Recensie Klikspaan, Arlidge

Binnen 24 uur breekt de brandende hel los!

Welke pyromaan heeft deze verwoestingen en doden op zijn geweten?
Klikspaan

| auteur: M.J. Arlidge | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Klikspaan

Klikspaan is het vierde boek dat de auteur uitbrengt in het Nederlands. De boeken vormen een serie, doordat het leven van hoofdpersoon Helen Grace en de andere vaste karakters in elk opvolgend boek verder gaat. Toch zijn alle delen te lezen zonder dat je inhoudelijk de kennis van wat er vooraf gebeurd is nodig hebt. Je stapt dan ergens in het verhaal van Helen Grace en haar nieuwste zaak.

De boeken vooraf aan dit vierde boek zijn: Iene Miene Mutte, Piep zei de muis en Plus een roos. Ook daarvan zijn al eerder recensies verschenen op Onlybyme die via hierboven genoemde linken direct te vinden zijn.

Inhoud

Helen Grace heeft de taak achter een pyromaan aan te gaan, die behalve de kick voor vuur, ook het doden van burgers niet schuwt. Als er een brandmelding komt en snel daarna nog twee meldingen en blijkt dat de branden zijn aangestoken en er ook nog slachtoffers vallen is het van het grootste belang zo snel mogelijk te achterhalen wie er het op deze drie soorten locaties gemunt heeft en waarom. Deze lijken op het eerste gezicht totaal niets met elkaar te maken te hebben en zet Helen Grace en haar team voor een groot raadsel.

Als dan de tweede nacht een herhaling plaatsvindt, is nog meer de nood aanwezig deze zaak binnen zo kort mogelijke tijd op te lossen. Binnen 24 uur 6 branden, 2 doden en meerdere gewonden. Is iemand van plan heel de stad tot de grond toe af te branden? En waarom lijkt het alsof alles los van elkaar staat? Is er wel een verband of is het een pyromaan die zonder logica zijn keuzes maakt voor de branden? En waarom drie branden tegelijkertijd in een nacht? 

Als Helen dan los van deze zeer moeilijke zaak zelf ook nog in de problemen raakt waardoor ze haar baan kan verliezen, neemt de druk op haar nog verder toe. Kan ze haar eigen leven onder controle krijgen en ervoor zorgen dat ze haar baan kan behouden?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Als persoonlijke fan van de boeken van Arlidge was ook deel 4 weer een genot om te mogen lezen en recenseren. Het verhaal heeft alle elementen die je van een boek van Arlidge mag verwachten. Het donkere leven van Helen speelt tussendoor op, de plots draaien gedurende het boek en pas op het laatst weet je precies hoe het zit, ook al lijkt het halverwege al duidelijk. Niet dus!

Deel 5 verschijnt volgend jaar in het Nederland en ik kan er haast niet op wachten! Want het einde van dit deel vraagt de echte fans die alle boeken hebben gelezen verwonderd af wat er hierna staat te gebeuren. Uiteraard kan ik daar verder niets over zeggen zonder een clue weg te geven, dus ik zwijg.

Niet alle recensies zijn positief: De recensent van bijvoorbeeld de boekensite Hebban is heel erg kritisch op dit deel en ook eerdere delen zijn niet door iedereen heel positief ontvangen. Niets zo verschillend als smaak en hoe een boek op een persoon over komt. Hoewel ik de kritiek niet geheel kan ontkrachten, is een boek in mijn ogen niet enkel goed als alles kloppend is. Dit wilde ik wel even extra meegeven. Het plezier dat je ervaart tijdens het lezen, de band die je krijgt met de hoofdpersoon, de vaart die in de boeken zit. Voor mij is dat belangrijker dan dat alles in een verhaal kloppend is en er totaal geen gevoel over wordt gebracht en de zinnen stroef lezen.

Grijp je kans, doe mee en win alle 4 de boeken, waaronder Klikspaan!

Het is voor mij extra leuk, als groot fan van deze boekenserie, om een thrillerliefhebber de kans te mogen geven namens de uitgeverij alle vier tot nu toe uitgebrachte boeken tezamen te kunnen winnen met een winactie. Dus ken je deze boeken (nog niet) en wordt je door deze recensie en de eerdere recensies van Arlidge ‘getriggerd’ om ook deze serie te willen gaan lezen? Doe dan mee met de winactie! Het is een thrillerserie die zich kenmerkt door zeer originele invalshoeken, geen horror, maar wel veel snelheid en plotwisselingen. Daarbij is dan nog een doorlopende verhaallijn toegevoegd van Helen Grace, die verre van saai te noemen is.

Vanwege de grote omvang van deze winactie zijn de regels van deelname wel iets aangepast! Let daarop indien je vaker deelneemt aan een winactie bij Onlybyme!

Winactie Klikspaan gesloten

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je deze 4 boeken van Arligde wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Laat zowel hier, als op Facebook, een reactie achter en deel deze actie openbaar op Facebook.
 • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Comments

 1. Bep H says:

  Arlidge is een goede auteur. Het leuke is dat hij de titels die hij zijn boeken geeft, kinderversjes zijn.

 2. Iene miene mutte heb ik gelezen, de andere boeken staan op mijn verlanglijst. het zou dus leuk zijn om deze te winnen.

 3. Jacmana says:

  Wow die wil ik heel graag, heerlijk om de lange winteravonden door te komen

 4. Kaëla Wouters says:

  Ik doe graag mee!

 5. Wat een super actie! Ik heb alleen z’n eerste nog gelezen, maar wil de rest ook nog graag lezen! Ik doe mee 😄

 6. minet says:

  Geweldig om dit te winnen, geweldige boeken, superspannend.

 7. Nel Crea says:

  Wat zou ik hier geweldig blij mee zijn. Deze boeken staan al zo lang op mijn verlanglijstje. Loot heel graag mee voor deze prachtige prijs.

 8. Mieke says:

  Wat een geweldige mooie actie!

  Ken deze boeken nog niet, maar wel veel postieve recensies gelezen. Dus heel benieuwd naar deze boeken als thillerfan. Doe heel graag mee 😉

  Liked & shared.

 9. Inge Brunnekreef says:

  Deze boeken staan bovenaan mijn verlanglijstje . Zou er zo enorm blij mee zijn

 10. Anna says:

  Ooooh woow ik wordt gek!! Super gaaf! Ik doe mee voor deze boeken..
  Facebook: An Na

 11. Lindsey Turck says:

  Waw! Wat zou ik graag het boekenpakket van Arlidge winnen! 😄👍🏼 Bedankt voor je leeservaring, Barbara; Ik heb nog geen enkel boek gelezen maar zou er nu wel dolgraag aan willen beginnen! ✌🏼️✌🏼️

 12. Alie koster says:

  Doe graag mee met deze leuke winactie… Leuke titels zijn aan deze boeken gegeven

 13. Boeklovers says:

  Ik doe heel graag mee voor deze thrillerserie. Tot hiertoe heb ik nog niet de kans/tijd gekregen om in één van deze boeken te beginnen, dus waag ik héél graag een kans

 14. Patricia Mooring says:

  Wauw….wat een gave actie, tuurlijk doe ik mee…al zoveel gehoord van deze serie….!
  Als echte thriller liefhebber moet ik deze gelezen hebben natuurlijk…! 😁

 15. Ann Maes says:

  Wow, hoe super is dit ! Ik heb net je FB pagina ontdekt en ga me gelijk kandidaat stellen voor deze wedstrijd. De eerste drie boeken heb ik gelezen maar staan niet op mijn boekenkast. Zo zou ik ze ook met de zoon van 18 kunnen delen. En trouwens, ik ben razend benieuwd naar de nummer 4 in de reeks.

 16. Geweldig, ja ik doe heel graag mee voor deze boeken.

 17. Ik doe heel graag mee voor de boeken van Arlidge. Wat een super leuke actie.

 18. Irene Niec says:

  Dat is super, ik ben een mega thriller fan, graag doe ik mee voor de boeken, fingers crossed

 19. nakita says:

  wauww wat een vette actie! ik doe.super graag mee!! ik wil hem super graag winnen en het eerste deel aan een vriendin geven zodat zij ook mee kan genieten!

 20. Yvonne Kamps says:

  Het zou leuk zijn om deze boeken te winnen. Ben nu totaal onbekend met deze auteur

 21. Annick Van Goethem says:

  Ik doe graag mee voor dit super mooi pakket. Duimen maar!! 🙂

 22. Wauw wat een prachtige winactie en ja natuurlijk doe ik hier graag aan mee..

 23. Corine Smans says:

  Fantastische actie! Ik doe mee.

 24. Ik heb nog nooit net deze schrijver kennis gemaakt maar lijken mij spannende boeken zou ze graag winnen

 25. Ingrid Dijk-Hopster says:

  Ik doe erg graag mee met deze super actie, ik wil ze zo graag lezen,

 26. wat een fantastische winactie!!! ken de boeken en de schrijver nog niet, wil ze wel heel graag lezen en delen met de dochter

 27. Maaike says:

  Jaaaa, deze boeken wil ik graag winnen! En daarna doorgeven aan mijn zussen en vriendinnen!

 28. Nicole says:

  Oei, wat een mooie prijs, ik loot graag mee ( wie niet 😉 )

 29. Simone Leentvaar says:

  Heel graag maak ik een kansje want er liegt een lange winter voor ons…

 30. fany says:

  Natuurlijk wil ik als leesbeest met dit boekenpakket heerlijk gaan thrillen. Ik kende je nog niet maar ga je blijven volgen.

 31. fany says:

  Natuurlijk wil ik dit boekenpakket als echt leesbeest om lekker te thrillen voor mijn warme open haard onder een behaaglijk dekentje met een kop warme choco. heerlijk,meer moet dat niet zijn enne ik volg je nu bijna overal haha

 32. Wat een gave winactie, ik doe mee.

 33. Lyda van den Bos says:

  Veel over deze serie gelezen, maar niet dr boeken zelf. Dus doe graag mee met deze mega-actie.

 34. Nellie says:

  Ik wil graag kennismaken met Arlidge , ik ben een trillerliefhebber, vooral in de donkere maanden voor Kerst zijn die mijn favorieten.

 35. Tanneke Burggraaff says:

  O wow, wat een super mooi pakket om te winnen. Daar maak ik heel erg graag kans op. En natuurlijk ga ik liken en sharen op Facebook en twitter!

 36. Ik wil graag meedoen om kans te maken op alle 4 de boeken van Arlidge.
  Al veel over deze serie voorbij zien komen, maar nog niet gelezen.
  Spannend!

 37. Hannie van Grol says:

  Ik ben heel erg verzot op thrillerseries. Deze heb ik nog niet gelezen, dus hierin ben ik erg geïnteresseerd. Ik die dus graag mee!

 38. Anja says:

  Ik zie de boeken regelmatig passeren op de sociale media met positieve commentaren waardoor mijn nieuwsgierigheid al enige tijd gewekt is. Ben er wel nog niet toegekomen om een boek van deze auteur te lezen maar met de winter in het verschiet, heb ik net dat tikkeltje meer tijd om me te nestelen met een goed boek. Dus ja, ik ben kandidaat om dit boekenpakket te winnen!

 39. Ine says:

  De titels zijn zo onschuldig….
  De boeken/ verhalen zijn creepy
  Ik heb de boeken nog niet allemaal gelezen dus doe ik graag mee

 40. Annette overvoorde says:

  Na het lezen van Iene Miene..was ik zeer onder deindruk..van dit mooie boek van Arldge. Zou daarom !olgraag de hele serie van 4 delem gaan lezen. Daar zou ik superblij van worden.. Prachtig..dus ik doe graag mee.

 41. Inge Hogevonder says:

  Ja natuurlijk wil ik graag deze boeken lezen! Ik ben inmiddels super nieuwsgierig geworden! 🙂

 42. Spannend! Deze spanning wil ik graag alle4 lezen!

 43. Thalita Hesse says:

  Ja, ik doe graag mee met deze winactie voor alle vier de boeken. Ik heb er veel over gehoord maar nog geen van gelezen. Maar dat zou ik wel erg graag willen!!

 44. Ik doe heel graag mee, deze serie van Arlidge staat al een poos op mijn verlanglijstje

 45. jeanine1201 says:

  Mocht ik winnen, kan ik deel 3 en 4 van mijn sint-kerst-verjaardagslijstje afstrepen en iemand anders blij maken met deel 1 en 2

 46. Saar Ndangi says:

  Jaaaaa ik doe super graag mee hij is een geweldig vriendelijk man toen ik Iene miene mutte liet signeren voor men tante ze staan hoog op het verlanglijstje

 47. lonneke says:

  Zoveel gehoord over deze boeken dat mijn nieuwsgierigheid erg hoog is geworden! Staan ook zeker op mijn verlanglijstje. Helaas financieel niet veel te besteden dus hoe geweldig zou het dan zijn om het op deze manier te kunnen winnen! Zou een prachtig kado zijn met veel leesplezier!

 48. Jaa graag doe ik mee om alle 4 de boeken te bemachtigen spannend hoor😀😍

 49. Wil says:

  Wil graag de boeken lezen !

 50. amy pronk says:

  Graag wil ik de boeken van Arlidge winnen. Mijn moeder is dol lezen en in december jarig dus zou een leuk cadeau zijn.

 51. tamara roos says:

  deze boekenwurm maakt graag kans op dit pakket. Heerlijk om mezelf in te verliezen en me even in een andere wereld te wanen

 52. Ilse Brinkhuis says:

  Wauw, wat zou ik deze boeken graag willen lezen. Maak daarom graag kans #Duimen

 53. Nina de Graaf says:

  Jaaa deze wil ik super graag! Duimen dus!

 54. jacqueline says:

  Heel erg benieuwd naar het verhaal!

 55. Henrieke says:

  Ik doe graag mee, Klikspaan lijkt me echt een heel goed boek en een hele boekenserie is nog leuker!

 56. roo says:

  het lijkt me een super gaaf boek!

 57. Jan says:

  Ik laat me graag verrassen met deze 4 prachtige boeken.

 58. anja says:

  ik zou heel graag deze 4 boeken van Arligde willen lezen lekker op de bank bij de warme kachel met een warme kop thee

 59. Sandy van der Kolk says:

  Heel graag maak ik kans op deze 4 spannende boeken van Arligde

 60. Anita te Gussinklo says:

  O heerlijk zo’n thriller serie.
  Ik doe mee!

 61. Carla K. says:

  Yeh, ik wil graag deze 4 boeken van Arlidge winnen! Ik heb nu al zo vaak positieve reacties over deze schrijver gelezen dat ik eigenlijk niet kan wachten. De kans dat ik win is klein maar ze staan intussen op mijn verlanglijstje dus hoe dan ook : ik ga ze lezen!

 62. Michael noo says:

  Doe heel graag mee met deze super actie!

 63. anica aarts says:

  Doe uiteraard mee.. Leuk pakket voor de koude avonden

 64. Marja Legius says:

  Wat een superkans om al deze boeken te mogen lezen. En al die kinderliedjes zullen daarna nooit meer hetzelfde klinken.

 65. Monique Vennink says:

  Dit lijkt me wel heel waanzinnig!!! Ik heb de naam nu een aantal keer voorbij zien komen met goede recensies . Eerlijk is eerlijk, ik kon deze schrijver helemaal niet maar mijn interesse is gewekt! Ik doe heeeeeeeel graag mee!

 66. Wat gaaf, zoveel al over gehoord, maar nog niets gelezen. Zou het graag willen winnen dit pakket en dan tijdens een weekend of b.v. de kerstdagen geen hele serie in een keer kijken maar 4 boeken in een keer lezen!

 67. Anneliese de Waal says:

  Ik zou het boek graag willen lezen, ben erg benieuwd naar het boek.

 68. Maria Maas says:

  Ik ben enthousiast geraakt door je interview!!! Nu moet ik die boeken gewoon lezen!

 69. Margo says:

  Oh, wow, wat een mooie serie! Ik doe absoluut mee.

 70. Bea says:

  Dat klinkt spannend. Dat worden heel veel uren leesgenot!

 71. JvdH says:

  Ik ben heel erg benieuwd en loot graag mee.

 72. Jannemie says:

  Heel errrruuugg graag zou ik deze boeken willen winnen. Ze zouden denk ik heel snel uit zijn!

 73. Ingrid van Duijl says:

  Gave actie! Ben erg benieuwd naar deze auteur, dus ik waag graag een kansje!

 74. Saskia van de L. says:

  Voor zon mooie set loot ik graag mee

 75. Dino Neutel says:

  Ik zou graag deze 4 boeken van Arligde winnen 🙂

 76. Claudia Diependaal says:

  Ohhhhh ik had wel t laatste boek in n winactie zien langskomen. Maar dit is uiteraard veel beter. Ik kan nauwelijks mijn bed uit. Hoe kouder het wordt hoe meer ik erin moet blijven. Dus dan zouden die boeken goed van pas komen. Ik duim. Gaaaaaaaaf.

 77. Josje says:

  Ik maak graag kans! En zoals ik al heb gezegd:deel 1 en 2 zou ik heel graag aan een vriendin willen geven die ook dol is op dit genre boeken!

 78. arianne says:

  Spannend titels wil graag kennis amken met deze schrijvers zijn boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.