Meisje in de sneeuw

Recensie Meisje in de sneeuw, Danya Kukafka

In meisje in de sneeuw raakt een heel dorp in rep en roer als er een jong meisje vermoord wordt aangetroffen.

Meisje in de sneeuw

| auteur: Danya Kukafka | uitgeverij: Hollands Diep | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Meisje in de sneeuw

Inhoud

Meisje in de sneeuw gaat over Lucinda Hayes, een jong meisje dat vermoord wordt aangetroffen in het speeltuintje in het dorp. Het hele dorp is in rep en roer want wie heeft dit mooie onschuldige meisje vermoord?

In het verhaal volg je een aantal dorpsbewoners op hun zoektocht naar de waarheid omtrent deze moord maar ook de waarheid rondom henzelf. Het boek gaat over het verleden en het heden. Er wordt steeds per personage teruggeblikt naar dingen die ze meegemaakt hebben en dingen die ze nu mee maken of zien.

Cameron, de jongen die van Lucinda gehouden heeft, misschien wel een beetje obsessief.
Jade, het meisje dat net zo mooi, perfect en geliefd had willen zijn als Lucinda.
Russ, de politieagent van het dorp die deze moord onderzoekt.

Deze mensen hebben allemaal een kleurrijk en bijzonder verleden zoals eigenlijk iedereen wel heeft. Ze hebben geheimen voor hun partners of ouders, geheimen die verborgen moeten blijven, of misschien toch beter verteld kunnen worden.

De zoektocht naar de dader van deze moord loopt als een rode draad door het verhaal en wordt beetje bij beetje duidelijk. Met het thema identiteit en de vlijmscherpe grenzen tussen obsessie en liefde, tussen kijken en zien en tussen waarheid en herinnering heeft Danya een bijzonder boek geschreven.

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Toen ik begon te lezen in het boek moest ik heel erg wennen aan de schrijfstijl, ik vergelijk het een beetje met een scenario van een film. Het las wel heel vlot weg maar ik moest er wel erg aan wennen. Bijvoorbeeld als je van Russ een stuk aan het lezen was wat in zijn gedachten of beleving afspeelde. Hij had dan een dialoog met iemand dan staan er geen aanhalingstekens bij. Dan moest ik even goed opletten dat ik er niet overheen las alsof het gewoon een omschrijving was. De manier waarop de moord verweven is in het verhaal vond ik erg knap gedaan.

Tijdens het lezen leerde ik de personages steeds beter kennen maar ondertussen kwam ook de moord steeds terug. Uiteindelijk leidde dit naar een voor mij toch wel spannende ontknoping. Ik werd door de verhaallijnen regelmatig op het verkeerde been gezet. Dat kwam denk ik omdat je vaak dezelfde situaties die in het dorp gebeurden zoals bijvoorbeeld de herdenkingsdienst voor Lucinda door de ogen van alle drie de hoofdpersonen ziet waardoor de ervaring van deze gebeurtenis steeds anders belicht werd.

De manier waarop de schrijfster de personages heeft beschreven is heel bijzonder. Ze heeft ze zo neergezet dat als je het las je je ook helemaal in dat personage kon verdiepen en dan ook alles vanuit dat oogpunt zag.

 

Winactie Meisje in de sneeuw

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Meisje in de sneeuw wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 24 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten