9200000095737384 1

Recensie Lazarus, Lars Kepler

De Scandinavische thriller Lazarus verrast zeer positief qua opbouw, spanning, onverwachte wendingen en plot. 

Niet voor niets één van de toptitels in de actuele Libris thriller top 10!

Lazarus, Lars Kepler; #boekrecensie #thriller #scandinavischethriller #larskepler #lazarus

| auteur: Lars Kepler | uitgeverij: Cargo | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Lazarus

Het Zweedse schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril schrijven samen onder het pseudoniem Lars Kepler thrillers met Joona Linna in de hoofdrol. Er zijn in Nederland inmiddels meer dan 750.000 exemplaren van hun boeken verkocht en dit is in mijn ogen, na het lezen van dit deel, zeer terecht. (subjectieve mening)

Van het zesde deel verscheen al eerder een recensie op Onlybyme: Recensie Jager, Lars Kepler, waarin recensent Antionette zeer lovende woorden sprak over het boek. Mijn nieuwsgierigheid was geboren en met veel plezier heb ik het zevende deel uit de Joona-serie gelezen.

De delen zijn goed los te lezen, al zit er een algehele vervolglijn in de boeken (het leven van Joona) en zullen kenners de verwijzingen direct tegenkomen. Al merk ik als ‘nieuwe lezer’ van het scandinavische schrijversduo geen obstakels en het gevoel ‘teveel’ informatie te missen. Hieronder mijn recensie.

Inhoud

Joona Linna’s grootste nachtmerrie komt uit: Jurek Walter ‘lijkt’ vanuit de dood weer tot leven gekomen. Heeft Joona Linna gelijk, of is hetgeen hij denkt te ‘zien’ puur gebaseerd op veronderstellingen en angsten uit het verleden?

Als er een dode man wordt aangetroffen in een appartement in Oslo blijkt er, behave zijn lijk, nog een verrassing aanwezig in zijn vrieskist. De dode man bleek er een obscure hobby op na te houden. Hij verzamelde trofeeën van overledenen uit hun graf, als grafschenner. Joona’s argwaan wordt getriggerd, wanneer er een ‘bekend’ item tussen deze trofeeën zit. Hoe had deze onbekende man dat kunnen weten? Is dit toeval of bestaat zulk toeval niet?

Als Joona gehoor geeft aan het helpen bij een onderzoek over de grens, komt er opnieuw een trigger bij, als hij wordt geconfronteerd met een tweede ‘toevalligheid’.  Zijn instinct slaat direct alarm.

Hoewel onmogelijk, lijkt het onmogelijke waar. Is Joona krankzinnig aan het worden of is er een mogelijkheid dat Jurek werkelijk is opgestaan uit de dood? En als hij gelijk heeft, hoe overtuigd hij dan de mensen in zijn directe omgeving van het dreigende gevaar?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(41): Wat een heerlijke schrijfstijl! Je merkt niet dat er twee auteurs hebben gewerkt aan het boek. Althans ik niet. Ik heb werkelijk vanaf het begin tot het eind genoten van de spanning, de draaiingen, en de uiteindelijke ontknoping. Nouja ontknoping, het verhaal heeft deels een open eind en ik vermoed dan ook dat deel 8 in de maak is. 😉

Wees niet ongerust, de oplossing voor hetgeen in dit boek zich voltrekt wordt gegeven, maar er zijn losse eindjes en je kan je gedachten dan ook niet direct stoppen na het lezen van de laatste zinnen. Wat is er met (…) nu precies gebeurd en wat betekent (…). Een logische trigger om nieuwsgierig te blijven naar een nieuw deel. Hoewel ik niet alle eerdere delen heb gelezen, zet ik deze zeker op mijn ‘wish list’ om te lezen.

Dit ondanks dat ik in dit deel een beetje informatie heb opgevangen over gebeurtenissen die zich eerder hebben voltrokken. Ik wil er meer van weten. Joona is het soort man dat je, juist door zijn niet al te gebruikelijk aanpak, in je hart sluit. 

Lazarus staat bij mij direct tussen mijn favoriete thrillers allertijden. Ik kijk uit naar het volgende deel en hoop ergens de tijd te vinden om de eerdere delen ‘tussendoor’ te lezen. 

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten