Gouden zoon

Recensie Gouden zoon, Pierce Brown

Gouden zoon: een geslaagd vervolg op Rood, deel 1 van de Mars Triologie!

De recensent kijkt uit naar deel drie en met haar vele fantasy liefhebbers!

 

Gouden zoon

auteur:  Pierce Brown | uitgeverij:  Luitingh Sijthoff | paperback | recensent:  Inge Hogevonder

Eerder verscheen deel 1 van de Mars Trilogie al als recensie op Onlybyme: Recensie Rood, Pierce Brown, Voor serieliefhebbers is het veelal aan te bevelen de boeken in de juiste volgorde te lezen.

Recensie Gouden zoon

Inhoud

In dit tweede deel van de Mars Trilogie duikt Darrow nog verder onder in het leven van een Gouden.  Hij is inmiddels bevelhebber van de oorlogsvloot van Nero au Augustus. Echter verliest hij de strijd en komt in de problemen. Om hier levend uit te kunnen komen zal Darrow de strijd moet aangaan en mensen in vertrouwen nemen. Enkel sluit hij wel de goede verbintenissen?

Darrow komt in strijd met de Monarch en de Bellona’s  en er ontstaat een oorlog. Samen met zijn bondgenoten bestormt hij planeet Mars in een IJzeren regen. Weet Darrow de strijd te winnen? Tegen welke onverwachte verrassingen komt hij te staan? En is iedereen wel wie die zegt dat hij is?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Dit tweede deel komt wat traag op gang, maar als je er eenmaal in zit blijkt het toch weer heel erg spannend te worden. Aan het begin worden er erg veel personages en feiten toegevoegd waardoor het een beetje een ‘overload’ aan informatie wordt. Als je hier eenmaal door heen bent komt het verhaal goed op gang.

Wederom weet Pierce Brown veel onverwachte wendingen in het verhaal te verwerken, waardoor de spanning hoog blijft. Darrow krijgt weer vele tegenslagen te verwerken en zijn vriendschappen worden op de proef gesteld. Hij deelt zijn verhaal met Sevro wat weer nieuwe inzichten geeft in zijn personage.

Echter blijven de andere personages een beetje aan de oppervlakte in dit deel. De wereld van Darrow wordt steeds groter waardoor je een steeds beter beeld krijgt van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Het einde is echt prachtig geschreven en door een enorme cliffhanger kan ik niet wachten op deel 3. Al met al heeft Pierce Brown toch de verwachtingen weten waar te maken en met Gouden zoon een goed vervolg weten af te leveren.

 

 

 

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten