Het kleine schoolalfabet

Recensie Het kleintje schoolalfabet, Megan Miranda

Een boek dat geschreven is door 60 kinderen van 9 tot 13 jaar over het onderwijs, dat is het kleintje schoolalfabet. Er werken ook bekende Nederlanders aan mee, de kinderen mochten ze vragen stellen over hun tijd op school.

Het kleine schoolalfabet

| auteur: Meerder auteurs | uitgeverij: de alfabetboeken  | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Het kleintje schoolalfabet

Inhoud

Het is een heel mooi initiatief, dit boek. Je krijgt een unieke kijk op hoe kinderen over het onderwijs denken. Bijkomend voordeel is dat een deel van de opbrengst naar Stichting Lezen en Schrijven gaat.

Het boek is opgebouwd volgens de letters van het alfabet. Elke letter staat voor een ander thema. Zo heb je de A van alfabet, de B van buitenspelen enzovoort. Zo komt bijna elk thema binnen het onderwijs naar voren. De kinderen hebben zelf de stukjes geschreven en die zijn niet geredigeerd voordat ze in het boek kwamen. Ook hebben ze tekeningen gemaakt en er zit echt wel wat talent tussen. Er zijn dan ook kinderen die van mening zijn dat er meer tijd voor creatieve vakken moet komen.

De kinderen geven hun mening, geven tips en ideeën. Ze mochten vragen stellen aan bekende mensen en die vragen en antwoorden zijn ook in het boek verwerkt. Dat zijn de enige verhalen die er van volwassenen in staan. Wel hebben ze zich voorgesteld op het einde van het boek en daar vind je ook alle bedrijven die mee hebben geholpen om dit boek tot stand te brengen.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: Ik heb enorm genoten van het boek. De mooie verhalen van de kinderen, de onbevangenheid die er nog wat in zit. Het is geweldig om lezen. Ik heb er zelf ook veel van geleerd over hoe kinderen tegen het onderwijs aankijken.

Maar ook de antwoorden die de bekende Nederlanders geven zijn erg leuk om te lezen.

De stukjes over de creatieve vakken spraken me heel erg aan omdat ik merkte dat daar niet voor ieder kind voldoende aandacht voor is. Het stukje over dyslexie is ook prachtig om te lezen, de kinderen die het schrijven, hebben zelf last van dyslexie en omdat het boek niet geredigeerd is, zie je heel goed dat ze er inderdaad last van hebben. Dat vind ik echt een pluspunt aan dit boek, het hoeft niet allemaal perfect te zijn als je je maar kan uiten.

Dit boek krijgt zeker een plaatsje in mijn boekenkast en ik weet nu al dat het er nog eens uit komt omdat ik het nog eens wil lezen.

Winactie Het kleintje schoolalfabet gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 4 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten