Het cafe aan de kust Deel 1 Tina van Dijk

Het café aan de kust, Tina van Dijk | Feelgoodroman

Het café aan de kust is een op en top feelgood verhaal. Voor de liefhebbers van Jenny Colgan, Sophie Kinsella en Marian Keyes.

cafe aan de kust

| auteur: Tina van Dijk | uitgeverij: Loft Books | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Het café aan de kust

Bij het maken van deze recensie kom ik er achter dat Tina van Dijk onder verschillende pseudoniemen heeft geschreven (Tina van Dijk schijnt wel haar echte naam te zijn). Uiteraard heb ik geprobeerd uit te vinden onder welke namen ze nog meer geschreven heeft, maar helaas tot nu toe zonder resultaat (tips/suggesties zijn welkom!). Het café aan de kust is een op en top feelgood verhaal, het favoriete genre van Tina van Dijk. Naast schrijven illustreert ze ook ansichtkaarten en ontwerpt ze prints.

Persoonlijke Leeservaring

Inge (38): Het café aan de kust doet me qua schrijfstijl denken aan de boeken van onder andere Kiki van Dijk, of zou dat teveel voor de hand liggend zijn? Korte hoofdstukken, makkelijk leesbaar, geen moeilijke woorden; kortom je vliegt er zo doorheen. Leuk ook dat er veel gesprekken tussen Emmie, de hoofdpersoon, en veel verschillende andere mensen in voorkomen. Daardoor lijkt het af en toe alsof je zelf onderdeel van het verhaal bent.

Voor wie op zoek is naar een vakantieboek om lekker aan het zwembad te lezen, waar je niet teveel bij na hoeft te denken en waarbij het geen probleem is om het even weg te moeten leggen, is Het café aan de kust zeker een aanrader. Ik ben in ieder geval al benieuwd naar het vervolg!

Inhoud

In tegenstelling tot de laatste e-books die ik gelezen heb, staat er voorin Het café aan de kust geen korte beschrijving van het boek. Ik heb dat zeker niet gemist (sla die bladzijdes altijd zo snel mogelijk om), maar in het geval van de beschrijving die op de site van Loft Books staat zou dat niet storend zijn geweest, er wordt namelijk niet teveel van het verhaal prijsgegeven.  

Het café aan de kust van Tina van Dijk is het eerste deel in haar feelgoodserie De kust. Voor de liefhebbers van Jenny Colgan, Sophie Kinsella en Marian Keyes.

Emmie maakt een moeilijke tijd door. Ze heeft een poosje verlof genomen van haar veeleisende werk bij een advocatenkantoor nadat ze tijdens een vergadering is flauwgevallen van vermoeidheid. Nu zit ze thuis, maar het lukt haar nog altijd niet om tot rust te komen. Gelukkig komt haar moeder met een plan: Emmie kan een tijdje logeren bij haar oom Bart, die een klein café runt in het gemoedelijke dorpje Duijnen, aan de kust. Emmie twijfelt even of ze haar Amsterdamse leven zomaar kan achterlaten, maar stapt dan toch in de auto. Een heerlijke strandwandeling zal geen kwaad kunnen en ze kan vast ook af en toe bijspringen in het café, de locals ontmoeten. Krijgt ze in Duijnen inderdaad de kans om weer tot zichzelf te komen? En wie weet, misschien komt zelfs de liefde op haar pad.

Ga jij na het lezen van deze recensie dit boek lezen?

Mocht je het boek Het café aan de kust willen aanschaffen overweeg dat dan via onderstaande link:

Indien je het boek Het café aan de kust via deze link bij Bol.com worden voor jou als koper worden geen extra kosten in rekening gebracht, enkel Onlybyme krijgt een klein bedrag voor het jou laten kopen van dit boek.

Disclaimer: de uitgeverij heeft een recensie-exemplaar beschikbaar gesteld.

Bewaar deze pin voor later:

Het cafe aan de kust Deel 1 Tina van Dijk

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Recent verschenen recensies:

Recensie Zwart land, Noortje Brink | Thriller

Leven met lef, Petra Baks | autobiografisch verhaal

Recensie Ciao Bella, Linda van Rijn | Thriller

Recensie Verraderlijk spel, Nadine Barroso | Thriller (aanrader!)

Recensie De laatste vrouw, Chantal van Mierlo | Thriller

Recensie Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers | Roman

Recensie De uitdaging, Marit Vanström | Thriller

Geboortelot Anita Larkens | Historische roman

De verloren jongen, Chantal van Mierlo

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Kijk voor honderden eerder verschenen recensies onder de categorie boeken.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten