Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2

Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2

Harry Potter fanaten zullen genieten van Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2

 en meer leren over wat er al eerder zich heeft afgespeeld.

Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2

| auteur: J.K. Rowling| uitgeverij: Uitgeverij de Harmonie | Paperback en e-book| recensent: Wendy van den berg |

Recensie Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2

Inhoud

Inmiddels zijn we 19 jaar later en heeft Harry zelf 3 kinderen. Geloof het of niet maar zijn zoon Albus is bevriend met Scorpius, de zoon van Draco Malfidus. Allebei de kinderen worstelen met het feit dat ze aangekeken worden op het verleden van hun vaders. Albus is vervreemd van zijn vader doordat hij niet aan het beeld kan voldoen om zijn zoon te zijn. Hij heeft het idee dat hij niet goed genoeg is als de zoon van Harry. Scorpius wordt gezien als een zoon van Voldemort en draagt die last met zich mee. Iedereen negeert hem. De twee jongens vinden elkaar in de Zweinsteinexpress en worden meteen vrienden.

In de avond bij Harry thuis hoorde Albus zijn vader in gesprek met de vader van Carlo Kannewasser. Hij wou graag dat het ministerie van toverkunsten met een tijdverdrijver terug in de tijd gaat om Carlo te redden. Het was namelijk niet de bedoeling dat hij dood zou gaan bij het toverschool toernooi. Ze gaan terug en knoeien dus met de tijd. De wereld zoals ze hem kennen, bestaat niet meer. Er is een andere wereld voor in de plaats gekomen, waar Voldemort ook weer bestaat. Om hun fout te kunnen verbeteren besluiten ze om nogmaals terug te gaan maar dan naar de tweede opdracht. De gevolgen worden alleen maar groter en ze zullen moeten bedenken hoe ze dit ooit terug kunnen draaien. Als ze dan ook nog hulp krijgen van iemand die Voldemort het liefst weer terughaalt, zullen de jongens moeten laten zien wat ze waard zijn.

Ze komen zelfs nog terug naar het punt waar de ouders van Harry vermoord werden door Voldemort. Harry, Ginny, Ron, Hermelien en Draco zijn in die tijd op dat punt doordat ze ook nog een tijdverdrijver hebben en Albus ze vanuit het verleden een boodschap heeft gestuurd naar Harry.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: Het is even wennen als je begint met lezen. Het boek is namelijk geschreven als toneelstuk. Het is gedrukt in drie verschillende lettertypes zodat je beschrijvingen kan onderscheiden van de gesproken woorden. Ook het personage dat aan het spreken is wordt weer in een ander lettertype aangegeven. Na twee hoofdstukken was ik er zelf helemaal aan gewend en was het geen probleem meer. Ik zat helemaal in het verhaal. Het was heerlijk om weer eens een Harry Potter verhaal te kunnen lezen. 

Het zijn kleine scenes, dat heb je bij een toneelstuk, en vandaar dat het ook heel makkelijk te lezen is. Soms moest ik een stuk wel even twee keer lezen omdat ik in de war raakte met de tijd.

Er komen veel bekende fragmenten in voor zoals het toverschool toernooi waarin Carlo sterft, de scene waarin Harry zijn ouders verliest, en daardoor komen we er nu eindelijk achter hoe het precies gebeurt is en wie hem gevonden heeft. Dat vond ik een hele mooie toevoeging aan het boek. Maar er zijn meerdere puzzelstukjes die op zijn plek vielen en dat vind ik het leuke van dit boek.  De spanning wordt goed opgebouwd en er zitten hele leuke wendingen in het verhaal.  Al met al vind ik het een heel goed boek, ondanks dan misschien de manier van vertellen.

Gerelateerd: andere boekrecensies en winacties.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten