In het duister Sharon Bolton 1

In het duister, Sharon Bolton | Literaire thriller

In het duister beschrijft het thema rechten van vrouwen zeer treffend en laat het je nadenken over in hoeverre dit daadwerkelijk zou kunnen plaatsvinden. Een thriller met veel vaart geschreven in een verhaallijn die ik niet graag werkelijkheid zie worden.

In het duister, Sharon Bolton | Literaire thriller

| auteur: Sharon Bolton | uitgeverij: AW Bruna | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie In het duister

Sharon Bolton heeft een toneelopleiding gevolgd en daarna een MBA behaald. Haar carrière begin in de PR en Marketing, maar ze schrijft inmiddels fulltime met een grote fascinatie voor Britse traditionele folklore (haar eerste boek Offerande). Het boek de Bezwering won de Mary Higgings 2010 Award en werd genomineerd voor de Barry Award (VS) voor het beste Engelse boek van 2010. Bloedschande (haar derde boek) werd genomineerd voor de Gold Dagger Award 2010.

Sharon Bolton woont in Londen, waar haar Lacey Flint thrillers zich grotendeels afspelen.

De volgorde van de Lacey Flint serie is:

  • Deel 1 – Zielsgeheim
  • Kort verhaal tussen deel 1 en 2 in – Als het niet had gesneeuwd
  • Deel 2 – Nachtmerries
  • Deel 3 – Blijf waar je bent
  • Deel 4 – Het donkerste water
  • Deel 5 – In het duister

Persoonlijke leeservaring

Barbara(45): Het boek begint met een korte brief aan de (nieuwe) lezers van Sharon Bolton over wat voor soort boeken ze schrijft, het soort verhalen dat ze zelf het liefste leest: ‘spannende verhalen met onverwachte wendingen over duistere gebeurtenissen, met fascinerende maar tegelijkertijd ernstig beschadigde personages; verhalen vol passie en intriges, waarin levens regelmatig op het spel staan en de plot zich razendsnel ontwikkelt’.

Je krijgt direct zin om aan het verhaal te gaan beginnen!

Na 61 pagina’s lezen: Wauw, wat een start van een verhaallijn. Sharon heeft niets gelogen over vaart in het verhaal, het leest als een trein!

De verhaallijn laat je nadenken. De beperkende rechten van vrouwen zijn duidelijk het thema. Hoe zou het zijn als deze in werkelijkheid zouden worden ingeperkt en worden deze al niet ingeperkt her en der in de wereld. Ik moet denken aan de streng conservatieven in Amerika die boeken verbieden op allerlei vlakken (seksuele voorlichting, lhbti, het recht op abortus, de bewegingsvrijheid wordt beperkt). De verhaallijn laat je nadenken of dit uiteindelijk echt zou kunnen gebeuren en ik vrees dat dit mogelijk is.

Het plot is goed uitgedacht en verdient bonuspunten in mijn ogen voor het levendig voorhouden van een mogelijk scenario in de toekomst. Laten we hopen dat het fictie blijft.

Lacey Flint heeft er een fan bij. Wat een heerlijke vrouwelijke agente die niet alles volgens het boekje doet en ook haar eigen geheimen uit het verleden meedraagt die in dit verhaal aan de zijlijn meespelen. Ik kan me goed voorstellen dat Lacey fans heeft die elke deel van haar avonturen hebben gelezen. Voor mij was dit de eerste kennismaking met Lacey. Het boek is goed solo te lezen zonder dat je de vorige delen hebt gelezen. Ik houd me aanbevolen voor het volgende deel!

In 2017 schreef Medusa voor Onlybyme de recensie Kleine zwarte leugens van Sharon Bolton en was zij mega enthousiast. Na het lezen van In het duister deel ik haar mening dat Sharon erg goede thrillers schrijft met veel vaart.

Inhoud

De inhoud zoals op de achterflap beschreven, bevat zeer kleine spoilers over het begin van het verhaal, maar geeft daarmee geen informatie naar de uiteindelijke ontknoping. Het is veilig in te zien om enig idee te krijgen waar het boek over gaat.

Tekst achterflap: Als een baby vanuit een kinderwagen de Theems in wordt gegooid is politieagent Lacey Flint precies op tijd om een tragedie te voorkomen. Maar wie wil er een kind iets aandoen?
Inspecteur Mark Joesbury vreesde al dat er iets ging gebeuren. Bij onderzoek op het darkweb heeft zijn team een reële dreiging vastgesteld vanuit de vrouwen hatende groepering die bekendstaat als ‘incels’. Joesbury’s team probeert de kern van de groep binnen te dringen, maar op de websites is iedereen anoniem, en het incel-leger is eindeloos groot.
De aanval op de baby is slechts het begin van een hele reeks aanvallen op vrouwen, met als enige doel om hen te terroriseren. En de leiders van de incels lijken Lacey Flint inmiddels te zien als de belichaming van alles wat zij haten – iets wat haar in groot gevaar brengt…

Disclaimer: voor het schrijven van deze recensie heb ik een recensie-exemplaar ontvangen.

Hiervoor verschenen recensies op Onlybyme:

disclaimer jpeg e1671742002932

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten