9789043919111 kabels haken cover

Kabels Haken, Leonie Schellingerhout

Kabels haken is hot! Dit boek helpt je goed op weg!

kabels haken

| auteur: Leonie Schellingerhout | uitgeverij: Kosmos Uitgevers | paperback à €14,99 | recensent: Gea Jacobs |

Recensie Kabels haken

De auteur Leonie Schellingerhout is bekend van haar eerdere haakboek Haken & sfeer. Dit boek richt zich echt op het haken van kabels. Iets dat dus ook heel goed hakend kan, niet enkel breiend.

Inhoud

In dit boek staan 25 haakpatronen uitgewerkt met de kabelhaaktechniek als basis. Met veel sfeerfoto’s als illustraties zie je wat je gaat maken. De beschrijvingen zijn goed te volgen door de combinatie van beschrijvingen en haakschema’s. Het boek heeft grote en kleinere haakprojecten waardoor je niet meteen tijden bezig bent voor je iets ‘gereed’ hebt.
Veel hakers kennen Leonie van haar (web)winkel Wolcafé en daarnaast is ze actief op Facebook en haar eigen blog. Wat handig is van de voorbeelden uitgewerkt in dit boek is, dat je ze met een beetje haakervaring makkelijk in eigen werk kan toepassen. Je maakt met wat meer of minder zo je eigen creaties.
De beginneling kan ook met haar patronen uit de voeten, aangezien de werkbeschrijvingen duidelijk zijn weergegeven. Al zijn sommige projecten wel duidelijk ingewikkelder dan anderen. Kies dus iets eenvoudigs uit als je net begint met haken, om erin te komen! (tip)

Ook kan je nog via de YouTube filmpjes extra uitleg bekijken. Ze laten zien hoe het nu precies in zijn werk gaat: kabels haken. Een welkome aanvulling voor de beginners onder ons. (tip)

Persoonlijke Leeservaring

Gea(66): Ervaren breiers en hakers komen waarschijnlijk wel redelijk wat bekende patronen tegen, maar het is wel leuk deze kabels nu eens allemaal bij elkaar te zien. Ook heeft Leonie me op wat nieuwe ideetjes gebracht. 

Zelf ben ik de deurstopper gaan maken en als ervaren haakster maakte ik de fout niet goed genoeg te kijken naar de aantallen en moest het dus overdoen. Gelukkig was het een klein project, wat nu leuk bij dochterlief aan de muur hangt. (Een bestemming kan immers altijd worden aangepast en ze vond de muis leuker aan de muur 😉 ) De kat is bewust afwijkend (korter) gemaakt. Wij vonden hem wat te groot en daar we deze braverik toch niet gingen gebruiken als tochtstrip is een kortere versie prima zo. Het aanpassen aan eigen wensen is dus echt makkelijk mogelijk!

Verder kwam ik geen fouten tegen in dit project, maar las ik in een recensie elders dat er toch wel wat foutjes zijn waargenomen door hakers die het boek al in hun bezit hebben. De schema’s zou ik adviseren om als leidraad te nemen en eventueel de aantallen in de beschrijving daarop aanpassen.

Het resultaat!

20161221_162454

Dubbele winactie Kabels haken gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Volgers van de Facebookpagina van Onlybyme maken automatisch dubbel kans!
  • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen. Laat het weten in je reactie, als je van deze extra winkans gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Extra tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

 

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten