moeras

Het moerasmeisje, Delia Owens

Het moerasmeisje is een prachtige debuutroman dat zeer terecht wordt verfilmd!

Het moerasmeisje, Delia Owens; Recensie Het moerasmeisje; #boek #recensie #debuutroman #roman

| auteur: Delia Owens | uitgeverij: The house of books | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het moerasmeisje

Inhoud

Het moerasmeisje wordt verteld vanuit 2 verhaallijnen.

Kya is nog maar een zesjarig meisje als haar familie haar in de steek laat. Moeder en haar broers en zussen zijn al vertrokken, als ook haar alcoholistische vader haar verlaat. Het is dan 1952.

In het moeras tussen de meeuwen en reiger overleefd ze letterlijk. Met de boot zoekt ze de beschaafde wereld op waarbij ze onvoorwaardelijke hulp krijgt van Jumpin die de bewoners voorziet van onder ander brandstof. Zo redt ze het om te overleven met het weinige wat ze heeft en krijgt.

Haar liefde voor de natuur houdt haar overeind en voorziet haar in haar levensbehoeften. Wanneer ze Tate op het water terugziet, ontstaat er een vriendschap. Hij leert haar onder lezen en schrijven. In de loop van de tijd ontstaan er gevoelens die niet kunnen bloeien, omdat Tate gaat studeren. De jaren vliegen voorbij zonder dat ze Tate ziet.

Als ze Chase ontmoet blijkt het vooral voor hem een lust te zijn. Hij kan opscheppen in de bewoonde wereld, dat hij date met het moerasmeisje. Jaren later wordt hij dood gevonden in het moeras. Heeft Kya hier mee te maken?

De tweede verhaallijn draait om de moord op Chase. We maken kennis met de politie die haar spreken wil. Zij kende Chase ten slotte en het moeras is haar thuis. Een rechtzaak volgt. De moeder van Chase weet zeker dat Kya hem heeft vermoord. Zijn ketting, die hij van haar gekregen heeft is namelijk verdwenen.

Jaren later, lijkt het leven Kya toe te lachen. Ze is gelukkig, haar tekeningen zijn tot boeken gebundeld die goed verkopen en ze heeft een relatie. Zal de moord op Chase ooit nog opgehelderd worden?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Het moerasmeisje wordt een debuutroman genoemd, die ook nog eens verfilmd gaat worden. Naast dat het een roman is, heeft het zoveel meer. Het is een avonturenverhaal, met romantiek, spanning en leerzaam. Er wordt tussen de regels over de natuur verteld, zonder dat het afleidt van de inhoud.

Het is een boek dat een hele andere kant opging dan ik van te voren had bedacht. Naast dat ze moerasmeisje is, is het een slimme meid die intuïtief weet hoe ze met de mens om moet gaan. Het element om de moord had ik anders verwacht. Maar de puzzelstukjes zijn passend.

Het moerasmeisje is een boek met een prachtige verhaallijn, die je niet snel zal loslaten. Alleen tijdens het lezen waan je je al in het moeras. Ik ben heel benieuwd naar de verfilming!

Delia Owens heeft al veel boeken geschreven en documentaires gemaakt als wildlife biologe. Wat mij betreft mag ze meer van zulk soort boeken schrijven. Het is genot geweest om het moerasmeisje te mogen lezen en recenseren.

 

Een willekeurige selectie van eerder verschenen recensies:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten