klikspaan

Recensie Klikspaan, Arlidge

Binnen 24 uur breekt de brandende hel los!

Welke pyromaan heeft deze verwoestingen en doden op zijn geweten?
Klikspaan

| auteur: M.J. Arlidge | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Klikspaan

Klikspaan is het vierde boek dat de auteur uitbrengt in het Nederlands. De boeken vormen een serie, doordat het leven van hoofdpersoon Helen Grace en de andere vaste karakters in elk opvolgend boek verder gaat. Toch zijn alle delen te lezen zonder dat je inhoudelijk de kennis van wat er vooraf gebeurd is nodig hebt. Je stapt dan ergens in het verhaal van Helen Grace en haar nieuwste zaak.

De boeken vooraf aan dit vierde boek zijn: Iene Miene Mutte, Piep zei de muis en Plus een roos. Ook daarvan zijn al eerder recensies verschenen op Onlybyme die via hierboven genoemde linken direct te vinden zijn.

Inhoud

Helen Grace heeft de taak achter een pyromaan aan te gaan, die behalve de kick voor vuur, ook het doden van burgers niet schuwt. Als er een brandmelding komt en snel daarna nog twee meldingen en blijkt dat de branden zijn aangestoken en er ook nog slachtoffers vallen is het van het grootste belang zo snel mogelijk te achterhalen wie er het op deze drie soorten locaties gemunt heeft en waarom. Deze lijken op het eerste gezicht totaal niets met elkaar te maken te hebben en zet Helen Grace en haar team voor een groot raadsel.

Als dan de tweede nacht een herhaling plaatsvindt, is nog meer de nood aanwezig deze zaak binnen zo kort mogelijke tijd op te lossen. Binnen 24 uur 6 branden, 2 doden en meerdere gewonden. Is iemand van plan heel de stad tot de grond toe af te branden? En waarom lijkt het alsof alles los van elkaar staat? Is er wel een verband of is het een pyromaan die zonder logica zijn keuzes maakt voor de branden? En waarom drie branden tegelijkertijd in een nacht? 

Als Helen dan los van deze zeer moeilijke zaak zelf ook nog in de problemen raakt waardoor ze haar baan kan verliezen, neemt de druk op haar nog verder toe. Kan ze haar eigen leven onder controle krijgen en ervoor zorgen dat ze haar baan kan behouden?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Als persoonlijke fan van de boeken van Arlidge was ook deel 4 weer een genot om te mogen lezen en recenseren. Het verhaal heeft alle elementen die je van een boek van Arlidge mag verwachten. Het donkere leven van Helen speelt tussendoor op, de plots draaien gedurende het boek en pas op het laatst weet je precies hoe het zit, ook al lijkt het halverwege al duidelijk. Niet dus!

Deel 5 verschijnt volgend jaar in het Nederland en ik kan er haast niet op wachten! Want het einde van dit deel vraagt de echte fans die alle boeken hebben gelezen verwonderd af wat er hierna staat te gebeuren. Uiteraard kan ik daar verder niets over zeggen zonder een clue weg te geven, dus ik zwijg.

Niet alle recensies zijn positief: De recensent van bijvoorbeeld de boekensite Hebban is heel erg kritisch op dit deel en ook eerdere delen zijn niet door iedereen heel positief ontvangen. Niets zo verschillend als smaak en hoe een boek op een persoon over komt. Hoewel ik de kritiek niet geheel kan ontkrachten, is een boek in mijn ogen niet enkel goed als alles kloppend is. Dit wilde ik wel even extra meegeven. Het plezier dat je ervaart tijdens het lezen, de band die je krijgt met de hoofdpersoon, de vaart die in de boeken zit. Voor mij is dat belangrijker dan dat alles in een verhaal kloppend is en er totaal geen gevoel over wordt gebracht en de zinnen stroef lezen.

Grijp je kans, doe mee en win alle 4 de boeken, waaronder Klikspaan!

Het is voor mij extra leuk, als groot fan van deze boekenserie, om een thrillerliefhebber de kans te mogen geven namens de uitgeverij alle vier tot nu toe uitgebrachte boeken tezamen te kunnen winnen met een winactie. Dus ken je deze boeken (nog niet) en wordt je door deze recensie en de eerdere recensies van Arlidge ‘getriggerd’ om ook deze serie te willen gaan lezen? Doe dan mee met de winactie! Het is een thrillerserie die zich kenmerkt door zeer originele invalshoeken, geen horror, maar wel veel snelheid en plotwisselingen. Daarbij is dan nog een doorlopende verhaallijn toegevoegd van Helen Grace, die verre van saai te noemen is.

Vanwege de grote omvang van deze winactie zijn de regels van deelname wel iets aangepast! Let daarop indien je vaker deelneemt aan een winactie bij Onlybyme!

Winactie Klikspaan gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je deze 4 boeken van Arligde wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Laat zowel hier, als op Facebook, een reactie achter en deel deze actie openbaar op Facebook.
  • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten