Grote brutale hippo

Recensie Grote brutale Hippo, Stuart Trotter

Als Grote Brutale Hippo zelf hulp nodig heeft, zullen zijn vrienden hem dan te hulp schieten?

Grote brutale hippo

| auteur: Stuart Trotter | uitgeverij: Aerial | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Grote brutale Hippo

Inhoud

Hippo is een brutaal nijlpaard. Terwijl hij op pad gaat ziet hij allerlei dingen die hij ook wil doen. Zwemmen, fietsen en ga zo maar door. Hij wil meedoen met alles wat zijn vriendjes doen, maar maakt dat op een niet zo nette manier duidelijk. Zijn vriendjes worden er een beetje boos en verdrietig van. Plots heeft Hippo zelf hulp nodig, zouden zijn vriendjes hem komen helpen?

grote brutale hippo

Onderliggend thema: Beleefdheid

Hippo het nijlpaard is niet aardig tegen zijn vriendjes. Hij doet brutaal tegen ze, waardoor zijn vriendjes boos en verdrietig worden. Langzaam komt hij erachter dat brutaal zijn niet de juiste manier is. Hij leert dat als je vriendelijk bent, je veel meer gedaan krijgt. In dit boek wordt er op een makkelijke en duidelijke manier aandacht besteed aan de eerste normen die een kind leert. Dit wordt op een speelse manier gebracht en kinderen zullen het snel herkennen in de eigen situaties die ze mee maken. Want als ze boos of brutaal worden krijgen ze ook niet wat ze willen.

grote brutale hippo

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Dit boek is echt gericht op de allerkleinste kinderen. Dit zie je gelijk als je het boek openslaat. De kleurrijke afbeeldingen zie je op elke pagina terug. De herkenbaarheid van de dieren zie je gelijk. Ook de tekst van het verhaal past goed bij de afbeeldingen. De kinderen zien de dingen die verteld worden in het verhaal terug in de plaatjes. Dit zal er dan ook voor zorgen dat ze zich beter kunnen inleven.

Een ander pluspunt vind ik, dat de geschreven tekst in verschillende lettertypes geschreven is. Zo heb je snel door wat er gezegd wordt en/of het een gesprek is. Dit maakt het makkelijker bij het voorlezen. Zeker omdat kleinere kinderen een lagere spanningsboog hebben.

Ik vind dit prentenboek dan ook een leerzaam, leuk boek voor de kleinere kinderen. De herkenbaarheid zal ze aanspreken. En het feit dat ze er spelenderwijs iets van leren, vind ik ook top.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten