WhatsApp Image 2019 06 14 at 05.27.30

Luisterboek Onrust, Escober | Deel 1 Sil Maier trilogie

Onrust is deel 1 van de Sil Maier Trilogie, geshreven door Escober. Het pseudoniem voor thrillers geschreven door Esther Verhoef en haar partner Berry Verhoef.  Het luisterboek is ingesproken door Frans van Deursen.

Sinds kort heb ik bij Kobo plus ook de luisterboeken ontdekt en ik luister graag naar goede boeken. Ditmaal heb ik Onrust beluisterd van Escober, oftewel: Berry & Esther Verhoef, voorgelezen door Frans van Deursen. Het luisterboek is per mei 2019 verschenen.

Auteur: Escober | Uitgeverij: AMBO|Anthos | Luisterboek | Recensent: Barbara Oosthoek

Recensie Luisterboek Onrust

Inhoud

Zoals vermeld op bol.com:

Maier heeft meer bereikt dan de meeste mensen.

Hij is getrouwd, heeft een geslaagde carrière, een vrijstaand huis.

Hij heeft alles.

Maar soms is alles niet goed genoeg.

Persoonlijke beleving

Barbara(41): Dit is mijn eerste kennismaking met een boek van Escober, de pseudoniem van Esther en Berry Verhoef die samen ijzersterke thrillers schrijven. De boeken die Esther samen met haar man heeft geschreven zijn genomineerd voor prijzen. Ik begrijp na het lezen van dit eerste deel waarom, het boek is verslavend. (Liefst had ik gelijk doorgegaan met luisteren. 😉 )

Trilogie

Onrust is deel 1 uit de Sil Maier-Trilogie. De delen twee ‘Onder druk’ en drie ‘Ongenade”zijn (nog) niet beschikbaar als luisterboek of Ebook via Kobo Plus. Ik overweeg ze aan te schaffen als Epubs, daar ik erg benieuwd ben naar de andere delen.

Deel 2 won de diamanten kogel in 2005. Als thrillerliefhebster is het me een raadsel waarom ik nooit eerder literaire thrillers van Esther en Berry samen heb gelezen. Ik ben alsnog blij dat me dat is nu dan toch is overkomen via het luisteren naar Onrust. Je begrijpt het al: ik ben enthousiast.

Frans van Deursen heeft een zeer prettige stem om naar te luisteren en hij wist me mee te nemen in het verhaal. Zelden verloor ik de aandacht door afleidende omgevingsfactoren, iets wat ik bij luisterboeken toch vaak meer ervaar dan wanneer ik lees. Een groot compliment dus voor de auteurs en Frans die het weet over te brengen.

Beleving Onrust

Het verhaal is onderhoudend en laat je meedenken vanaf het begin. De verhaallijn wordt verteld vanuit verschillende kanten. Dit houdt het interessant. De hoofdpersoon Sil is verre van een doorsnee man die heel wat mee maakt gedurende de ruim 10 uur luisteren. Feitelijk is details benoemen direct spoilers weggeven, dus probeer ik me daar verre van te houden.

Het is geen thriller die vanaf minuut 1 spannend is, maar het boek raakt je op een andere wijze doordat je meeleeft met de karakters van Sil en Susan. De spanning neemt gaandeweg toe, juist door de combinatie van de band die je krijgt met de karakters en de verhaallijn.

Susan kruist zo lijkt het per toeval zijn pad. Iets wat vaak is in het leven. Het verhaal komt dan ook over als écht. Al is de onwaarschijnlijkheid het ooit zelf te beleven, of erin te worden betrokken gering. Hierdoor blijft het boek een zalig avontuur met veel spanning en diepgang. Je wilt de ontknoping weten.

Zijn omgang met vrouwen verdient een aandachtspunt. Deze is positief interessant. Ook zijn omgang met het leven op zichzelf is zeer diepgaand. Ik kan daar deels in meeveren. Enkel is het de vraag of iedereen dat zou kunnen. Ik denk het niet. De mens is nogal een gewoontedier immers.

Na dit eerste deel ben ik dan ook zeer benieuwd naar deel twee geworden. Hoe vergaat het Sil verder?

Luisteren naar een boek is aangenaam

Ik weet zeker dat het boek lezend door mijn ogen zou zijn verslonden en waarschijnlijk nog minder tijd zou hebben ingenomen om tot me te nemen.

Toch is het fijn om naar boeken te kunnen luisteren tijdens bezigheden die wel mijn aandacht vragen, maar niet dermate dat ik niet in staat ben om te luisteren. Veel mensen luisteren naar boeken in de auto, ik soms ook. Dit waren dan ook zeer aangename ritjes.

Ook kan ik het heerlijk vinden om met mijn kleine man te knuffelen of hem de fles te geven en naar hem te kijken hoe hij in slaap valt met een boek in één van mijn oren. Luisterboeken zijn dan ook echt niet enkel een uitkomst voor mensen die niet (meer) kunnen lezen.

Disclaimer: Deze recensie is zonder samenwerking geschreven, op eigen initiatief. Ik ben al enige tijd zeer enthousiast gebruiker van Kobo Plus en kan de combinatie van het lezen van Epubs en luisteren naar luisterboeken erg aanbevelen. Het abonnement is ‘gratis’ te proberen (wel tijdig opzeggen indien er geen blijvende interesse is).


Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten