbatical” en keert terug naar de boerderij. Wat ze niet had verwacht gebeurd toch, het bevalt haar goed om weer terug te zijn op het platteland!

Bij de titel staat “niet zo” er tussen gepropt en de ondertitel is “Op een dag zal mijn leven net zoals mijn Instagram posts zijn!”. Katie (of eigenlijk Cat) doet tegenover de buitenwereld alsof ze een perfect leven heeft in het bruisende Londen.

Waar komt die prestatiedrang vandaan? En zal het uitkomen dat haar leven minder perfect is dan ze doet voorkomen? Hoewel, is het leven dat ze voorwendt wel zo perfect, of is het meer een dekmantel voor een eigenlijk leeg bestaan?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Weer een heel erg leuk boek van Sophie Kinsella! Heb regelmatig met een grote glimlach zitten lezen, het boek is zo geschreven dat het lijkt alsof je er zelf bij bent, alsof Katie een vriendin van je is. 

Zelf lees ik vooraf nooit de achterflap en daar ben ik in dit geval heel blij om. Naar mijn idee wordt er al veel te veel verklapt, jammer!

Conclusie: Door ‘Mijn niet zo perfecte leven’ ben ik heel benieuwd geworden naar de andere boeken van Kinsella. Heb alleen ‘Aanpakken’ nog maar gelezen; de rest komt allemaal op mijn ‘wil ik nog lezen‘ lijst!

Winactie Mijn niet zo perfecte leven gesloten

LET OP!

Deze winactie is onderdeel van het tweejarig bestaan van Onlybyme en heeft daardoor afwijkende voorwaarden!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Enkel volgers van Onlybyme op de Facebookpagina en/of de rechtstreekse mail ( je kan je in de zij kolom daarop abonneren ) komen in aanmerking voor het winnen van de 12 winacties die vandaag online komen.
  • Ben je nog geen volger, wordt dat dan meteen. De winnaars worden geloot en gecheckt op deze voorwaarden.
  • Deze 12 winacties zullen slechts zeer kort lopen. Later vandaag (zondag 9 april) wordt op Facebook bekend gemaakt wanneer de acties zullen sluiten.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten