Recensie Het vervloekte graf, Christian Jacq

Inge: het vervloekte graf is een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in een spannend Egyptisch avontuur.

Het vervloekte graf

| auteur: Christian Jacq | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Het vervloekte graf

Inhoud

In Egypte is Ramses, ook wel Ramses de Grote genoemd, de Farao. Hij heeft een groot natuurlijk gezag en geniet respect en vertrouwen van de bevolking. Samen met Aset de Schone heeft hij twee kinderen gekregen, Ramesses en Setne. Beiden kunnen niet meer van elkaar verschillen. Ramesses is opperbevelhebber in het leger en een echte beroepsmilitair, terwijl Setne alleen maar belangstelling heeft voor lezen en schrijven en als doel heeft om ritualist te worden in dienst van Ptah (de god van Memphis). Toch vallen ze voor dezelfde vrouw, Sekhet. Voor wie zal zij kiezen?

Ondertussen speelt er ook nog een veel groter gevaar dan de liefde. Een zwarte magiër weet het grootst bewaarde geheim van Egypte te stelen uit het vervloekte graf. Hierdoor is hij machtiger wordt dan de Farao. Weet Rames de Grote dit verborgen te houden? Deze zwarte magiër wil de strijd aangaan met de Farao. Kunnen ze het kwaad stoppen en het koninkrijk van de ondergang redden?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Het vervloekte graf is een spannend boek dat je veel te snel uit hebt!

Het verhaal komt wat langzaam op gang, maar op het moment dat de schrijver je te pakken heeft laat het je niet meer los. Hetgeen wat mij vooral moeite koste was de namen. De Egyptische namen lijken allemaal erg op elkaar, maar zodra ik dat door had vloog ik door het boek.

Christian Jacq is egyptoloog, maar weet toch een hele spannende schrijfstijl neer te zetten zonder allerlei vaktermen te gebruiken. Soms staat er achter een woord een sterretje, om vervolgens onderaan de bladzijde dit wat verder toe te lichten. Ik vond dit erg goed gedaan.

Het verhaal is spannend maar toch is er ook ruimte voor liefde en romantiek. De personages vind ik goed uitgewerkt en ik kan met allemaal meeleven. Ook gebeuren er iedere keer weer onverwachte dingen, waardoor ik continu geboeid bleef. Het einde is erg spannend en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar het tweede deel van deze serie.

Dat is dan ook direct het enige minpuntje aan dit boek. Het boek is erg klein qua formaat, het is meer een pocket en telt maar 220 pagina’s waarvan vele maar half gevuld zijn. Eigenlijk is het verhaal dus erg kort. Ik hoop dan ook dat het tweede deel meer pagina’s bevat, anders had de uitgever misschien beter beide boeken kunnen samenvoegen.

Het verhaal eindigt in een enorm open einde, er zijn nog vele problemen en er is eigenlijk nog niets opgelost. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten om verder te kunnen lezen over Ramesses, Setne en Sekhet want in juli verschijnt deel twee al.

Het vervloekte graf is een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in een spannend Egyptisch avontuur.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten