Het kasteel met de duizend kamers 2

Recensie Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Barbara: Het kasteel met de duizend kamers deel 2 leest als een hedendaags sprookje en bevat veel elementen die kinderen zullen aansporen tot het naspelen van hoofdstukken in hun fantasiespel. Komt er nog een derde deel? Ik hoop het! 

Lukt het Lot en Bob de betovering van het kasteel te verbreken?
Het kasteel met de duizend kamers deel 2

| auteur: Esther van der Ham | illustrator: Jeroen Okkerse | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Het kasteel met de duizend kamers deel 2

Inhoud

De muizen gaan in deel 2 van Het kasteel met de duizend kamers opnieuw proberen de ridder met de Gouden Krul te helpen. Ditmaal bij een immens groot probleem. Twee kleine muizen die iets heel grootst helpen oplossen. Gaat ze dat wel lukken?

Al bleek in Het kasteel met de duizend kamers 1  dat Lot en Bob tot veel meer staat zijn dan je van twee kleine muizen verwacht!

De ridder met de Gouden Krul laat ze ditmaal helpen het kasteel te redden, want deze is betoverd en er dreigt iets heel erg te gaan gebeuren. Lukt het Lot en Bob de betovering te verbreken die het kasteel in gevaar heeft gebracht? Gelukkig hoeven ze het niet helemaal alleen te doen en helpen de bewoners van het kasteel mee waar ze kunnen!

Een quote uit Het kasteel met de duizend kamers deel 2:

Braaf doen Bob en Lot wat de wind vraagt. Of toch niet? ‘Heb jij je ogen helemaal dicht?’ vraagt Lot. Bob fluistert in haar oor: ‘Ik kijk door kleine spleetjes. En jij?’ ‘Dat heb ik gehoord!’ blaast de wind. ‘Je ogen dicht, anders werkt het niet!’

Illustraties

Buiten dat het verhaal leest als een sprookje, wordt de tekst ook nog eens ondersteund door zeer mooie illustraties. Deze maken het geheel af! Kinderen vanaf 2 jaar worden door de kleurrijke illustraties extra meegenomen in het verhaal. De afbeeldingen ondersteunen de kinderen bij het prikkelen van hun fantasie. Een compliment naar illustrator Jeroen Okkerse is dan ook zeker op zijn plek.

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Nog voor de eerste proefdruk kreeg ik van Esther van der Ham de vraag of ik het boek wilde lezen en van ongezouten kritiek wilde voorzien. Uiteraard wilde ik dit graag doen, fan als ik was van deel 1 van Het kasteel van de duizend kamers vorig jaar.

Ik was oprecht verbaasd over het zeer hoge niveau van de inhoud, al in deze preview fase van het boek. Op een paar details na, die inmiddels zijn aangepast, is het verhaal af! Het leest als een hedendaags sprookje en bevat veel elementen die kinderen zullen aansporen tot het naspelen van hoofdstukken in hun fantasiespel.

Het was dan ook jammer dat het boek voor mijn gevoel veel te snel uit was. Het einde is zo geschreven dat het zowel een gesloten eind heeft, als ook de mogelijkheid er nog een derde deel aan toe te voegen. Als ik mijn geld erop zou moeten zetten? Bob en Lot zijn denk ik nog niet klaar en komen de ridder met de Gouden Krul nogmaals tegen in hun muizenleven. Hoe? Dat is de grote verrassing. Esther van der Ham kennende, zal een eventueel deel 3 totaal afwijken van deel 2 en opnieuw zeer verrassend zijn.

De verhaallijn van dit deel is nog meer dan in deel 1 een totaal geheel geworden. Het zijn geen losse sprookjes op zich, maar ze vervullen allen een rol in het totale verhaal rondom het redden van het kasteel. Iets wat heel speels is verwerkt, waardoor je wilt weten wat er in het volgende hoofdstuk staat te gebeuren en of de muizen al dichterbij een oplossing komen. Alle hoofdstukken zijn onderling verbonden door elementen die worden meegenomen en onderweg en aan het einde tot de ontknoping van het verhaal leiden. Erg origineel gevonden en verwerkt!

Een aanrader!

Het kasteel met de duizend kamers deel 2 is in mijn ogen nog beter dan deel 1 en dat deel vond ik al geweldig om te lezen! Ik kan dan ook zeker zowel deel 1 als deel 2 aanbevelen aan ouders van kinderen vanaf 2 jaar.

Dit boek zou ook zeer goed in kleuterklassen tot zijn recht komen als boek om klassikaal voor te lezen. Ik voorspel dat de kinderen zeer geboeid zullen luisteren naar de avonturen die Lot en Bob beleven tijdens het oplossen van de betovering. 

Namens de uitgeverij mag ik alvast een exemplaar weggeven met een winactie. Deze zal echter pas worden toegestuurd nadat het boek daadwerkelijk verkrijgbaar is. Daarom zal deze winactie ook langer dan normaal doorlopen. 

Winactie Het kasteel met de duizend kamers deel 2 gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het kinderboek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt medio/eind februari 2017 afhankelijk van het moment van publicatie. Zolang er nog geen ‘gesloten’ staat aangegeven, kan je nog deelnemen. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Twitter of Instagram. (Vermeld dit dan wel in je reactie!)
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze de winactie van ‘Het kasteel met de duizend kamers deel 2’! Veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten