Blond Amsterdam & kook fans opgelet! – Kookboek review

Hier een echte BLOND AMSTERDAM fan en ik sta ook nog eens graag in de keuken!

Twee mokken van Blond Amsterdam met een tekstoverlay.

Een ideale combinatie om én nieuw recepten uit te proberen én ook al kokende te genieten van de vrolijke afbeeldingen van BLOND AMSTERDAM!

Toen ik via mijn mail werd geattendeerd door de uitgeverij op het verschijnen van dit kookboek, was 1 + 1 direct gemaakt. Een persoonlijke review. Inclusief de nodige afbeeldingen vanuit het kookboek zodat je een beter idee krijgt van het boek zelf. 😉

REVIEW Hollandse Happen, Blond Amsterdam

Het boek is voor de liefhebbers op zich al een lust voor het oog. Al bladerend word ik heel vrolijk van de afbeeldingen die worden getoond. Geen foto’s van de resultaten van de recepten: NEE vrolijke tekeningen in de zeer bekende Blond Amsterdam stijl.

We weten allemaal dat ‘wij‘ (hobby)koks thuis meestal een ‘iets‘ minder perfect resultaat op tafel zetten dan de professioneel gestylede foto’s in de meeste kookboeken. Doordat dit kookboek je niet lekker maakt met ’te’ perfect gestylede eindresultaten is jouw versie daardoor standaard al veel lekkerder ogend. Je hoeft immers niet te concurreren met het ‘officiële resultaat’ uit het kookboek en je krijgt er zelfs eigen inspiratie van. Want je kunt het naar eigen inzicht opdekken en het recept aanpassen waar gewenst. 😉

Foto’s zeggen zoveel meer dan woorden!

Hieronder een aantal foto’s uit het boek, zodat je zelf te kunnen inschatten of dit kookboek in jouw collectie thuishoort? Of dat je kunt inschatten of dit een ideaal cadeau is voor een dierbare die BLOND AMSTERDAM spaart? Of om te kijken of de soort recepten en omschrijving je aanspreken?

Afbeelding uit het kookboek Hollandse happen van Blond Amsterdam

Afbeelding uit: Hollandse happen | Lekkers uit de Delfts Blonde keuken | Blond Amsterdam  | 9789021576053  | € 20,99 | 7 april 2020  | © Kosmos Uitgevers
Afbeelding uit het kookboek Hollandse happen van Blond Amsterdam
Afbeelding uit: Hollandse happen | Lekkers uit de Delfts Blonde keuken | Blond Amsterdam  | 9789021576053  | € 20,99 | 7 april 2020  | © Kosmos Uitgevers
Afbeelding uit het kookboek Hollandse happen van Blond Amsterdam
Afbeelding uit: Hollandse happen | Lekkers uit de Delfts Blonde keuken | Blond Amsterdam  | 9789021576053  | € 20,99 | 7 april 2020  | © Kosmos Uitgevers

Persoonlijke beleving

Barbara(42): Ik ben enthousiast! Maar mijn mening is ditmaal behoorlijk gekleurd omdat ik persoonlijk groot fan ben van het merk en dan ook mijn thee mokken collectie langzaamaan aan het uitbreiden ben. Zeker nu we (op moment van schrijven van deze review) in de wereld gebukt gaan onder de gevolgen van het Corona virus. Positieve afleiding is daarin fijn. Daarom ook deze spontane review zonder opdracht van de uitgeverij.

4 mokken van Blond Amsterdam op een rij.
© Barbara Oosthoek

Ga jij dit kookboek aanschaffen? Voor jezelf of een dierbare?

Via deze link is het boek Hollandse Happen te bestellen bij bol.com. De link bevat een affiliatie wat inhoud dat je Onlybyme steunt door de bestelling via die link te plaatsen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Enkel krijgt Onlybyme een klein beetje commissie voor elke aanschaf via deze link (of een andere link met affiliatie op deze website).

Hoe steun je Onlybyme dan precies? Om Onlybyme online te houden zijn inmiddels behoorlijke jaarlijkse kosten aanwezig omdat de website de status van kleine website is ontgroeid. Denk aan betalingen voor de domeinnamen en hosting bij een provider. Nu is het een passie en ben ik graag bereid daar geld aan te spenderen, maar de bijdragen via affiliaties zijn altijd welkom.

Comments

 1. rachel says:

  wat een leuke!! ik ga hem niet aanschaffen want ben zelf een lopend kookboek haha en eet alleen keto maar misschien inderdaad leuk om weg te geven

  1. Barbara says:

   Ik vind het inderdaad zelf een erg leuk cadeau om aan een ander te geven. 😉 Heb een vriendin die echt alles spaart van Blond Amsterdam.

 2. Daisy says:

  Wat een leuk kookboek! Echt heel leuk gedaan zo in de Blond stijl😍

 3. Silkeblogs says:

  Oh, hoe tof! Ik ben zelf niet zo’n grote Blond Amsterdam fan, maar dit boek ziet er wel supertof uit!

 4. Malou says:

  Oee wat is dit leuk! Ik ben gek op koken en bakken en zeker in deze tijd waar we veel thuis zijn, is dit een ideale manier om de tijd door te komen!

 5. Linda Meester says:

  Vrolijke boel met BLOND op tafel, altijd weer leuk

 6. Het lijkt me zeker een leuk boek om eens te bekijken. Ik ga eerst kijken of ik het kan lenen in de bibliotheek. Maar het oogt in ieder geval heel vrolijk en aantrekkelijk.

 7. Jasmina says:

  Oow super leuk! Ik ben echt gek op blond amsterdam

 8. Marsha says:

  Wat een leuk kookboek! Ik vind de tekeningetjes van Blond Amsterdam echt zo leuk!

 9. Simone says:

  Ik houd niet zo van Hollands eten, integendeel! Maar wel leuk dat het bestaat, er zijn niet zoveel boeken van!

 10. Caroline says:

  Leuk kookboek als je fan bent van de Hollandse keuken en fan Blond Amsterdam. Zelf ben ik dol op kookboeken van buitenlandse koks en verre keukens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.