het is maandag vandaag

Recensie Het is maandag vandaag, Sytske van Koeveringe

Het boek ‘Het is maandag vandaag’ bevatte een andere inhoud dan recensent Wendy vooraf dacht aan te treffen.

Hoe heb jij dit boek ervaren?

 het is maandag vandaag

| auteur: Sytske van Koeveringe | uitgeverij: De bezige bij | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Het is maandag vandaag

Inhoud

Het debuut van Sytske is een boek over een schoonmaakster. Julia werkt alleen in de ochtenden en in verschillende huizen. De mensen die er wonen hebben zelf geen zin of geen tijd om schoon te maken.

De hoofdstukken zijn aangegeven door het huisnummer waar ze op dat moment is. In elk huis speelt wel iets af, maar zij wil daar het liefst niet in betrokken raken. Wel eet ze de voorraadkasten leeg en maakt ze gebruik van het bad en dakterras van de bewoners. Zelf woont ze in een studentenhuis waar weinig is behalve de andere bewoners. Ze studeert zelf niet meer en heeft van het schoonmaken haar werk gemaakt.

Ondertussen wil ze liever geen contact met haar vader, wacht ze op haar ex en zoekt ze weer contact met een vriendin van haar.

Persoonlijke Leeservaring

WendyVol goede moed begon ik aan het boek. Wat zou Julia allemaal meemaken in de huizen waar ze poets. De verhalen van die mensen, daar ging het me om. Helaas werden die niet of nauwelijks verteld. Wel wat zijzelf allemaal doet. Het beeld dat ik van Julia kreeg, was dat ze autistisch was. Iedereen weghouden bij zichzelf en alles netjes ordenen, zelfs sms’jes schrijft ze over om ze te bewaren. 

Ik vind het boek te oppervlakkig geschreven, waardoor ik niet met een van de personages mee kon leven. Ook heb ik een bepaalde clou gemist, want het boek was in een keer afgelopen zonder een afsluiting. Helemaal niets. In een keer 33 lege bladzijdes en uit.

De verwachtingen die ik had van het boek, zijn dus niet waargemaakt. Erg jammer.

Maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in een hoofdpersonage dat zich door het leven worstelt en schoonmaken, eten, drinken en ordenen als hobby’s heeft, be my guest.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten