Kolletje & Dirk
| |

Recensie Kolletje en Dirk, opa en oma voor altijd jong

Speciaal voor de Kinderboekenweek is deze Kolletje en Dirk geschreven, geheel in het thema: Voor altijd jong!

Kolletje en Dirk

| auteur: Pieter Feller | illustrator: Natascha Stenvert | uitgeverij: LS Amsterdam | hardcover | recensent: Barbara Oosthoek |

 

Een speciale Kinderboekenweek editie van Kolletje & Dirk, met een speciale prijs van €4,99 verkrijgbaar!

Recensie Kolletje en Dirk,

Opa en Oma voor altijd jong

Inhoud

Kolletje met haar toversokken sluit je zonder erg binnen een paar minuten in je hart als volwassene. Dat kinderen dit nog veel sneller doen is dus heel logisch verklaarbaar. Ze heeft een ontwapenende manier van de wereld in kijken en beleeft met haar vriendje Dirk heel veel avonturen.

In dit boek van Kolletje & Dirk beleven de kinderen dikke pret met de opa’s en oma’s van Kolletje. Er wordt op speelse wijze een knipoog gegeven naar het verleden, door bijvoorbeeld oma zelf pudding te laten maken en uiteraard helpt Kolletje haar. De opa’s zijn uiteraard nog helemaal niet oud, want ze schommelen alsof ze nog jong zijn.

Op momenten dat de opa’s en oma’s wat hulp kunnen gebruiken, heeft Kolletje haar toversokken bij de hand om met wat magie alles toch nog goed te laten komen.

De illustraties zijn laagdrempelig

Kinderen van 3-6 jaar zullen wellicht al kennis hebben gemaakt met Kolletje op school in de klas. Deze nieuwste versie zal zeker op veel scholen gelezen worden tijdens de Kinderboekenweek en past heel goed in het thema familie dat in veel kleuterklassen voorbij komt.

De illustraties zijn super passend bij de doelgroep door laagdrempelig, herkenbaar en bovenal vrolijk te illustreren wat Kolletje en Dirk beleven met de opa’s en de oma’s.

Twee voorbeelden uit het boek:

Persoonlijke beleving

Barbara(38): het boek is uitermate geschikt voor de doelgroep 3-6 jaar. Het bevalt leerzame elementen, heeft een vrolijke verhaallijn en is modern geschreven in de tijd van vandaag de dag. De illustraties geven het geheel een totaalbeeld en na de verhalen te hebben gehoord, kunnen kinderen ze aan de hand van de tekeningen al snel navertellen. 

De toversokken vermengen de aanwezige fantasie van jonge kinderen op een vermakelijke manier met de realiteit. In mijn ogen een zeer geschikt boek om kinderen kennis te laten maken met (voor)lezen.

Dit specifieke boek over de opa’s en oma’s van Kolletje past geweldig in het Kinderboekenweek thema en is door een speciale prijs van slechts €4,99 erg aantrekkelijk om aan te schaffen.

Winactie Kolletje en Dirk, Opa en Oma voor altijd jong gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en email achter (is afgeschermd).
  • Geef  hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begon met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust nog naar andere winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in een reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via de zelfde kanalen. (Gaarne geen complete linken invoegen).

Leuk dat je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten