28698522 1633639333392904 7290801771784068639 o

Leesclub Confrontatie !, Esther van der Ham met ‘Scoop en prijsvraag!’

Voor de derde roman uit de C-serie koos Esther van der Ham opnieuw bewust voor een leesclub bij Onlybyme.  Ze liet 5 lezers kennismaken met het derde deel terwijl ze nog volop aanpassingen maakte en hun feedback direct verwerkte in de definitieve versie.

Onlybyme mag een ‘scoop’ weggeven verderop in dit verslag van Leesclub Confrontatie, waarmee voor de lezers zelfs iets te ‘winnen’ valt. Al nieuwsgierig?

leesclub confrontatie

Confrontatie! zal volgende maand, april 2018, worden uitgebracht en op zaterdag 7 april worden gepresenteerd aan pers, genodigden en belangstellenden te Breda.

Mocht je als fan van deel 1 Controle! &  deel 2 Contact! belangstelling hebben: de toegang is gratis. Lees er meer over op de Facebookpagina van Droomvallei.

Leesclub Confrontatie! Het derde deel in de C-serie.

De C-serie is -denk ik- niet bewust ontstaan. Als kennis en zakelijke relatie heb ik al jaren goed contact met Esther van der Ham over het recenseren van haar kinderboeken en daarnaast in haar rol als uitgeefster bij uitgeverij Droomvallei.

Ze had toen ik haar in 2016 leerde kennen een grote droom: naast kinderboeken ook een roman schrijven. De overstap naar dit genre getuigde van lef en bleek een schot in de roos. Controle! bleek een succes en daarmee verzamelde Esther een schare fans om haar heen die nu met plezier uitkijken naar het derde deel: Confrontatie!

Het interessante van deze drieluik is dat bepaalde karakters op andere wijze in deel 2 en deel 3 terugkomen. Je als het ware meenemen in de omgeving van betreffende hoofdpersonen, met per boek een geheel andere insteek en daarmee ook een totaal andere verhaallijn.

Confrontatie is als proefdruk gelezen door 5 enthousiaste lezers

Confrontatie was nog niet totaal af en werd nog op vele details door Esther aangepast op het moment dat onze lezers de proefdruk onder ogen kregen. Ze kon goed de feedback uit de leesclub gebruiken, zodat ze daardoor het verhaal kon completeren. De lezers waren actief behulpzaam en hebben Esther meerdere punten aangegeven die nog konden worden geperfectioneerd. Hierdoor heeft ze inmiddels een definitieve versie naar de drukker kunnen sturen die mede door deze leesclub een hoger niveau heeft bereikt.

In de winter van 2018 hebben een aantal lezers via Onlybyme de proefversie van mijn roman Confrontatie! gelezen. Als auteur is dat best heel spannend. Je legt een nog niet af boek neer, waaraan je zelf ook nog aan het sleutelen bent. Voor mij is zo’n proefleesronde heel fijn. De leeservaringen (kan het niet wegleggen, begin er niet aan voor het slapengaan) zijn bemoedigend. De feedback waardevol. Stuk voor stuk zijn de opmerkingen doorgenomen en is de tekst indien nodig aangepast. Hierdoor kon mijn boek nog beter worden. Bedankt allemaal voor jullie meelezen en meedenken.

Esther van der Ham

Spoilers aanwezig?

De recensies van deze leesclub worden bewust in quotes geplaatst omdat de lezers het eigendom daarvan behouden. Ze mogen deze dan ook zelf plaatsen waar ze maar willen. Indien je overweegt het nieuwe boek van Esther van der Ham te gaan lezen, dan geven deze 5 recensies een goede eerste indruk van vijf leeservaringen.

De gedeelten van de recensies die in onze ogen spoilers bevatten die we (nog) niet willen prijsgeven terwijl het boek nog niet is verschenen in definitieve versie hebben we in overleg met de auteur afgedekt.

Daar de recensies eigendom zijn van de lezers zelf mogen zij deze (ook zonder zwarte vlakken) elders plaatsen. Onlybyme wil echter graag niet te veel van de inhoud van een boek prijsgeven in onze eigen recensies en daarom vragen we bewust aan de lezers persoonlijke leeservaringen. Het is te waarderen dat ze gehele recensies schrijven en we hebben deze daarom totaal gequoteerd enkel de spoilers afgedekt.  Lees dus gerust verder als je wilt sfeerproeven en nieuwsgierig wilt worden gemaakt naar Confrontatie!

De Scoop en Prijsvraag

De beslissing is gevallen: de C-serie gaat door! Na deel 3 houdt het niet op. Met mij zullen vele fans van de C-serie dit nieuws omarmen.

Prijsvraag: Verzin jij het titelwoord? Win jij deze prijsvraag?

girl 3211146 640

Ben jij degene het titelwoord aandraagt, beginnend met een C?

(De enige tip dit Esther wilde loslaten, het begint NIET met Con…. )

Een globale omschrijving van deel 4 om je al in de goede richting te laten denken:

Lisa werkt als journaliste. Als ze een kritisch stuk over een hoteleigenaar schrijft, wordt ze bedreigd. Ze besluit onder te duiken en haar nicht Annabel te helpen die een bed and breakfast runt. Zal het haar zo lukken om uit de radar van de hoteleigenaar te verdwijnen?

De prijs

De bedenker van de titel van boek 4 krijgt tijdens de presentatie van deel vier in de C-serie het eerste boek door Esther van der Ham persoonlijk uitgereikt.

Deelnemen doe je zo:

  • Reageer met 1 woord beginnend met een C als woord waarmee je wilt meedingen op de Facebookpagina van Droomvallei  (onder het bericht dat deze Prijsvraag lanceert en linkt naar deze blog waarin je leest hoe je kunt deelnemen)
  • Meerdere C-woord suggesties en je bent direct gediskwalificeerd.
    • Uiteraard mag de tekst verder wel algemene zinnen bevatten. Zolang het maar bij 1 C-woord blijft.

De recensies van de lezers

Jolanda Kalkman:

Confrontatie!

door Esther van der Ham

Voor onlybyme mocht ik deelnemen aan de leesclub Confrontatie! van Esther van der Ham.

Dat dit iets heel bijzonders is, wist ik al omdat ik ook deel had mogen nemen aan een eerdere leesclub, Contact! ook van Esther van der Ham. Ik wil Onlybyme en Esther van der Ham dan ook heel hartelijk bedanken.

Confrontatie! is het derde en laatste deel van de C-serie. Eerder verschenen Controle! en Contact!. De boeken zijn wel zo geschreven dat je ze ook los kan lezen zonder de eerdere delen gelezen te hebben.

Esther is een kei in het schrijven van vrouwelijke trillers. Ook in dit deel weet ze je mee te nemen in een duistere wereld van drugs, mishandeling en verkrachting.

Het boek begint nog kleurrijk, maar langzaam verdwijnen de kleuren uit het verhaal en bevind je je in een donker grijze wereld waar de nare gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen.

Het boek begint met een korte blik in de toekomst. Daarin lees je hoe diep Annabel, de hoofdpersoon, in de problemen zit. Ze is op dat moment ernstig verslaafd en ze heeft het gevoel dat het te laat is voor hulp en dat er geen weg terug is voor haar.

Je vraagt je als lezer direct af wat er gebeurd zou kunnen zijn en wat nog erger dan het allerergste is.

Daarna begint het verhaal, vier maanden eerder.

Annabel is met haar familie op vakantie, en alles lijkt goed te gaan. Over een paar dagen is de vakantie alweer afgelopen en ondanks dat ze het heerlijk vind zo samen met haar familie, vind ze het ook wel fijn om weer thuis te zijn in haar eigen huisje.

Maar dan maakt ze kennis met Carlos, een aantrekkelijke ober, en verloopt plots alles heel anders. Want na een stiekeme ontmoeting met hem in een discotheek en een drankje, voelt Annabel zich plots niet goed. Ze besluit terug te gaan naar haar hotel, maar Carlos stelt voor haar mee te nemen naar zijn huis.

Daarna neemt het verhaal een wending. Annabel word bebloed terug gevonden in een boomgaard. En niemand weet wat er met haar is gebeurd. Ook zij zelf niet.

Eenmaal thuis probeert ze het leven weer op te pakken. Maar door misselijkheid en ernstige vermoeidheid gaat dit erg moeilijk. Ook ondervind ze hiervan erge hinder op haar werk.

Een lieve collega wilt haar helpen en neemt haar mee uit. Maar dan gaat het helemaal mis. Annabel komt met een verkeerde man in aanraking en raakt door hem hoe langer hoe dieper in de problemen. Zo erg dat ze de grip op haar leven helemaal kwijt raakt.

Gaat het Annabel lukken om hier nog uit te komen? Zelfs wanneer ze denkt dat het niet erger meer kan, en ze “geconfronteerd” wordt met de verschrikkelijkste vorm van misbruik, vind ze dan toch nog een uitweg?

Sommige stukjes heb ik met kippenvel op mijn armen gelezen. Er komt zelfs iets in voor, waarvan je denkt, dit gaat toch niet gebeuren, “moet” ik zelf ook die “confrontatie” aan?

En wil ik dat wel lezen? Dat is toch een groot compliment voor de schrijver wanneer dat lukt met je lezers.

Wel had het boek misschien best nog iets dikker en uitgebreider gemogen. Omdat het hier om een vooruit leesexemplaar gaat worden er nog stukjes en details door Esther van der Ham aangepast. Dat is het bijzondere aan een leesclub. Dat vragen naar voren komen en de schrijver hier eventueel iets mee kan doen. Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat maar al met al is het Esther opnieuw gelukt een goed boek te schrijven. Ik waardeer hem dan ook op 4 sterren. Want Annabel had me toch een poosje in haar greep!

Diane Kooistra

De proloog van het boek geeft mij kippenvel en spoort mij aan om snel verder te lezen.

Annabel is lekker op vakantie in Spanje als ze een knappe ober ontmoet die met haar uit wil, ze gaat er graag op in en belandt in een dancing. Daar gaat alles mis en ze wordt dagen later wakker in het ziekenhuis. Ze blijkt gedrogeerd te zijn en misbruikt. De essentie hiervan dringt pas later tot haar door als deze gebeurtenis grote gevolgen blijkt te hebben. Langzamerhand verliest ze de grip op haar leven. Haar baan, vrienden en waardigheid raakt ze kwijt en ze is helemaal in de ban van haar nieuwe vriend Dion die misbruik maakt van de situatie. Het is een vicieuze cirkel waar ze in zit en waar ze pas weer uitkomt als ze de confrontatie aangaat. De confrontatie met haar verleden, haar moeders verleden en met de mensen om haar heen. De vraag is of ze hier sterk genoeg voor is en of ze het zal gaan doen. Want dat betekent dat je je kwetsbaar op moet stellen en daar houdt deze meid niet echt van. Liever stoer met grote woorden dan kwetsbaar zijn en ook jouw fouten toegeven.

Confrontatie is een mooi geschreven, maar heftig boek. Het brengt gebeurtenissen uit de actualiteit bij jou op de bank terwijl je leest. Esther heeft heel goed weergegeven dat je niet weg kunt lopen voor het verleden én voor het heden. Ze heeft een prettige schrijfstijl en geeft de situatie heel goed weer. Dat het leuke leven vol vrijheden en gevuld met leuke zakenreizen door een enkele nare gebeurtenis een akelige wending kan nemen. De gebeurtenissen uit de eerste twee delen van deze serie komen wel kort terug in het verhaal. Het is prettig als je deze delen eerst gelezen hebt (want ze zijn ook heel goed) maar met een beetje inlevingsvermogen kun je dit verhaal ook zelfstandig lezen. Ik ben benieuwd naar de volgende C want ik heb deze bijzondere familie in mijn hart gesloten vanaf deel 1 en wil er nog geen afscheid van nemen.

Boekenwurm Saskia

Confrontatie Ester van der Ham

Inhoud:
Het verhaal gaat over Annabel die tijdens een vakantie in Spanje  iets vervelend beleeft. Na terugkomst gaat het langzaam bergafwaarts met haar Wat is er aan de hand?

Mijn ervaringen:
Ik vind de warme familieband tussen Emma en Annabel geloofwaardig en sprankelend overkomen. Ook de verhoudingen tussen de familieleden zijn duidelijk en levendig. Ik zie de personages voor me en ook die egocentrische broer komt goed uit de verf.
Dat heb ik jammer genoeg nog niet bij de rest van het boek. Ik hoop dat Esther nog wat veranderingen kan doorvoeren zodat de rest net zo indringend overkomt als de relatie tussen Annabel en haar familie. Daarom ben ik benieuwd naar het eindresultaat.

Hopelijk is Annabel met haar hoofd op een steen terechtgekomen waardoor ze een hersenschudding heeft opgelopen, wat verklaart dat ze zich dingen niet meer herinnert. En hopelijk is ze gevonden tussen de prikkelstruiken waardoor ze allemaal schrammen heeft op haar benen. Het zou het verhaal een stuk spannender maken en Annabel zou er intelligenter en minder naïef door overkomen.
Als ik ervan uit ga dat zo’n soort scenario gevolgd gaat worden, dan zal Confrontatie me vanaf het begin blijven boeien en zou ik met  Annabel kunnen meeleven.

Ik hoop ook dat er nog wat onderscheid zal worden gemaakt  tussen de pillen en de andere drugs die ze gebruikt.  Ik heb niet zo goed kunnen ontdekken wat de werking van de verschillende middelen waren. Ik kan me zo voorstellen dat ze ene keer liever de roze pilletjes wil en de andere keer de blauwe of de zilverpapiertjes omdat ze zich er op een bepaalde manier gaat voelen. Nu blijft het voor mijn gevoel een beetje vaag en blijft het daardoor een beetje buiten mijn belevingswereld zitten. Het lijkt alsof alles hetzelfde is en dat vind ik jammer.
Ook zou ik het fijn vinden als duidelijker wordt hoe ze het vindt met die klanten. Want soms moet ze ‘het’ doen zonder drugs ( en dat lijkt me vreselijk maar er wordt voor mijn gevoel best snel aan voorbij gegaan) en de andere keer is ze high.
Ook wordt een paar keer gezegd dat ze steeds meer klanten krijgt.  Ik hoop dat dat dat meer uit het verhaal  naar voren zal gaan komen en dat het niet alleen bij de mededeling blijft. Nu heb ik er geen idee van hoeveel meer, en hoe ze het ervaart . Is het dagelijks? Hoeveel per dag? Het dubbele?
Ik vind het wel heel goed hoe Esther laat zien dat Annabel niet goed meer voor zichzelf zorgt. Er is een scène waar we min of meer door haar moeders ogen zien in wat voor bende ze leeft. Dat is wel pas heel laat in het boek. Daarvoor had ik niet echt door hoe ze nu eigenlijk leefde. Haar verslaving leefde nog niet echt voor me.

Conclusie:
Ik vind het moeilijk te zeggen wat ik nu van het boek vond omdat  er nog veel wordt aangepast en toegevoegd.
Zoals ik het heb ontvangen zou ik het niemand aanraden maar met wat aanpassingen denk ik dat het een interessant boek kan worden dat mij zeker zou boeien.

Meike Damen

Confrontatie is het derde deel in de C serie, geschreven door Esther van der Ham.

In dit  boek gaat Annabel, de dochter van Emma, naar Spanje, samen met haar familie.

Daar maakt ze kennis met  een Spaanse ober, Carlos.

Een leuke jongen om te zien.

Maar zal hij haar gelukkig maken?

Teveel over het verhaal vertellen betekent spoilers weggeven en dat zou niet goed zijn.

Confrontatie is vlot geschreven en bevat veel dialogen en uitgebreide beschrijvingen, waardoor het vlot leest.

Iets minder dialogen en wat meer “show, don ’t  tell “  had ik prettiger gevonden, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

In feite ben je er als lezer zo doorheen.

Het boek is goed los te lezen.

Annabel en haar moeder zijn goed beschreven, over Carlos en Dion had ik graag, hoewel niet echt nodig voor het verhaal,  meer willen weten.

Onder andere de problemen van Annabel komen niet aldoor even goed uit de verf, maar daar wordt door de auteur aan gewerkt, heb ik begrepen.

Ook de foutjes in Confrontatie worden nog verbeterd, daar  ga ik daarom niet verder op in.

Een echte uitgebreide recensie is dit niet, omdat daar niet om gevraagd werd.

Bovendien vind ik  eigenlijk een echte recensie schrijven pas mogelijk na de beloofde verbeteringen.

Mijn leeservaring:  Confrontatie heb  ik met plezier gelezen en waardeer ik met 3 sterren.

Desiree Rosielle

In dit deel van de C serie gaan we mee met Annabel, de dochter van Emma. In de eerdere boeken van Esther van der Ham hebben we kunnen lezen wat er gebeurd is met Emma en haar zus Marjolein en hoe dat is afgelopen. Erg prettig om dit boek dan te lezen waarin de kinderen alweer groter zijn en hun eigen ik zijn geworden, volwassen.

Tijdens een familie vakantie in Spanje gebeurd er iets met Annabel wat verstrekkende gevolgen heeft op haar leven en dat van haar familie. Na een avondje dansen word ze wakker in het ziekenhuis. Maar ze heeft geen idee hoe ze daar beland is. Bij thuiskomst in Nederland verliest ze steeds meer de grip op zichzelf en op haar leven. Verkeerde keuzes en verkeerde invloeden van andere waarvan ze dacht dat die te vertrouwen waren. Gaat dat allemaal goed komen ? Of is ze echt alles kwijt ? 
Ook dit boek is een prachtige aanvulling op mijn boekenkast. Esther van der Ham is een geweldige schrijfster die mooie en boeiende personages neerzet. Het zou familie van je kunnen zijn ! Ik ga dan ook vol spanning zitten wachten op het volgende meesterwerk van Esther.

Dankwoord

Namens Onlybyme wil ik graag Esther van der Ham bedanken voor het vertrouwen in de leesclubs die Onlybyme op kleinschalige persoonlijke wijze organiseert. Het directe contact tussen schrijver en lezers wordt zo via zeer korte lijnen bereikt en geeft beide partijen input die ze zonder deze verbinding niet hadden kunnen ervaren. De lezers wil ik bedanken voor het geven van inhoudelijke feedback en het schrijven van hun recensies. De definitieve 1e druk van Confrontatie! ligt nu bij de drukker en is een aangescherpt resultaat geworden en op veel details vervolmaakt.

De recensent die het boek namens Onlybyme zal gaan recenseren wacht dan ook met smart af!

Mijn rol in de leesclub

De leesclub was normaal gesproken geheel door mij begeleid als moderator, enkel mijn gezondheid besloot anders. Collega Wendy van den Berg heeft mijn taak als moderator grotendeels waargenomen. Dankjewel Wendy!

 

Disclaimer: deze leesclub is onderdeel van een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten