WhatsApp Image 2023 07 02 at 15.38.08

In de schaduw, Liz Nugent | Literaire thriller

In de schaduw zal liefhebbers van sinistere psychologische thrillers gaan bekoren. Ik heb meerdere malen zeer oncomfortabel verder gelezen.

In de schaduw, Liz Nugent | Literaire thriller

| auteur: Liz Nugent | uitgeverij: AW Bruna | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie In de schaduw

In de schaduw is de eerste thriller van Liz Nugent die in Nederland verschijnt. Liz Nugent, heeft al diverse literaire prijzen op haar naam staan. In Engeland en Ierland belanden haar thrillers rechtstreeks op nummer 1. Vertalingen verschijnen inmiddels in meer dan 20 landen. Ook worden haar boeken verfilmd en schrijft ze voor radio en televisie.

Persoonlijke leeservaring

Barbara(45): De verhaallijn wordt vanuit drie verschillende invalshoeken beschreven en ik merk dat niet elk karakter me een fijn gevoel geeft. Dit is op zich niet een slecht iets en zeer passend bij een sinistere thriller.

Het verhaal kabbelt voort, elke hoofdpersoon leer je hierdoor steeds beter kennen. Hoogstaande spanning ontbreekt, al blijf je nieuwsgierig hoe het verder gaat. Ideaal leesvoer voor op vakantie en tussendoor. Door de afgeronde hoofdstukken die steeds van karakter wisselen is de inhoud ook wisselend.

Nadat het boek uit is

Ongemakkelijk is het woord dat het geheel samenvat. Nu het boek uit is denk ik erg ongemakkelijk terug aan hoe de verhaallijnen verder zijn gelopen en vanaf verschillende kanten me een ongemakkelijke toeschouwer hebben gemaakt gedurende het boek. Ik kan me in de verste verte niet voorstellen ooit zo te handelen en daarmee staat het geheel ver van me af. Het is een aaneenschakeling van ongemakkelijkheden en manipulatie.

Vond ik het een goed boek? Heel eerlijk weet ik daar het antwoord niet op. Het was niet voorspelbaar, niet mega spannend, maar psychologisch ‘eng’ in elkaar gedraaid. Ik had het zelf nooit kunnen verzinnen en dus is het knap geschreven. Toch vind ik het ‘prettig’ dat het geen vervolg krijgt en het verhaal is afgerond.

Juist omdat het anders is dan standaard leeswerk, moet ik concluderen dat het geheel me positief heeft verrast en zeer geschikt is voor lezers die iets anders dan het standaard werk willen lezen. De meerwaarde zit in de psychologische ondertoon. Thriller liefhebbers van grote spanningsbogen en fysieke gruwelijkheden zullen niet aan hun trekken komen.

Inhoud

De inhoud zoals op de achterflap beschreven, bevat geen informatie die je niet wilt lezen vooraf en is veilig in te zien om enig idee te krijgen waar het boek over gaat.

‘Lezers die houden van sinistere psychologische thrillers zullen dit verslinden.’- Library Journal

Mijn man wou Annie Doyle niet vermoorden. Maar dat leugenachtige kreng verdiende het.

Op het eerste gezicht heeft Lydia Fitzsimons een perfect leven: echtgenote van een gerespecteerde, succesvolle rechter, moeder van een geliefde zoon, wonend in een statig huis in Dublin. Maar dat mooie huis verbergt een geheim. En wanneer Lydia’s zoon Laurence dit geheim ontdekt, komen er krachten in werking die langzaam maar zeker leiden tot een claustrofobische en vernietigende climax.

‘Een pageturner bomvol leugens en bedrog en met een zeer griezelige moeder-zoon relatie. De kracht zit hem in Nugents onderzoek van moederschap, mentale gezondheid en datgene wat een mens kan drijven tot moord…’ – Kirkus Reviews

Disclaimer: voor het schrijven van deze recensie heb ik een recensie-exemplaar ontvangen.

disclaimer jpeg e1671742002932

Hiervoor verschenen recensies op Onlybyme:

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten