Kinderboekreview: Floortje en Roeland - Het geheime ingrediënt

Kinderboekreview: Floortje en Roeland – Het geheime ingrediënt

Floortje en Roeland - Het geheime ingrediënt

Floortje en Roeland – Het geheime ingrediënt

Het boek werd heel erg goed ontvangen door mijn dochter van 10. Zij heeft het boek gelezen en dit is wat ze er van vond.

Het was heel leuk en makkelijk dat eerst iedereen voorbij kwam om zich voor te stellen. Dan weet je meteen over wie het boek gaat. Daarna kwam een plattegrond, ook handig, en toen een bladzijde met alleen: Het verhaal begint. Dat vond ik zo goed!

Het boek gaat over de prinsessen Floortje en Rozemarijn. Roeland de ridder gaat Floortje helpen om een geheim ingrediënt te zoeken omdat Rozemarijn ziek is. Ze gaan een drakennagel zoeken om de leeuw te helpen, want als ze de leeuw helpen mogen ze het geheime ingrediënt pas pakken. Het is een leuk en spannend avontuur.

Wat ik het allerleukste vind aan het boek is de wijze raad van Ulwina de uil. Dat staat op blauwe bladzijdes zodat je het makkelijk terug op kunt zoeken. Ik ga die raad zeker nog eens doorlezen en proberen want ik denk dat het voor mij ook wel helpt.

Toen ik haar vroeg of ze het niet vervelend vond dat die bladzijdes midden in de verhaallijn staan zei ze het volgende.

Nee, dat is juist heel fijn want op die punten kan je dan even een pauze nemen. En die stukjes horen bij het verhaal, dus apart in het boek zetten is ook niet leuk.

Bedenk hierbij de geweldig mooie en keurrijke tekeningen, die het verhaal echt compleet maken en je hebt een fantastisch boek. Op de achterkant mag dan wel staan: (voor)leesboek voor kleuters en kinderen uit de onderbouw, maar mijn dochter zit in groep 6 en is dol op dit boek. Stiekem denk ik dat ze het vanavond nog een keer gaat lezen. Sssssst.

De schrijfster Esther van der Ham heeft zichzelf weer overtroffen en een leuk origineel detail, dat de teksten van Ulwina de uil zijn verzorgd door Diana Willemsen. Het boek Floortje en Roeland – Het geheime ingrediënt is verkrijgbaar via bol.com.

Floortje en Roeland – Het geheime ingrediënt – een trailer
YouTube video
Eerdere verschenen kinderboekreviews van Esther van der Ham

 

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking tussen Droomvallei Uitgeverij en Onlybyme.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten